Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok olyan sütiket ajánlani...

Tudtok olyan sütiket ajánlani ami lapokból áll, és amit már ti is megcsináltatok? (zserbó és Lajcsi szelet kivételével)

Figyelt kérdés
2017. aug. 8. 09:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Hatlapos
2017. aug. 8. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Francia mákos krémes



Hozzávalók:


A mézes laphoz:

30 dkg finomliszt,

10 dkg porcukor,

1 mokkáskanál szódabikarbóna,

1 evőkanál méz,

7,5 dkg vaj,

2 tojás


Finomliszt a nyújtáshoz


A mákos piskótához:

6 tojás,

18 dkg kristálycukor,

3 evőkanál víz,

0,5 dl olaj,

12 dkg finomliszt,

1 mokkáskanál sütőpor,

10 dkg őröletlen (egész) mák


A vaníliás krémhez:

7 dl tej,

15 dkg kristálycukor,

2 csomag (2×40 gramm) főzni való vaníliaízű pudingpor,

2 tojássárgája,

30 dkg vaj


A tetejére:

15-20dkg dióbél,

5 dkg étcsokoládé



1. A mézes laphoz a lisztet a porcukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk. Ezután a mézzel, a vajjal meg a tojásokkal könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, az egyiket enyhén meglisztezett gyúrólapon 30×20 centisre – pontosabban egy picit nagyobbra, mert összeugrik – kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsibe fektetjük – még jobb, ha a tepsi hátára fektetjük. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 9-10 perc alatt világosbarnára sütjük. A másik mézes lapot ugyanígy sütjük meg. Még melegen leválasztjuk a tepsiről, de vigyázzunk, mert mint a többi mézes lap, ez is könnyen törik.


2. A mákos piskótához a tojások sárgáját a cukorral, elektromos habverővel maximális fokozaton 4-5 perc alatt sűrűn folyósra felverjük, majd apránként beledolgozzuk a vizet és az olajat is. A lisztet a sütőporral és a mákkal összeforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük. Egyharmadnyi mákos keveréket rászórunk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. Ugyanígy adjuk hozzá a többi tojáshabot és lisztes mákot is. Sütőpapírral bélelt 30×20 centis tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC)

2017. aug. 8. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Velence szelet. Három mézes lap, az egyik összetörve a pudingos krémbe kerül, meggyel együtt. Alul fölül 1-1 mézes lap.Másnap tetejére csokimáz. isteni finom, ha érdekel bővebben is leírom.
2017. aug. 8. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi az ötleteket!

Persze 3as érdekel a te recid is

2017. aug. 8. 12:20
 5/8 anonim ***** válasza:

Marlenka

Zsuzsi szelet

Mézes krémes

Fekete rózsa

2017. aug. 8. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Flódni

Zebraszelet

Áfonyalekváros csokis "torta"

Grízes krémes

2017. aug. 8. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Írom a Velence szelet receptjét.


2 evőkanál kakaóport, 2 ek. mézet, 2 egész tojást gőz fölött összemelegítünk és hozzáolvasztunk 20 deka kristálycukrot.(nem főzzük, csak melegítjük )

30 deka lisztet 1 kávéskanál szódabikarbónával összekeverünk és a masszával összegyúrjuk.

Három felé osztjuk, majd egyenként lapokat nyújtunk belőle és vajazott tepsi hátán egymás után kisütjük.

Így szól az eredeti recept, de már egy kedves GYK-s ismerősöm szerint(akinek elküldtem a receptet ) csinálom én is, hogy a lapokat sütőpapíron nyújtom ki,amit a tepsi méretére vágok, nálam kb 40x25-ös, és úgy sütöm ki a tepsibe téve, majd óvatosan kicsúsztatom belőle.

Kicsit nehéz bánni a tésztával, de megéri a "küzdelmet" :)

A lapokat teljesen kihűtjük, és az egyiket kiskörömnyi darabokra tördeljük.(én a legrosszabbul sikerültet töröm össze)

Krém: 2 vaniliás pudingot 1 van. cukorral 6 deci tejjel megfőzünk és kihűtjük.

20 deka cukrot 20 deka vajjal/rámával alaposan kikeverünk és beleforgatjuk a sütidarabokat. Hozzákeverünk egy üveg lecsurgatott magozott meggyet, vagy 30-35 deka frisset ill. kiolvasztott fagyosat.Végül a pudingot és a krémet lazán összeforgatjuk.

A tepsi alján lesz a sütőpapíros egyik lap, erre kenjük egyenletes vastagságban a krémet, majd lefedjük a maradék lappal.Finoman lenyomjuk, és másnap a tetejét bevonjuk csokimázzal.

Ezt mindenki a neki legjobban beválttal tegye.

Éles, időnként vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.

Szép és különlegesen finom sütemény.


Elnézést, hogy csak most lett időm leírni.


Üdv, és sok sikert hozzá :)

2017. aug. 10. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi!jol hangzik! Ezt is kipróbálom.


És a többieknek is köszi-akik ötletet es receptet irtak

2017. aug. 10. 20:01

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!