Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mirelit babból hogy készítsek...

Mirelit babból hogy készítsek főzeléket?

Figyelt kérdés

2018. febr. 23. 08:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Ahogy a frissből. Megfőzöd vízben, fűszerezed, ha puha, berántod.
2018. febr. 23. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Megvárod, míg a kevéske víz felforr, az apróra vágott hagymát, a babérlevelet, sót már kezdéskor beleteheted. Amikor forr a víz, beleöntöd a babot, és készre főzöd, berántod, vagy ráhabarsz, ahogyan szoktad.

Azért nem kell sok vizet forralni, mert a mirelit cuccok is engednek ki magukból, és félő, hogy leves lesz belőle.

2018. febr. 23. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen. Megcsináltam, hát nem életem főműve az biztos. :) Talán legközelebb.
2018. febr. 23. 13:22
 4/9 anonim ***** válasza:
Mert mi nem tetszik rajta? Hogyan csináltad?
2018. febr. 23. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem azt az ízt kaptam amit vártam, amilyen pl. anyukámé szokott lenni.

Feltettem a babot kicsi sóval, egy fej vöröshagymával, annyi vízzel ami épp ellepte. Csináltam rántást, de szerintem túl világos lett, tettem bele egy gerezd fokhagymát apróra vágva, kicsi vizzel felengedtem, amikor puha lett a bab, bele a rántás, megszórtam 1tk pirospaprikával, és két nagy evőkanál tejfölt is tettem bele, kicsit még rotyogtattam. Ennyi.

2018. febr. 23. 14:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Én szoktam egy gondolatnyi cukrot (és ecetet a végén!!) is belefőzni, a zöldbabnak azt a kissé fanyarkás zöld ízét fedi el. Ha maradt még egy pici főzelék, próbáld ki, de ne sokat tegyél bele, mert akkor az sem jó.
2018. febr. 23. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Ez fejtett bab volt, ahhoz is jó?
2018. febr. 23. 15:00
 8/9 anonim ***** válasza:
Én azt hittem zöldbabot főztél, abba szoktam tejfölt, pici cukrot, pici ecetet. A fejtett bab nálunk nem kap tejfölt. :))) Ahány ház, annyi szokás!
2018. febr. 24. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A pirospaprikát a rántásba kell tenni,nem a rántás után zúditani a főzelékbe,a tejfölt is a rántásba szoktam tenni,mert így jól ki lehet keverni szép,csomo mentesre. Ha langyos a rántás,veszel ki a bab fözö vizéből,vagy külön teszel hozzá,de ilyenkor kevesebb vízzel főzd a babot,mert híg lesz. Szóval öntsd fel a rántást,keverd simára megint és add a babhoz.
2018. febr. 24. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!