Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S! Hekk kérdés! Béna...

S. O. S! Hekk kérdés! Béna kezdő vagyok. Van egy zacskó fagyasztott Hekk-em. Ezeket a szürkés bőröket le kell róla kapargásznom?

Figyelt kérdés

Most vettem ki, még enged.

Nagyon megköszönném pontosan hogyan is kell készÍteni. Sima panírban, vagy csak pirospaprikás lisztben?

Köszönöm!


2010. jún. 9. 11:49
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szoktam a Hekket lekaparni,de van aki megcsinálja.

mindenképpen paprikás lisztben csináld mert úgy isteni finom lesz..(olyan lesz mint a strandokon..)

2010. jún. 9. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha leszeded a bőrt, szétesik. (Ne tedd!) Alaposan be kell sózni, állni hagyni, majd pirospaprikás lisztbe kell forgatni. Tojás, morzsa nem kell, mi legalábbis nem szoktunk.

Másik megoldás: Halak fűszerkeverék, akkor sózni se kell, és csak simán lisztbe forgatni.


A hekktörzsben 3 helyen van szálka, hosszanti csíkban, kivülről látszik az uszony, amellyett kell hosszában bevágni és kimetszeni a szálkás sort, kivenni a gericet. Természetesen ezt akkor, amikor már megsült és eszed.

2010. jún. 9. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
A bőrét én is fent szoktam hagyni, csak átnézem, nem-e maradt rajta némi pikkelyféleség. A panír annyira nem illik hozzá (szerintem legalábbis) a paprikás liszt a nyerő :)
2010. jún. 9. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon köszönöm!

Első próbálkozás, remélem nem ér negatív élmény :))))

Még egy kérdésem lenne, ugye a bele nincs benne, vagy hol vannak a szervei?

Mire apu hazaér a munkából szeretném neki elkészíteni.

2010. jún. 9. 11:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs benne semmi...elvileg:D Attól függ törzset vagy filét vettél:)de gondolom törzset:)hát reméljük nem hagytak benne semmit:)

a szürkét nem kell leszedni...liszte tegyél pirospaprikát (csak ne csípőset), előtte sózd be hagyd állni ,majd ebbe a paprikás lisztbe forgasd bele és süsd ki:)észreveszed ha egsül és az olajat ne felejtsd a tűzhelyen, le ne égjen a konyha:D

2010. jún. 9. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

:):):) ...honnan tudod hogy szoktam gyújtogatni??? :) :) :) Nem valami ismerősöm vagy itt inkognitóban? Hihi...neeem, csak a konyharuhákat szoktam felgyújtani.


Köszönöm mindenkinek a válaszokat, neki is látok!

2010. jún. 9. 12:08
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

szia! azért nézd át alaposan és öblítsd is le, mert én jártam már úgy, hogy ropogott a fogunk alatt a pikkely és

a homok:)

nekem is minden konyharuhám lukas, mert mindig sikerül a gázon kiégetni:)

hello

2010. jún. 9. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
még annyit, nem árt, ha kétszer is megforgatod a paprikás lisztben, mert van mikor kicsit elázik
2010. jún. 9. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
én is kigyújtottam már 2x a konyharuhát :D:D:D igaz, akkor még általános sulis voltam :D
2010. jún. 9. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Hú, egész jó lett. Igaz a halat még széttúrtam egy kicsit, mert a fej részénél még benne voltak dolgok, olyan bél szerű, azokat kikapartam.

Nagyon finom lett!

Köszönöm!

és nem gyúlladt ki semmi :)

2010. jún. 10. 07:56

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!