Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Diós kosárka készítésétől...

Diós kosárka készítésétől miben tér el a gyümölcs kosárka készítése?

Figyelt kérdés

Tudjátok az a szép süti, amikor linzertésztával kibélelik a pici kosárka formákat, és habos-diós krémet tesznek bele, esetleg 1-1 rumos meggyet még a diós krém alá, és így egyben megsütik.


Ehhez képest a gyümölcs kosárkák hogy készülnek? Régen, nagyon régen láttam rokonnál, de már nem emlékszem pontosan hogy is volt az...

Tészta ugyanaz volt, az biztos, majd egy kis puding krém gyanánt, és a tetejébe vegyes vágott gyümölcs.

Csak azt nem tudom, hogy ezt így komplettem sütötték,, és közben löttyedt a gyümölcs..?!

Vagy kisütötték a kosárkákban a tésztát, és utólag töltötték meg?

De viszont ha így utólag töltötték, akkor nem ázott át a tészta a pudingtól és a gyümitől?

Esetleg a pudinggal együtt sült a tészta és csak a gyümi ment rá külön a végén?

Tényleg, és zselé kell a tetejére vagy sem?


Aki szokott ilyet csinálni, írjon kérem! Köszönet!



2018. márc. 29. 12:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia ! Én diós kosárka tésztáját sütöm meg a gyümölcs kosárkához üresen. Úgynevezett vakon sütéssel és a kihűlt kosárkába kerül a pudingos krém. A krémre pedig a friss gyümölcs.
2018. márc. 29. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Lemaradt a zselé nem kötelező. A zselében csak egy pillanatra mártom meg a gyümölcsöt, hogy szép fénye legyen.
2018. márc. 29. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Jó, jó, hát így fogom, igazából a legtöbb recept amit néztem így írja. Csak valahonnan rémlik ez az egyben sütés is.


És nem szokott neked a tészta megnedvesedni a pudingtól meg a zselétől?

2018. márc. 29. 12:59
 4/5 A kérdező kommentje:
(Mondjuk ez jó ötlet, hogy mártani a gyümit és nem leönteni, lehet így ügyesebben lehet vele bánni, köszi!!!)
2018. márc. 29. 13:00
 5/5 anonim ***** válasza:
83%
A tészta kicsit fog nedvesedni.. igazából mielőtt sütőbe rakom a kosárkákat a tészta belsejét enyhén felvert tojásfehérjével körbe kenem egy ecsettel. A fehérje szigeteli kicsit a tésztát nehezebben nedvesedik át.
2018. márc. 29. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!