Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Ki hogyan késziti a máglyarakást?


  ápr. 17. 11:33  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
Hú, de rég készítettem. :)

3-4 db kiflit felkarikázok kb. 1,5-2 cm vastagra. Pár deci tejet összekeverek 2-3 tojássárgájával és cukorral (ízlés szerint, nem szoktam méricskélni), és ebbe áztatom a kiflikarikákat, ez megy a tepsi aljába.
Meghámozott almát karikára vágok, és a kiflikre rakosgatom őket sorba, hogy mindenhova jusson, megszórom porcukorral, fahéjjal, és így megy a sütőbe.
Amikor már látom, hogy kezd átsülni az alma, a tojásfehérjéket felverem, összekeverem porcukorral, és sárgabaracklekvárral. A tepsit kiveszem a sütőből, és a fehérjehabot az almák tetejére halmozom, így visszateszem a sütőbe, amíg a fehérje széle el kezd megbarnulni.

(Ahány ház, annyi szokás, szóval ha valaki másképp csinálja, bocsi, nem kell lepontozni.)

A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/6Időpont ápr. 17. 12:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én mindig eszerint a recept szerint készítem, mert nekem ez vált be a legjobban. Annyi a különbség, hogy több diót teszek bele.
De ha elolvasod a hozzászólásokat is, mindenki dicséri.
[link]

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/6Időpont ápr. 17. 12:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A tisztelt 2. válaszadó jó kis receptet ajánlott.
Én is így készítem csak zsemléből, és a tojáshabba nem teszek lekvárt.

A válasz 73%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/6Időpont ápr. 18. 09:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kedves 3-as, 2-es vagyok.
Azelőtt én sem tettem bele, de mióta ezzel a recepttel csinálom teszek bele és finomabb. Próbáld ki egyszer, semmit nem veszítesz!:)
Én már csak arra szeretnék rájönni, hogy másoknak miért lesz magas a hab, mert nekem legalábbis attól a tojásmennyiségtől ami elő van írva, max 2 cm, pedig fel van verve keményre.
Lehet, hogy többet használnak fel, mert előre gyűjtik a tojásfehérjét?

A válasz 43%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/6Időpont ápr. 18. 09:58 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Elvileg jó meleg sütőben kellene a habot rásütni, néha összejön néha nem, hogy magas maradjon.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/6Időpont ápr. 18. 10:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tehat akkor itt nem a tuzrakasrol van szo..!? xDD

# 6/6Időpont tegnapelőtt 00:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Ki hogyan készíti a keksztekercset?
Van még valaki, aki rajtam kívül úgy készíti a káposztás tésztát, hogy a káposztát szálasra vágja, mint a káposztasalátához, nem pedig lereszeli?
Sárgaborsó főzeléket ki milyen feltéttel késziti, illetve milyen leves illik elé?
Ki hogyan készíti a lencsét?
Ki hogy készíti a Hawaii csirke vagy pulyka mellett?
Én még nem csináltam, de aki így készíti, megosztaná velem a tapasztalatát?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | WebMinute Kft. | | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu