Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tálalás előtt 4-5 órával...

Tálalás előtt 4-5 órával szeretnék elkészíteni szendvicseket egy kerti partira. Mivel takarjam le, hogy ne szikkadjanak meg, vagy száradjon ki a szendvics? Egyáltalán jó ízű lesz ennyi óra állás után?

Figyelt kérdés
Köszönöm szépen

2018. jún. 18. 10:48
 1/10 anonim ***** válasza:
63%
Pirítsd, vagy grillezd meg a kenyereket-zsömléket, mielőtt megpakolod, úgy akármeddig “friss” marad, és a belepakolt cucc sem áztatja át.
2018. jún. 18. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én ebben a melegben nem ennék 4-5 órás szendvicset, ha a szabadban áll.

Készíts elő mindent, tedd be a hűtőbe és csak előtte állítsd össze. Vagy pedig tálalj fel mindent és mindenki saját magának állíthatja össze, ahogyan ő szeretné. (Nem biztos, hogy mindenki ugyanazt szereti.)

Ha előre megcsinálod, akkor hűtőben, fóliával letakarva legyen.

2018. jún. 18. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

A szendvicsek idöközben azért hütöben vannak, vagy nem?


Ha igen, akkor semmi gond, ennyit minden szendvicsnek ki kellene bírni. Ha netán friss salátalevél is van rajta dekorációként, azt csak közvetlen tálalás elött tedd bele, mert hamar megfonnyad, vagy ha erre nincs mód, akkor másféle zöld levelet használj (endívia, jégsaláta kibírja a pár órát)


A hütöben müanyag fóliával takard le, nem fog kiszáradni.


Ha nincs hütési lehetöség, akkor elég nehéz a helyzet, mert ha nem si romlik meg, de eléggé megviselt lesz a kinézete.

Ami segíthet, ha a kenyérféléket elözöleg a fagyasztóba teszed és fagyosan pakolod meg a feltétekkel - így jó ideig hideg marad és mire fogyasztásra kerül, addigra meg kiolvad, csak hidegebb marad.

2018. jún. 18. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
56%
Nem lesz jó.. Meleg van ha kint hagyod megromlik ha hűtőbe teszed átnedvesedik.
2018. jún. 18. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hűtőben ennyit simán kibírnak, csak legyen lefóliázva, ha olyan a tál, akkor akár minden irányból, ne csak leterítve a teteje.
2018. jún. 18. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
jajj nem nem, nem lenne szabadban. Hanem hűtőben
2018. jún. 18. 12:24
 7/10 anonim ***** válasza:
95%
Nylon fóliázd le és hűtő.
2018. jún. 18. 13:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, tehát akkor nem az alufólia a jobb.
2018. jún. 18. 14:24
 9/10 anonim ***** válasza:
16%
Alufóliát nem szabad savanykás élelmiszerhez használni, mert elbontja az aluminiumot, és az káros az egészségre!
2018. jún. 18. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Én a kenyérben például azt szeretem, ha a héja ropogós, a béle puha. Nem kedvelem a gyárilag szeletelt és bezacskózott kenyereket, mert a héj elveszti ropogósságát és a pára átjárja az egészet.

Én az előre gyártott szendvicsben is ezt utálom, hogy a pára órákig járja át az egészet, és az ízek is ellaposodnak.

A friss szendvicsben azt szeretem, hogy ami ropogós az ropog és nincs elázva, ami meg puha az puha. De nem nyirkosan puha.

A hűtőből hidegen elővett szendvicset amikor feltálalod, akkor a 4 fokos szendvics hideg, és a 30 fokos párás levegőből a pára a hideg felületeken elkezd kicsapódni. És a szendvics elkezd elázni. (Mint amikor a hűtőből elővett hideg üveg sör azonnal elkezd párásodni.)

Na, én emiatt nem szeretem a hűtőben tartott szendvicset.

2018. jún. 19. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!