Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek, ha csak csirkecomb...

Mit főzzek, ha csak csirkecomb és csak tészta van itthon, de nem akarok pörköltet csinálni?

Figyelt kérdés
Fél napja ezen gondolkodok. spórolás van és van itthon 5 kiló tésztám meg 5 kiló pipi combom. pörkölt most volt.

2018. júl. 16. 13:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a csirkecomb nagy részét tedd félre, majd kirántod/megsütöd máskor.

Most filézd ki a combokat, vágd apróra és készíts egy kis tejfölös-sajtos rakott tésztát vele. 1 pohár tejföl, 20 dkg sajt csak belefér a költségvetésbe! ... vagy nem?

2018. júl. 16. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

- tejszínes majorannás csirke tésztával

- currys csirke

- tésztasaláta grill csirkecombbal

2018. júl. 16. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a receptet kifilézett csirkecombból is el lehet készíteni.

A zöldségek el is hagyhatóak, (bár sokkal finomabb ha van benne),esetleg fagyasztott zöldségkeverékkel,vagy bármilyen zöldség konzerv el helyettesíthető.


[link]

2018. júl. 16. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Mézes mustáros csirkecomb


HOZZÁVALÓK

8 db csirkecomb (felső, alsó comb, vagy 4 egész comb)

1 evőkanál mustár

1 evőkanál méz

1 kiskanál pirospaprika (őrölt)

2 evőkanál olaj

1 kiskanál só

kevés bors (frissen őrölt)



A csirkecombokat jól átmossuk, majd szárazra töröljük. Mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk.

Mézből, mustárból,olajból, pirospaprikából pácot készítünk, amivel jól átkenjük a csirkecombokat. A maradék keveréket félretesszük.

A csirkecombokat tepsibe, vagy sütőtálba sorakoztatjuk, és sütőbe tesszük úgy, hogy az edény tetejét vagy alufóliával, vagy egy hasonló méretű tepsivel, esetleg hőálló tálcával borítjuk.

Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd a félretett keverékkel a tetejét átkenjük. Ezt akár többször is megismételjük, és az utolsó kenegetés után a borítás nélkül sütjük, hogy a csirkecomb bőre szép színes, és ropogós maradjon.

2018. júl. 16. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Csirkecomb mustàros-fokhagymàs mártásban


hozzávalók / 4 adag

8 db csirkecomb

350 g joghurt

1 ek mustár

Só, bors ízlés szerint

3 gerezd fokhagyma

1 dl napraforgó olaj

10 dkg sajt (reszelt)


Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Összekeverjük a mustárt, a joghurtot, a sót, a borsot, a finomra reszelt fokhagymát és az olajat.

A combokat belemártogatjuk a szószba.

Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük,a maradék szószt ráöntjük, fóliával letakarjuk, és forró sütőben 40 percig sütjük.

Utána megszórjuk sajttal, és fólia nélkül sütjük tovább, míg a sajt szépen rápirul.

2018. júl. 16. 16:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
93%
Pont olyat akartam mondani, mint amit a 3-as rakott fel! Totál finom, egy kis tejföl + sajt kell hozzá, és mind a 20!! ujjatokat megnyaljátok utána!
2018. júl. 16. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. 😊
2018. júl. 16. 20:21
 8/8 anonim ***** válasza:
54%

Kis fűszeres lében előfőzném a combokat (azért, hogy a csont zamata is benne legyen.) Utána kicsontoznám, a kevés levébe botmixerrel beledolgozni a húst, paradicsom sűrítmény, a szokásos fűszerek. Esetleg egy kevés vörösbor is bele. Spagetti szósz.


Hozzá a kifőtt tészta, jó sok sajt.

2018. júl. 16. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!