Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hol érdemes torta- és sütemény...

Hol érdemes torta- és süteményrecepteket keresni, amikben valódi hozzávalók vannak? (Semmi Hulala, pudingpor, vaníliás cukor, margarin, stb. )

Figyelt kérdés

Van néhány tortaféle (pl. feketeerdő, oroszkrém, Dobos, ill. alapízek, mint csoki, kókusz, puncs, túró, sajt), amiket szívesen elkészítenék, (elsősorban hobbiból), de a magyar receptes oldalakon úgy kell vadászni az olyan recepteket, amik jó minőségű alapanyagokat használnak. Értem, hogy a többség az olcsóbb hozzávalókat keresi, nyilvánvaló okokból, én sem vagyok gazdag, csak van egy-két hobbim, amire szeretek áldozni. Úgy gondolom, hogyha már sütök valamit, az legyen finom, jó minőségű, legfeljebb ritkábban készítek drága süteményeket.


Van valami ötletetek, hol lehetne megtalálni egy-két torta eredeti (vagy ahhoz közeli) receptjét, illetve jó alaprecepteket? Esetleg ismertek olyan könyveket, amikből cukrászok is tanulnak?

Külföldi oldalak (angol, francia), blogok is érdekelnek.


A válaszokat előre is köszönöm.



2018. aug. 1. 09:14
 1/6 anonim ***** válasza:
38%

Google-ben.

Amúgymeg minden hozzávaló "valódi".

A hulala meg a vaníliáscukor is.

2018. aug. 1. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

[link]

[link]

[link]


Nem olyan nehéz találni csak nézegetni kell a blogokat.

2018. aug. 1. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm, #2!


Azt hiszem, előnyben fogom részesíteni a blogokat, és jobban beleásom magam ezek keresésébe. Van 1-2 kedvenc is elmentve, de azokon csak elvétve van sütirecept. Limara pékségét is ismerem, nagyon szimpatikus blog.


--


#1:

Pontatlan megfogalmazás részemről a "valódi", de azt hiszem, neked ez mindegy is.

2018. aug. 1. 09:41
 4/6 anonim ***** válasza:
80%

Én is utálom azokat amiket leírtál és ebben főleg a puding vezet, mint "tortakrém"

Én azt szoktam csinálni, ha találok valami receptet, akkor a nekem nem megfelelőket behelyettesítem az általam elfogadottal.

Puding helyett főzött krém, vanillincukor helyett vanília (vagy általam készített vaníliás cukor) Hulala helyett valódi tejszín, stb.

Pogácsákba, pitékbe, stb. margarin helyett házi baromfizsírt használok, ebből kevesebb is kell.

2018. aug. 1. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan azt akartam én is írni, amit az előttem szóló. Ha megvan az alaprecept, a "nem valódi" hozzávalókat simán be lehet helyettesíteni a legtöbbször - egy kis főzés/sütési gyakorlattal - a számodra szimpatikusakkal.
2018. aug. 1. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a torta-tészta = piskóta alapreceptje ennél valódibb már nem is lehetne:

ahány tojás, annyi púpozott ek. liszt, és annyi csapott ek. cukor... semmi mű. Ettől kezdve, hogy a töltelék, amit beleraksz, mennyire valódi vagy mennyire mű, csak rajtad áll.

2018. aug. 1. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!