Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerul a piskota soha?

Miért nem sikerul a piskota soha?

Figyelt kérdés
Már vagy 10 éve kísérletezek piskota sutéssel de hiába... 6 tojásbol csinálva kb késhegy vastagsagu lesz es ilyen ragacsos tojas izu valami raadasul... egyedul meg tudnam enni olyan kis mennyiseg ami lesz belole, masok gyonyorul tortakat sutnek 6tojasbol, magasat szépet nem ilyen ragacsot. Mindent mindenhogy kiprobaltam mar de semmi 😞 valakinek otlete?
2018. szept. 11. 18:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Hogy készíted? Mekkora tepsibe? Formába?


Én így szoktam ( a legegyszerűbb szerintem)


Szétválasztom a tojást, a sárgáját kikeverem géppel a cukorral, vaníliás cukorral. Mehet bele a 6 ek liszt a sütőporral elkeverve ( picit több mint fél cs.) fehérjét felverem pici sóval, majd óvatosan adagonként hozzákeverem a sárgájához, lapáttal szoktam.

2018. szept. 11. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
Hogyan készíted, hogyan sütöd?
2018. szept. 11. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:

Írd le, mit csinálsz vele. De a sütőd is lehet borzalmas. Én ha mindent elkövetek, amit nem szabad (s gabonát semennyit nem teszek bele), akkor se lesz vékonyka, persze magas sem. Kellő mennyiségű liszttel már OK.

De az előző, rossz sütőmmel rémálom volt sütni bármit.


Felvered a tojást, nem? Piskótánál alap, de el nem tudom képzelni, hogy annyira összeessen, ahogy írod.

Amikor a tepsibe teszed, akkor még szép habos, levegős?


A 6 tojás, cukor és liszt azért benne van, nem laktathat sokkal kevésbé, mint ez plusz levegő...


Én a "lisztet" keverem bele utoljára, de mindegy, ki hogyan tudja könnyebben összekeverni a hab összetörése nélkül és nem teszek bele sütőport, hisz ez piskóta, a tojás feleslegessé teszi.

2018. szept. 11. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat 🙂 pontosan ugyanugy csinálom ahogy az elso valaszolo leirta és abba a 20*30cmes tepsibe sutom. Most olvastam a neten a jilk pasztárol hogy azt kell belekeverni lehet egy probat meger
2018. szept. 11. 20:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Milyen sütőd van? Hogyan sütöd? Előre fel van melegítve a sütő, nem a hideg sütőbe teszed ugye?
2018. szept. 11. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Friss a tojás? Bolti tojással sokat szenvedtem, mire rájöttem, mi a gond, piaci tojással mindig sikerül (olyannal, ami nem pecsétes persze, mert a piacon is vannak viszonteladók, akik a lejárt albán tojást árulják, de azon van pecsét.
2018. szept. 12. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Bocs, bolgár, nem albán :D
2018. szept. 12. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Hu sokat segitettetek mer bolti tojasbol szoktam, elektromos sutom van. Na megprobalkozok a hazi tojassal
2018. szept. 12. 12:04
 9/14 anonim ***** válasza:
Légkeverés van a sütőben? Hány fokon sütöd? Előmelegíted a sütőt?
2018. szept. 12. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen, írj még infót a sütésről, mert nekem még mindig nem fér a fejembe ez. Mert én pl. sosem melegítem elő a sütőt semmihez (főleg piskótát és kenyérfélét szoktam sütni), mégse lesz a közelébe se annak, amilyennek leírtad...
2018. szept. 12. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!