Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti próbáltatok már ilyen...

I.B.T. kérdése:

Ti próbáltatok már ilyen tésztát csinálni?

Figyelt kérdés
Pizzát szeretnék enni, de el akarom hagyni a fehérlisztet. Arra gondoltam megfőzök burgonyát, összetöröm és zabliszttel, esetlen kis mennyiségű teljes kiőrlésű liszttel készítem el a tésztát. Kerülne még hozzá tojás, víz, sütőpor és élesztő. Mennyire lenne ez összeálló, esetleg "finom"?

2018. szept. 25. 16:47
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

A pizzatésztában semmi keresnivalója tojásnak!

Másrészt ebböl normális tészta nem lesz, kár elpocsékolni erre ezeket.

Ha pizzát akarsz enni, akkor csináld meg rendesen, hagyományosan a tésztáját, és egy kisebb adagot egyél belöle jó ízüen, ne pedig ilyen barkácsolmányt, amit vagy nem tudsz megenni, vagy ha igen, akkor se esik jól.

2018. szept. 25. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

A pizza, az liszt, víz só és olaj, élesztő.

Mit akarsz variálni a krumplival?

Csináld meg tiszta zablisztből (egyelőre feltét nélkül), ha vacak lesz, dobd ki!

2018. szept. 25. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
94%

Ez most tenyleg pizza akar lenni? Csak mert nagyon nem úgy hangzik.

Tojás? Burgonya? Akkor semennyire.

Legjobb a fehérlisztből, abból is pizzalisztből. Ha nagyon akarod probáld ki teljes kiörlésű lisztel.

Liszt+só+olaj+víz(+én meg a mozzarella levét is hozzádom).

2018. szept. 25. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Simán lehet finom, de persze ez nem pizza. Azért a karfiolpizzánál és a nyersvegánpizzánál pizzább, de nem sokkal. A pizza KELT tészta, úgyhogy a glutént elég nehéz elhagyni (ami alatt azt értem, hogy kvázi lehetetlen, bár láttam már csodákat, ahol kelesztettek gluténmentes cuccokat, de az nagyon elvont és nem a halandó s nem gluténérzékeny nekem való, az biztos). A fentiből valami szárazabb, nyilván keletlen lapos cucc lenne, de a krumplinak hála puha lesz kelesztés nélkül is, így simán lehet jó.


A te konyhádban saját magadnak azt főzöl (elég tág keretek között), amit akarsz és tudsz... Én sem klasszikus pizzát készítek. Az enyémben főleg tk liszt van (mivel az ízlik), olajos mag, tojás :D Nekem jó, s valaminek nevezni kell, úgyhogy pizza, mert elég közel áll hozzá, mindenesetre közelebb, mint egy borzalmas pizzériázó bagettszerű terméke.

2018. szept. 25. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én elfelejteném. Ha nem komoly egészségügyi oka van annak, hogy ilyet csinálnál, vállald be a normális alapanyagokat. Liszt, víz, só, és élesztő az alaptészta receptje. Ha nem kemencében sütöd, akkor krumpli még mehet bele, hogy puhább legyen, de ennyi.
2018. szept. 25. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
76%
Ha el akarod hagyni a lisztet, akkor próbáld ki a karfiolpizzát. Neten sok recept van. Ugyanúgy néz ki, mint a rendes pizza, ízre is majdnem olyan, és nagyon finom.
2018. szept. 25. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is karfiolpizzát csinálnék a helyedben, az nagyon finom.
2018. szept. 29. 15:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

" Ugyanúgy néz ki, mint a rendes pizza, ízre is majdnem olyan, és nagyon finom."


Bocs, hogy akadékoskodok, de az rendben, hogy (MAJDNEM) ugyanúgy néz ki, az azonban nem stimmel, hogy az íze is MAJDNEM OLYAN - igencsak eltér ízben, viszont abban megint egyetértek, hogy finom.

2018. szept. 29. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!