Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Ez jó recept lehet?

Probalta valaki?


én kelesztés nélküli pizzatésztám:


- 1 kg finomliszt


- 0,5 liter langyos víz


- 1 csomag instant élesztő


- 2 kis kanál só


- 2 kis kanál cukor



A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban. / az élesztőt is/ . Nem kell futtatni!


Apránként adagolva hozzá a vizet, összegyúrjuk. Addig, míg leválik a kezünkről.


Egyből nyújthatjuk, nem kell vele várni.


Finom, vékony tésztás lesz.


Sosem keszitettem meg pizzat...



  okt. 12. 16:08  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Nem:) Rengeteg a liszt..

A válasz 38%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 45%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/16Időpont okt. 12. 16:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én is kelesztés nélküli pizzát csinálok, de abba kell 1dl. olaj és a liszt csak 40 dkg.

Pizzatészta nincs olaj nélkül!

1 kg. liszt amikor elkezd kelni, vagy baromi vastag lesz a tészta, vagy ez több tepsire való mennyiség.

Megkeresem neked - ha megtalálom - az én receptemet, az garantáltan jó.



A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/16Időpont okt. 12. 16:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Megtaláltam!

Ez egy tökéletes recept, a képen is látod, hogy egy tepsivel lesz belőle. Én nem instant élesztőt használok, de a recept sem azt ír. Pillanatok alatt megvan (hamarabb, mint ahogy egy pizzafutár kiér!) és azt pakolsz rá, amit akarsz.

[link]



A válasz 89%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/16Időpont okt. 12. 16:45 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Tehát:

1, Nem, nem rengeteg a liszt, a világtörténelemben készült már kiló lisztből pizzatészta.

2, Nem, nem kell olívaolaj pizzatésztába, mert az kenyértészta, kilapítva.


Jó lehet, kérdező, egyre figyelj: egy kg lisztből rengeteg lesz, felezd a mennyiségeket.



A válasz 16%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/16Időpont okt. 12. 16:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#4

100 éve volt kilapított kenyértészta a pizza, azóta haladt a világ!

A mai pizzába már évtizedek óta tesznek olajat, itt Olaszországban csak olívát, de a többitől sem sértődik meg otthon.

Ettől függetlenül felőlem a Kérdező úgy csinálja ahogy akarja! ... sőt nem bánnám, ha a te ajánlásod alapján csinálná (kiló lisztből, olaj nélkül) aztán elmondaná a véleményét, de őszintén!

(Bolognátol 20 km-re élek, idestova 30 éve.)



A válasz 94%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/16Időpont okt. 12. 16:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

5

Köszönöm, magam félig déli vagyok. A receptek tekintetében nem "haladt a világ". Azt írtad, hogy olaj nélkül nincs pizzatészta. Dehogy nincs. Sőt.



A válasz 17%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/16Időpont okt. 12. 16:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Hatos vagyok, előbb elküldte: az igazi tészta a liszten múlik, meg a 36 órán, amit a kérdező úgysem tesz bele.


A magyar kenyerekbe is tesznek újabban lisztet, de az csak egy változat.


A kérdés az volt, hogy lehet-e. Persze, hogy lehet jó. Itt elég sok változat dívik: az eredeti leginkább, a tanúsítványos, csak házilag. Kényesebbek vagyunk rá, mint az északiak.



A válasz 11%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/16Időpont okt. 12. 16:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
25 deka zabpehely(só+oregáno) őrölve kávédarálóban,vagy zabkorba,két tojás és annyi víz,hogy egy picit keverhető legyen.Ezt pihenteted fél órát.Ha túl sűrű a massza,akkor még egy pici víz.Egy nagy tepsit meg tudsz kenni ezzel a masszával.Én sütőpapírra szoktam kenni és utána,mint az összes többi pizzánál,úgymond feldíszíted,amivel csak szeretnéd.Isteni finom lesz a tészta.Vékony,de nem szárad ki és baromi nagy adag.Ez egy egészségesebb változat,amit unszolásomra testépítők is mernek sütni.

A válasz 12%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/16Időpont okt. 12. 17:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#7

Ne haragudj, de abszolút nem értlek!

" az igazi tészta a liszten múlik, meg a 36 órán, amit a kérdező úgysem tesz bele."


Milyen 36 óráról beszélsz, amit a Kérdező nem tesz bele?

" A magyar kenyerekbe is tesznek újabban lisztet, ..."

A magyar kenyerekbe nem újabban kell liszt, hanem abból készül, mióta feltalálták a magyar kenyeret. Vagy szerinted miből készült azelőtt (tehát nem "újabban") a magyar kenyér?



A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/16Időpont okt. 12. 17:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem teljesen világos, hogy a durumisztnél pontosan mennyivel egészségesebb a zabpehely ...

Kalóriában ugyanannyi, fehérjetartalma közel megegyezik.



A válasz 72%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 66%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/16Időpont okt. 12. 17:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Kezdőknek szóló receptkönyv?
Ti hogy szeretitek elkészíteni a fehérbab levest?
Létezik olyan aranygaluska recept, amit a legbenabb kezdo haziasszony is elkeszithet finomra?
Tiramisu recept?!
"Tésztafészek" keleti ételekhez felhasználása?
Csirke vagy pulyka fösajt recept érdekel. A neten nem kapok semmit. Valami jo házi bevált receptet kérnék szépen. Tudtok e?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!