Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nov.4-én lejárt a csirkemell,...

Nov.4-én lejárt a csirkemell, ha most megcsinálom, még jó lehet?

Figyelt kérdés
2018. nov. 6. 00:24
 1/8 A kérdező kommentje:

Pultból volt, nem előre csomagolt.

Az illata már nem a legjobb...

2018. nov. 6. 00:25
 2/8 anonim ***** válasza:
97%
Ha az illata nem jó, akkor már ne csináld meg.
2018. nov. 6. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem se. De ha mégis meg szeretnéd csinálni, hagy állni ecetes vizben, ettől nem lesz szaga.
2018. nov. 6. 04:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
58%

Az ecetes víz nem csak azért kell mert nem lesz szaga, hanem mert megöli a kórokozókat és az még fontosabb szempont. Az enyhe szag különben is eltűnik hőkezeléssel. Nem kell agyonecetezni mint a salátát, engedd fel annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és 2-3 ek. ecetet adj hozzá, ebben álljon úgy fél órát. Utána még öblítsd le, mert bizonyos elkészítési módoknál kiérzik rajta az ecet.

Szerintem nem lesz bajod, én a minap pulykával jártam így, nem vettem észre hogy már aznap lejárt mikor megvettem és két nap múlva készítettem el. Még itt vagyok.

Viszont én azonnal kiveszem mindig a csomagolásból a húsokat, és üveg vagy kerámia tálba teszem át, és többnyire le is sózom ha nem készítem el azonnal.

2018. nov. 6. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi itt nem tudjuk ezt eldönteni, ha nem változott meg a szine szürkés-zöldesre, nincs rajta egy nyúlós ragadós réteg, és nem nagyon rossz a szaga, akkor talán megmenthető.

A másik kérdés, hogy lesz-e gusztusod megenni az ebből készített ételt.

Az a tapasztalatom, hogy ha nagyon romlott lenne, a kérdést ki sem írnád, mert a romlott, fogyaszthatatlan hús annyira büdös, hogy azonnal a kukában landol.

Első lépésként mosd meg a csirkemellet alaposan, többször váltott álló vízben,azért nem folyóvízben, hogy ne fröcsögjön szanaszét a konyhában.

Ezután készíts 6 %-os sóoldatot (6 dkg sót, 1 liter vízben feloldani), mibe tehetsz néhány gerezd zúzott fokhagymát és áztatsd benne 2-3 órát.

A sóoldatból kivéve töröld szárazra.

Ezután elkészítheted, de csak olyan receptet válassz, amiben elég sokáig kell főzni/sütni, tehát hirtelen sült nem készíthető belőle, viszont attól nem kell félned, hogy a hús ehetetlenül kiszárad, mert az így előkészített csirkemell finom omlós marad.

Készíthetsz belőle

Almás-sajtos rakott csirkemellet

[link]

Vagy Dubarry csirkemellet

[link]

2018. nov. 6. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is jártam így,de amikor fogod főzni akkor derül ki igazán,mert ha kicsit állott akkor nem lesz szaga,de ha romlott olyan büdös lesz főzés közben,hogy nem lesz gusztusod megenni.
2018. nov. 6. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
71%
Biztos nem enném meg.
2018. nov. 6. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

5-ös jó módszert írt. Elvileg 2 nap telt el, ha a pultban friss volt, többszöri megmosás és hőkezelés után szerintem nem lesz baja.

Viszont ami durva: most vasárnap bátyám átugrott a Coop boltba (elég nagy üzlet, nem kisbolt), és csirkemellet akart venni, mert ők rántott disznóhúst csináltak. 1 éves kisunokának ment venni, mert váratlanul mentek a lányáék.

Már a pultban úgy nézett ki a csirkemell, hogy inkább nem vette meg. Ezt nem szabadna megengedni..

2018. nov. 6. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!