Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A pékek mivel kenik le akalács...

Maja51 kérdése:

A pékek mivel kenik le akalácsokat, hogy olyan egyenletesen gyönyörű fényes lesz?

Figyelt kérdés
2018. nov. 20. 14:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A beiglit és a fonott kalácsot mi alaposan felvert tojás fehérjével kentük le, úgy is hasonlóan szép fényes lett.
2018. nov. 20. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de nekem tojássárgájával gyönyörű lesz (kis vízzel könnyebben kenhető). Fehérjével is fényes valamelyest, de a színe sárgájával szebb :)
2018. nov. 20. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
26%
Egy speciális kenőanyaggal, aminek a receptje legalább olyan titkos, mint a coca-coláé.
2018. nov. 20. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
72%

Kalácsfénnyel.

„A briósok, kalácsok kenésére – tojás helyett – forgalomba hoztak Kalácsfény néven adalékanyagot (1 dl vízhez 1 dkg szükséges belőle)".

[link]

Én a kalács kenéséhez, nagyon kevés vízzel kikavarom az egész tojást, hogy egynemű legyen és egy kicsit folyósabb, mint a felvert tojás .

2018. nov. 20. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!