Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tehetnek a torta kremjebe...

Mit tehetnek a torta kremjebe vaj helyett?

Figyelt kérdés

Mit rakjak bele vaj helyett? Egyaltalan mi van ha nem rakok bele vajat? Elore is koszi!


[link]


2018. nov. 20. 21:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nem teszel bele vajat, akkor pudding lesz krém helyett a tortában - ami szerintem nem igazán jó.

Miért akarsz vaj helyett mást tenni bele?

Szerintem tedd bele, ha nem akarod, hogy rossz legyen.

2018. nov. 20. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Okes koszonom! Csak azert nem akarnam belerakni, mert nem szeretnem ha vaj ize lenne. De akkor belerakom, koszi megegyszer! :)
2018. nov. 20. 22:08
 3/6 anonim ***** válasza:
36%
kókuszzsírt vagy sűrített tejet de ekkor a cukorból keveset kell tenni .
2018. nov. 20. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne helyettesítsd a vajat semmivel, keress másik receptet, amiben nincs vaj.

Ha kihagyod a vajat nem lesz krém, csak egy sűrű massza, ha helyettesíted valamivel nem lesz ugyanolyan mint az eredeti.

2018. nov. 20. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Zsír nélkül nagyon más (az én zsír nélküli tortakrémjeim a magában evett édes krémek... úgy jók, de piskótába erősebb kell. itt a receptben láthatóan csokival dúsított puding lesz vaj nélkül, alakul, de még az sem megfelelő tortakrém), szerintem kell bele, de megpróbálhatod kevesebbel, ilyen bitang sok vajat vagy más zsírt én sem alkalmaznék semmilyen tortámnál. De ha kevesebbet használsz, gond lehet az állagával, próbálkozni kell...


Krémesít és az ízének is jó a vaj, de ha te pont azt nem szereted (pedig rém ízetlen vajak is vannak, én pont az ízesekre vadászom, de nyilván érzékeny vagy rá), akkor kókuszzsír, az elég ízetlen, de csokis dolgoknál ez kevésbé gond, a csoki ízes.

2018. nov. 20. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

A cukrászat olyan, mint a kémia. Nem lehet büntetlenül bármit helyettesíteni. Ebben a receptben a vaj teszi habossá, lágy ízűvé a krémet. Fontos része, én nem helyettesíteném semmivel, de főleg nem kókusz zsírral,ami szobahőmérsékleten folyékony, lehűtve meg kőkemény.

Egyszerűen nem alkalmas a vaj helyettesítésére.

Használhatsz margarint, de ugye ez egy egészen más ízt ad, és a számokban zsíros érzetet ad.

Vagy tejszín és mascarpone keverékével de ez meg teljesen más ízvilágú krém lesz.

Az a legegyszerűbb, ha keresel olyan receptet, amiben nincs, vagy csak kevés vaj van.


Mousse au chocolat pl. egy nagyon finom krém, alig van benne vaj

Hozzávalók


3 és fél evőkanál narancslé


13 dkg étcsokoládé


3 db tojás


2 és fél evőkanál kakaó


1 evőkanál Cointreau likőr / esetleg Tripli sec/


1 dl habtejszín


½ csomag habfixáló


másfél evőkanál porcukor


5 dkg vaj


Tálaláshoz:


1 db narancs


½ dl habtejszín


Elkészítés:


1. A csokoládét összetördelem, és a vajjal meg a narancslével gőzfürdőben felolvasztom, simára keverem. Utána a kakaót is beledolgozom, majd a gőzről levéve a narancslikőrrel meg a 3 tojássárgával simára keverem.


2. A tejszínt a habfixálóval habbá verem, és hűtőszekrénybe teszem.


3. A három tojásfehérjét is habbá verem, a cukrot beleszórom, és addig verem, amíg fényes, sűrű nem lett.


4. A csokoládés krémet evőkanállal, nehogy összetörjön, a tojáshabba keverem, majd a tejszínhabot is beleforgatom. A kihűlt piskóta tetejére kenem, és legalább egy-két órára, de még jobb, ha egy éjszakára beteszem a hűtőbe. (Frissen élvezhetetlen, idő kell hozzá, hogy a tojáshab összeroskadjon, és sűrű krémmé váljon.) Narancsszeletekkel és tejszínhabbal díszítve tálalom.


Mascarpones csokoládés tejszínes krém

Hozzávalók

250 g mascarpone sajt

150 ml tejszín

4 ek vaníliás cukor

200 g étcsokoládé


Elkészítés:


A mascarpone sajtot a cukrot keverjük el.


A tejszínt és a csokoládét melegítsük össze vízgőz felett. hagyjuk hűlni. ha langyosra hűlt habosítsuk fel robotgéppel és adjuk hozzá a mascarpone alaphoz. Keverjük át alaposan.

2018. nov. 21. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!