Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy rántott sajt vagy pl...

Egy rántott sajt vagy pl hortobágyi palacsinta miért pukkad ki mindig sütés közben? Nálatok is?

Figyelt kérdés

Nagyon régen ezeket csak kivettem a fagyasztóból, és beledobtam a forró olajba.

Itt még meg is értettem, hogy miért szakadtak ki.

De ez ugye nem egy jó megoldás, mert belül fagyos marad, ha meg tovább várok vele, akkor kívül megég.

Ezért már évek óta vagy kiveszem jóval hamarabb, vagy ha nincs erre lehetőség, akkor mikróban kiolvasztom.

És nem is várom meg, hogy forró legyen az olaj, hanem hamarabb beleteszem, hogy fokozatosan melegedjen fel.

Na, azt elértem, hogy nem fagyos a közepe.

De ugyanúgy kiszakadnak.

Megfordítani nem is merem.

Pedig nem a gagyikat veszem meg.

Van erre vmi trükk?


2019. jan. 9. 17:29
 1/7 anonim válasza:
54%
Próbáld meg dupla panírral :) nekem az eddig bevált.
2019. jan. 9. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Sosem olvasztom ki, a hortobágyi még sosem pukkadt ki, megfordítani lehet bátra (de inkább óvatosan), a sajt titka pedig a bő olaj és az, hogy hirtelen forró olajban mindkét oldalán megpiruljon a panír mielőtt elkezded átsütni. Persze más másra esküszik, nálam ez jött be.
2019. jan. 9. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
63%

Én sütőbe szoktam tenni alufóliára.

Zsiradékot nem adok hozzá.

Nem pukkad ki.

2019. jan. 9. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Ezeket veszem, nem én csinálom. :)


Sütőben mennyi idő? Nem száraz?

2019. jan. 9. 19:02
 5/7 anonim ***** válasza:
25%

Rá van írva a zacskóra az idő, általában 20-25 perc. Nem száraz, de ha az volna, vízzel meg lehet locsolni vagy a tetejére egy darabka vajat tenni. Különben a fagyasztás miatt eleve van benne víz.:) Így éppen az telik időbe, amíg az elpárolog belőle.

Vagy bele lehet csomagolni az alufóliába (lazán, hogy azért a tetején nyitva legyen), és akkor bennmarad a pára, nem tud kiszáradni.

2019. jan. 9. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én ha mirelitet veszek akkor előre kiveszem hogy kiolvadjon aztán forró olajban hirtelen kisütöm. Így nem szakad ki
2019. jan. 9. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Én is mint a 6-os.

Ha hagyod rendesen kiengedni, akkor nem lesz fagyos a közepe és egy pár perces forró olajos sütés, hogy szép színű legyen a panír, elég neki.

2019. jan. 9. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!