Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell kelt-tésztát (pl...

Hogyan kell kelt-tésztát (pl pogácsához) fagyasztásra előkészíteni?

Figyelt kérdés
Szeretném lefagyasztani előre a süteményeket, hogy csak berakjam utána a sütőbe és kisüssem, de nem tudom hogyan kell elrakni. Gondolom még kelesztés előtt? Vagy elő kell sütni? Vagy amikor megkelt? Gondolom csak elősütéssel működik rendesen. Akár cikket is linkelhettek.
2019. márc. 28. 13:04
 1/3 A kérdező kommentje:
memo: fb csoport
2019. márc. 28. 13:04
 2/3 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor porélesztővel készítem el a tésztákat, majd formázva nyersen a fagyasztóba rakom. Ha csak éjszakára a hűtőbe rakom és fagyasztóból veszem elő akkor is így sütöm. Megkenem felvert tojással a péksütiket majd hideg sütőben kezdjük el sütni amit a kiflik behelyezése után 190 C°-ra állítunk. A lassú felmelegedés alatt, kb. 12-15 perc alatt süssük készre a péksütiket.
2019. márc. 28. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Többféleképpen is lehet:

1, Begyurod a tésztát és kelesztés nélkül egyben lefagyasztod.

2, Begyurod, keleszted és egyben lefagyasztod.

3, Begyurod, keleszted, formazod és úgy fagyasztod.

4, Készre sütöd és úgy fagyasztod.

Nekem a 3. vált be.

2019. márc. 28. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!