Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tojás saláta miért vizesedik...

Tojás saláta miért vizesedik el, folyós lesz a hűtőben állás után?

Figyelt kérdés
Én rakok bele tejfölt is, igaz, de tök vizes lesz az eddig sűrű tojás salátám, ha 2 óra után kiveszem a hűtőből.

2019. máj. 9. 16:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Vigasztald magad, nem csak a tiéd, az enyém is!

Fogalmam nincs róla, már írtam ki erről kérdést, de ott sem jutottunk előbbre.

Természetesen kell bele tejföl, mert nem a csupasz majonézbe kell tenni.

Én már mindenféle majonézzel és mindenféle tejföllel kísérleteztem és az eredmény ugyanaz. Legyen az krumplisaláta, vagy franciasaláta, ahogy áll, a szósz felhígul.

És ezt csak az utóbbi években tapasztalom, azelőtt ilyen nem volt.

Még egy valamit fogok kipróbálni, hogy csinálok házi majonézt és házi tejfölt. Ha azokkal is ilyen lesz, akkor feladom.

2019. máj. 9. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
2019. máj. 9. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Nekem soha nem vizesedik. Igaz, hogy én keverem ki a majonézt és csak házi tejfölt használok hozzá.
2019. máj. 9. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
81%
A tejfölben alapból kiválik a savó, ha magában áll, a mustárból is. Ez természetes folyamat. Nem tudom pontosan, hogy mi az a tojássaláta meg hogy miből keszül, de felteszem tojás is kell bele, amit mi a majonezgyártasnál is emulgeálókent hasznalunk, de csak a sárgáját
2019. máj. 9. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
83%

#4

Tojássaláta: Tartár, benne főtt tojás kockák/karikák

2019. máj. 9. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
Értem. Szerintem akkor több minden miatt is, pl. a tejföl miatt, amit korábban írtam, meg talán a kevés zsírtartalmú majonéz miatt. Az univer 66%-os, a hellmans, globus kivételével mind az univernél készül, és mind kevesebb, mint 66%-s, a legtöbb 25-50%-os. Ezek alapból folyósak. Keményítővel és xantánna lehet sűríteni, de a kötések egy idő után akkor is elengedik. A hagyma stb. is ereszt vizet, főleg só hatására
2019. máj. 9. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
68%
Az csak savó. Leöntöd vagy összekevered.
2019. máj. 10. 04:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

A tojás saláta nálam nem tartár és kockázott tojás. Hanem teavajjal ki kell keverni a főtt tojássárgát, hozzá tejföl és majonéz. És teljesen külön össze kell kockázni a főtt tojásfehérjét és bele petrezselyemzöld, só, bors. Oké..szinte ugyanaz.


De az nem igaz, hogy le lehet önteni róla a savót, mert gyakorlatilag az egész alatt egy sárga egybefüggő folyadék lesz. Tehát nem úgy néz ki, hogy marad egy szilárdabb jó krém, és azon kiválik.

hanem egy az egybe elfolyósodik.


Nos, nekem ezzel ezután akkor nincs bajom, ha másnál is ilyen, akkor mindig frissen eszem meg, de legalább tiszta termék, illetve kipróbálom akkor házi tejföllel meg házi majonézzel.


Csak azért nem mindegy, ezután akkor ezzel nem várok vendégeket például mert tök gagyi lesz mire kiveszem nekik a hűtőből.

2019. máj. 10. 10:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt tapasztaltam, ha a tejfölös vödörből kiveszek 1-2 kanállal, a mélyedésben egy idő után kicsapódik a savó, ahogyan itt már irták.

Ezért ha tojáskrémet csinálok előtte mindig úgy veszek ki tejfölt, hogy a savó ne keveredjen hozzá vissza, ha meg főzelékhez raguleveshez használom akkor visszakeverem, mert adja azt a kis savanykás ízt amit ezeknél szeretek.

2019. máj. 10. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Én akkor bontottam fel a tejfölt, nem volt ott még savó, de mindegy, próbálom majd máshogy. Megtaláltam egy jó pótló összetevőt, jelentkezem még.
2019. máj. 10. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!