Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha odaégettem a lábast és...

Ha odaégettem a lábast és fekete lett az alja azt attól még tudom használni?

Figyelt kérdés
Vizet raktam a lábasba hogy megmelegítem mosogatáshoz mert a munkahelyen nincs melegvíz viszont túl sokáig hagytam a rezsón a víz elpárolgott belőle és leégett az alja.Használhatom még azért?Ha nem muszáj nem vennék másikat,keveset keresek és spórolnom kell.
2019. máj. 12. 18:25
 1/8 anonim ***** válasza:
53%
Próbáld megsurolni valami erõs surolóval.Ha nem megy le én nem használnám.
2019. máj. 12. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Attol függ melyik alja, amelyik a gárózsa felöl van, attol még lehet használni. Ha az a része ahova öntesz ott le lehet surolni zsiroldóval, vagy fogkrémmel
2019. máj. 12. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
47%

Hypo egy ejszaka talan feloldja, a tobbit kessel lekaparnad, vagy drotos dorzsolo is segithet, egy probat meger.


Ha nincs siker, nem hasznalnam.

2019. máj. 12. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Az alja is fekete lett meg a lábas belseje is egy részen.
2019. máj. 12. 19:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy súrolgasd meg kapargasd! Tölts bele egy ujjnyi vizet és 1-2 deci hipót vagy Domestost. Reggelre szépen felmarja. Amit nem, az feljön sima súrolóporral, dörzsölős szivaccsal, rossz esetben fém súrolóhálóval.


Nem, az edénynek nem lesz semmi baja. Nem fog se kilyukadni, se felrobbanni.


Nem, nem fogod vele megmérgezni a családot. Feltéve, hogy a keletkező fekete trutyit nem eteted meg velük. A hipó nem vegyül sem a fémmel, sem a zománccal, simán ki tudod mosni belőle. Sokan túlmisztifikálják, azonnal ölő méregnek gondolják, pedig csak akkor veszélyes, ha megiszod.

2019. máj. 12. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Most csak mosogatószer van itt a munkahelyen,megpróbálom azzal meg szivaccsal.
2019. máj. 12. 19:30
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A sárga, vagy a fehér CIF súrolószert ajánlom dörzsivel, alaposan megsúrolod, macerás munka, de meg lehet csinálni, ha rozsdamentes az edény, akkor biztosan, de a zománcnál is feltehetően, bár ott már nem olyan biztos, ha órákig égetted, akkor lehet, hogy tönkrement.

Ha nem látszik már a feketeség, akkor főzd egy kicsit ki vízzel és annyi.

Ha nem bírod eltüntetni a nyomokat, akkor meg dobd ki, vegyél másikat.

2019. máj. 13. 04:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:
100%

Nekem a lábas külső alján, oldalán jött össze fekete égett réteg. Valamennyit késsel azért le tudtam kaparni. Viszont, az interneten, sajnos csak félig, felfedeztem az alábbi ígéretesebb módszert:

Üvegcsészébe, egy evőkanál, fogpaszta állagú Bikar Bonate (gondolom szódabikarbóna/ dobozra ráírva),

Egy ismeretlen por szerű anyag (só szerű állag, de nem tudtam rájönni, hogy mi),

Egy tojás,

A tojás héja apróra törve,

Kicsavart citrom leve,


Mindez összekeverve, rákenve a lábos (külső) aljára, aztán, gondolom szünet, majd fémszivacs szerű szövettel dörzsölés.

Az eredmény, egy csoda. Mintha új lenne.

Szóval valamiféle ilyen humánus módszert keresek. Ill. ha valaki tudná, hogy mit kevertek még a Bikar Bonate mellé, kérem ne titolja. Flexet nem merek használni, mert az a zománcot is levinné.

Előre is kösz a segítséget, és KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET, ha addig nem találkoznánk.

2019. dec. 22. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!