Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A szalalkáli íze megmarad a...

A szalalkáli íze megmarad a sütiben?

Figyelt kérdés
Egy éjszakára pihentetni kell a tésztát, aminek iszonyatosan erős, ammónia szaga van(tudom azért, mert az van benne). Olyan, mintha hajfestéket szagolnék. Holnap délután sütöm belőle a sütit, de félek, hogy mi lesz a végeredmény. Eltűnik ez a szörnyű szag, vagy dobhatom ki a kukába?

2019. máj. 15. 22:32
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Sütés közben is erős ammóniaszag lesz a konyhában, érdemes nyitott ablaknál sütni, de a kész sütemény NEM lesz ammóniás.

A szalalkális sütemények tésztája lehelet könnyű, és finom, megéri ezt a kis kellemetlenséget.

2019. máj. 16. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
67%
Attól is függ, hogy milyen vastag lapokat sütsz belőle. Mivel a buborékokban marad ammónia, ezért vastag lapnál megmarad az íze. Emiatt szoktak nagyon vékony lapokat sütni belőle.
2019. máj. 16. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!