Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

A szalalkáli íze megmarad a sütiben?

Egy éjszakára pihentetni kell a tésztát, aminek iszonyatosan erős, ammónia szaga van(tudom azért, mert az van benne). Olyan, mintha hajfestéket szagolnék. Holnap délután sütöm belőle a sütit, de félek, hogy mi lesz a végeredmény. Eltűnik ez a szörnyű szag, vagy dobhatom ki a kukába?

Keress kérdéseket hasonló témákban: sütemény, szalalkáli, ammónia, büdös, íz, finomság

  máj. 15. 22:32  Privát üzenet  

A válaszok

Sütés közben is erős ammóniaszag lesz a konyhában, érdemes nyitott ablaknál sütni, de a kész sütemény NEM lesz ammóniás.

A szalalkális sütemények tésztája lehelet könnyű, és finom, megéri ezt a kis kellemetlenséget.



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/2Időpont máj. 16. 07:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Attól is függ, hogy milyen vastag lapokat sütsz belőle. Mivel a buborékokban marad ammónia, ezért vastag lapnál megmarad az íze. Emiatt szoktak nagyon vékony lapokat sütni belőle.

A válasz 64%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 90%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/2Időpont máj. 16. 09:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Szalalkálival mi a gond? Miért ellenzik annyira?
Szalalkáli - sütöpor/szódabikarbóna?
A mézeskalácsban elfelejtettem felfuttatni előszöt a szalalkálit. Működik?!
Karácsonykor milyen ételeket szoktak enni?
Szalagárés/szalalkális/hatlapos sütit sütök, és nem bódös, pedig áskor majd kiarja a szemem ha kinyitom a sütőajtót, de még anélkül is terjeng a szag. Mi lehet a gond?
Ha egy recept szalalkálit ír, és én sütőport teszek bele, ugyanannyit kell?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!