Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Káposztás tészta tésztájába...

Káposztás tészta tésztájába szoktatok borsot rakni?

Figyelt kérdés
Nálunk mindig házi gyúrt tésztával készül és a lisztben szokott a nagyim elkeverni egy kiskanál borsot. Én is így készítem így tanultam.Tegnap a szomszéd néni azt mondta, hogy ő még sosem hallott róla, hogy bors kerül a tésztába.
2019. máj. 16. 08:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
49%
Nem, mert aki eszi, cukorral szokta
2019. máj. 16. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
75%

1es!nem mindenki cukorral eszi.

Amugy en sem hallottam olyat hogy a tésztájában borsot raknak.

2019. máj. 16. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
77%

#2 én sehogy nem eszem, mert utálom, de szoktam apámnak csinálni. Szegénykém nagyon szereti, cukorral eszi, bors nélkül.

...mi a lófszt lehet ezen leszavazni?? :D

2019. máj. 16. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem, de amúgy jó ötlet. Nyilván csak akkor, ha valaki amúgy is borssal szereti ezt a tésztát. Nekem pl nagyon bejönne, igaz én az az elvetemült termetes vagyok, aki borssal és cukorral eszi a káposztástesztat
2019. máj. 16. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
16%
Soha nem hallottam, hőgy a tésztába tesznek borsot. Nem is lehet jó.
2019. máj. 16. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A tésztába nem, de van aki a készet megborsozza.
2019. máj. 16. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A tészta ízén nem soakt változtat, de nem is ront rajta.

Emellett a káposztás tésztát eleve úgy szokták felénk, hogy a káposztába pároláskor sót, borsot és kevés cukrot is tesznek. Az asztánál aztán mindenki vagy borssal vagy cukorral füszerezi söt akár a kettövel egyszerre is.

A pároláskor beletett kevés (NEM evökanálszámra) beletett cukor nem teszi édessé és a kevés bors sem borsossá, csak alapízt ad neki.

2019. máj. 16. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
70%

Kedves 5#-ös, majd más eldönti, aki eszi, hogy jó-e, nem te mondod meg.

Mindenki egye úgy, ahogy szereti.

2019. máj. 16. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem hallottam még ilyenről.
2019. máj. 16. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Biztos ízesebb a tészta a borstól.Bár azt mondják a fehér színű ételekhez (tojássaláta,franciasaláta és lehet a liszt is) fehérborsot használunk,mivel a feketebors elszínezi.

Nokedlitésztába is szoktam rakni.

Ha májgaluskát csinálunk abba is teszünk.

A káposztás tésztát csak borsosan tudom megenni,de a férjem bors+porcukorral eszi.

2019. máj. 16. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!