Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik az a klasszikus (retrós...

Melyik az a klasszikus (retrós) sütési módja a hekknek, amit a strandokon árulnak?

Figyelt kérdés

Én itthon eddig csak simán paprikás lisztbe forgatva sütöttem, de most szeretném haza hozni a balatoni hangulatot. Ere az egyébként hihetetlen egyszerű ételre számtalan verziót láttam: pl. van aki fokhagymás tejben pihenteti egy éjszakára majd liszt+pirospaprika+tojás masszába mártja.

Van aki azt állítja az az igazi, mint: Liszttel kevert paprika, majd külön tojásba mártani, és újra a paprikás lisztbe.


2019. jún. 8. 10:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
83%
Ott garantáltan nem pácolhatják éjszaka meg nem pacsálnak tojással, hanem símán paprikás lisztbe mártva sütik, az egyébi, retró ízt a hetekig használt olaj adaj.
2019. jún. 8. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 A kérdező kommentje:
#1. Biztos nem pácolják, de szemmel látható, hogy tojásos bunda.
2019. jún. 8. 10:44
 3/20 anonim ***** válasza:
55%

2 dologtól más a balatoni:


1. A hal maga "balatoni". Mármint a Balaton mellett tenyésztik ezt a tengeri halat. Így friss mindig, nem fagyasztva érkezik a tengerből.


2. Olyan bő olajban sütik, amit te otthon nem tudsz megoldani. A lényeg, hogy a halat beledobva egy lábas olajba, valamennyire visszahűti azt. A hekksütők többtíz liter olaja nem hül vissza.


Otthon a leghasonlóbb eredményért: sózd be és teljesen olvaszd ki a halat. Töröld szárazra. Megint só, paprikás liszt, majd igazán bő forró olajban süsd, egyszerre keveset.

2019. jún. 8. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
2019. jún. 8. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
82%
Nem tojásos. Anyu 20 évig sütött...
2019. jún. 8. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
78%

"de szemmel látható, hogy tojásos bunda."


Azt áruld már el, honann lehetne látni, hoyg tojásos panírban van! Még teljesen rántottnak kinézö panírt is lehet készíteni tojás nélkül!

2019. jún. 8. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
56%

" szemmel látható, hogy tojásos "


Én meg azt hittem azt látom szemmel, hogy be van úszva Jolánka néni, és összecsirízesedett a halon a liszt... :D

2019. jún. 8. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 qkker1 ***** válasza:
44%
A mai ifjak csak a paprikás-lisztes hekket ismerik, a retró az súrú palacsintatészta szerű masszában van, amiben van tojás is, és pirospaprika is.
2019. jún. 8. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 qkker1 ***** válasza:
76%

Ez megközelíti:


[link]

2019. jún. 8. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm 8-nak és 9-nek, hogy elolvasta és megétette a kérdést :-)

Írtam, hogy én itthon simán paprikás lisztben forgatva készítem, de köszönöm ez erre való megerősítést is a videóban. :-)

#6. A panír az zsemlemorzsában való forgatás, ahol a zsemlemorzsa a lényeg, onnan ered a neve, "panier"- kenyeres. Ott valóban nem látszik ,hogy van-e benne tojás. No hát elárultam neked.

A strandos hekket nem szokták panírozni, látható, hogy bundás, tojásos. Lehet ma már nem csak így csinálják a vendéglátó helyeken, de pl. Velencén ilyent ettem és régen mindenhol így készítették.

2019. jún. 8. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!