Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Chilis bab ha marha/disznó...

Chilis bab ha marha/disznó darálthús helyett csirkemellből készül, elveszt valami olyan ízt aminek benne kéne lennie?

Figyelt kérdés
nem értek a főzéshez ezért inkább az elítéltebb alapporos változatban csinálom ha néha adódik. vagyis nem teljesen úgy hanem ilyen köztes. vöröshagyma felaprítva zsiradékon, fokhagyma (van igazi, granulátum, és tubusos krém is, általában keverem, picit 2 féléből) akkor a húst bele, pirítani és aztán még utánatöltött pici vízzel főzni, ezt az alapot só-bors-minimális ételízesítővel fűszerezni, ha ez elrotyogott nagyjából akkor bele egy doboz sima paradicsomos, és egy chilis konzerv bab, és erre fél tasak chilis bab alappor minimális vízzel kicsit főzni, nagyjából ez a recept. a végén a porban a keményítő teszi normális állagúvá, enélkül híg és folyós maradna
2019. júl. 11. 20:32
 1/6 anonim ***** válasza:
21%
Az összeset.
2019. júl. 11. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
72%
Nyugodtan próbáld ki, szárazabb lesz ugyan és kicsit ízetlenebb, de finom azért. A csirkemellnek nincs igazán íze, ezért lesz enyhébb a marhához képest, talán plusz borsot érdemes rá rakni.
2019. júl. 11. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
39%
Tok mindegy hogy disznó vagy csirke van benne. Kiprobalod, max nem ízlik. De sztem az is jó.
2019. júl. 11. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
89%

Az alapporos chilis babnak annyira intenzív az íze, hogy a hús majdnem teljesen mindegy, hogy csirke, vagy disznó darálthúsból készíted. Mindkettőből csináltam, szinte semmi különbség. Az igazi chilis bab nem tasakos porból készül.

Viszont így nem oszt, nem szoroz a hús fajtája.

Egyébként nem rossz egyikkel sem. Minden konzerv, ehető. De ha gyakorlottabb leszel, keress rá a "házi" chilis babra, el fogsz csodálkozni, mennyivel más módon készül az igazi.

2019. júl. 11. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

"Elveszt valami olyan ízt aminek benne kéne lennie?"


Nem veszt el semmilyen ízt, mert az ízek benne lesznek az általad készített verzióban is Tisztelt Kérdező, csak ugye más az íze a csirke-, megint más a marha- vagy a sertéshúsnak.

Nincs aranyszabály arra, hogy ki milyen húsból, vagy hogyan készíti a chilis babot, lényeg hogy saját ízlésnek megfeleljen. 🙂


Én minden esetre saját részről kerülöm az ilyen "fűszer keverékeket", jobb szeretek "nyers fűszerekkel" (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmarig, fahéj, római kömény stb) dolgozni és igazából ízlés kérdése, kinek melyik fűszer jön be jobban - akár a chilis bab esetén - amivel szívesen fűszerezné az ételt is.


Az alap chilis bab fűszere egyébként a fahéj és a római kömény (esetleg a koriander). Ha valaki viszont szeretne igazán pikáns, füstös ízvilágot is az ételébe, annak ajánlott a chipotle (szárított, füstölt - általában Jalapeño - chili) használata.

2019. júl. 12. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig abból csinálom, a fűszerezésen múlik minden, kukoricát is szoktam beletenni.
2019. júl. 12. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!