Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Sütés, főzés

A kérdés

Ti mennyi sót tesztek a rántott húsra panírozás előtt?

Eléggé kezdő vagyok a konyhában így általában vagy túlsózom vagy mivel félek, hogy elsózom, túl keveset teszek rá és nem is érződik rajta a só, nincs íze. Van valami bevált praktika erre?

  júl. 12. 09:30  Privát üzenet  

A válaszok
Én semennyit nem teszek. A tojást ízesítem csak.

A válasz 71%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont júl. 12. 09:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én semennyi sót nem teszek a húsra, hanem a tojásba teszek sokat, hogy kifejezetten erősen sós íze legyen.

Ez eloszlik a húson és tökéletes.

Amikor a húst sóztam be, akkor úgy jártam mint te és ráadásul a sótól bevizesedett a hús és nem simult rá a panír, mindig egy levegőbugyor volt a hús és a panír között.

Nekem ezt szakács ajánlotta és bevált.



A válasz 64%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont júl. 12. 09:52 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Megszórom mindkét oldalát. Nem kell hogy beborítsa a só, csak egy kicsi csipetnyi. De ez hidd el, előbb utóbb menni fog!

A válasz 47%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont júl. 12. 09:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ok, h a tojást sozzatok meg, én is szoktam. Na de #2es#!!!, ha a tojásba teszel jó sok sőt, akkor jó sós lesz a panir és ehetetlen lesz. Sajnos kezdőként anno elkövettem ezt a hibát, és annyira sós lett, h le kellett szedni a panirt, h meg tudjuk enni, kidobni nem akartuk a hust.

A válasz 81%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont júl. 12. 10:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Kb mintha a zsíroskenyeret sóznád. Ha szoktál olyat enni.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont júl. 12. 10:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Minimálisat azt is őrölt fajtából de inkább fűszersót teszek a tojásba és erős fűszereket porított köményt a lisztbe .

A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/10Időpont júl. 12. 10:51 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#4

2-es vagyok.

Most erre mit mondjak neked?

Az enyém nem szokott sós lenni, mert mint írtam, eloszlik a húson.

Mindenki csinálja úgy, ahogy neki tetszik!



A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont júl. 12. 10:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Semennyit, a tojásba teszek fűszerkeveréket, Delikát, Vegeta, ilyesmi.

A válasz 37%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont júl. 12. 11:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én jól besózzom mindkét felét, majd tejbe teszem és pár óra múlva, vagy másnap panírozom, így még a felszeletelt csirkemell is finom lesz.

A válasz 48%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont júl. 12. 13:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az egyik legnagyobb hiba a tojást sózni. Magát a húst kell sózni, esetleg borsozni. Nem lehet meghatározni, hogy mennyi kell rá, mert egyéni ízlés kérdése. NEM KELL sós ízűnek lennie. (Tőlem, aki úgy szereti a sóba tehet húst, nem érdekel). A só csak ízfokozó (mint oly sokszor), kiemeli a hús természetes zamatát.

A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont júl. 12. 16:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
A rántott húst panírozás után azonnal ki kell sütni?
Rántott karfiol, előpárolva?
Rántott gombát meg kell párolni panírozás előtt?
Hol lehet panko morzsát kapni?
Hogyan lesz szép ropogós aranybarna a rántott hús panírja? Régebben ilyen volt, légies, itt-ott elvált a hústól, mostanában mindig szorosan rátapad, pedig panírozáskor nem...
Rántott erdei gombát fogok csinálni. Sózzátok a panirozás előtt a gombát? Esetleg bevált sörtészta receptet küldenétek?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Sütés, főzés rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!