Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van a baconnek valami vega...

Van a baconnek valami vega verziója?

Figyelt kérdés

Nem vágyok mindenáron konkrét bacon ízre, de tök jó lenne valami, amiből lehet hasonló brutál sós-füstös ízű kis kockákat varázsolni pl egy spagettire.

Van olyan alapanyag, ami jó erre?


2019. okt. 25. 09:24
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
44%

Ugye ez csak vicc? :/

Ha vágysz a baconre, akkor miért nem eszed meg? Miért sanyargatod magad?

2019. okt. 25. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 A kérdező kommentje:
Kérem, hogy próbáljunk a kérdésre válaszolni - nem gond, ha valaki nem ismer ilyet, hiszen én se tudom, csak akkor miért kell hozzáfűzni kommentárokat? :)
2019. okt. 25. 09:46
 3/24 A kérdező kommentje:

1. Nem a "komment" helye, hanem VÁLASZT tudsz írni a kérdésre. Ha nem tudsz válaszolni, nem kell hozzáfűzni megjegyzéseket, amik irrelevánsak.

2. Ezer meg egy oka lehet, hogy valaki nem akar (disznó)húst enni, és emiatt szerintem senki nem tartozik magyarázkodással.

További szép napot! :)

2019. okt. 25. 09:54
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Lehet ilyet kapni, hogy mennyire lesz brutálízű azt nem tudom. A tésztafőző vízbe tegyél ilyenből többet, akkor nem kell bele só és a tésztád lesz elvileg füstölt ízű.

[link]

2019. okt. 25. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

... de most látom, KNORR-ban is van. Nem tudom melyik az intenzívebb ízű:

[link]

2019. okt. 25. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 A kérdező kommentje:

#5 / #6

Köszi, de ezekben mindkettőben van szalonna, vagy szalonnazsír.


Mondjuk időközben találtam pár receptet, már csak el kell dönteni, hogy melyik lehet a legjobb.

2019. okt. 25. 10:24
 7/24 anonim ***** válasza:
93%

Megpróbálhatod esetleg, hogy nagyon vékonyra vágsz valami zöldséget, pl. cukkini, padlizsán, megszórod füstölt sóval, és a sütőben, sütőpapíron megsütöd chipsz állagúra.

Most csak írásban gondolkodom, nem próbáltam még (bár füstölt sót, azt használok), de lehet, hogy ki fogom, nem lehet rossz szerintem...

2019. okt. 25. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
11%
Ezek a mű füstök, füst ízek jóval károsabbak mint a hús...
2019. okt. 25. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
98%

Ha füstölt ízre vágysz, akkor füstölt tofu kockák (Lidl) megpirítva. Ha az állag is számít, akkor próbáld ki a folyékony füstöt vagy a füstölt paprikát, szójaszósszal keverve. Vannak zöldségek, amelyek ezzel a keverékkel pácolva, ropogósra sütve hasonlítanak a baconre. Például a padlizsán, és néhány féle gomba. Ha valamilyen zsiradékot is keversz a pácba, nagyon finom ropogós állagot tudsz elérni.


Mivel a szalonna arányaiban sokkal zsírosabb, és kevésbé vizes, mint bármelyik zöldség, ezért pontosan ugyanolyan állagot nem fogsz tudni elérni. Ráadásul a disznózsírnak van egy jellegzetes íze, amire nincs igazán jó alternatíva. De ezzel a páccal a sós-füstölt íz szerintem nagyon jól érezhető ételekbe keverve is, akár spagetti tetején.

2019. okt. 25. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 A kérdező kommentje:

Szuperek vagytok, köszi!


A sertésíz hiánya inkább előny, mint hátrány. :)

2019. okt. 25. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!