Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok!Miért nem esztek tojást?

Vegánok!Miért nem esztek tojást?

Figyelt kérdés
A nagyipari tojástermelésnél értem az okot, de háztáji baromfiaknál mi kivetnivalót találtok abban ,hogy megegyétek a tojást? Ha nincs kakas,abból ùgyse lenne csibe soha.

máj. 3. 11:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
63%
Mert nem esznek semmi állati eredetűt, az állatokat (és származékaikat) nem látják ennivalónak, ennyi.
máj. 4. 12:46
 12/16 A kérdező kommentje:
Én senkit nem pontoztam le, igazábol 3-as azt hiszem a te válaszodat pont,hogy felpontoztam.(Ha elfelejtettem akkor pótolom) De hogy érthető legyen, én ténylegesen kíváncsi vagyok a véleményekre, és mindenkinek köszönöm a választ. Mint írtam, a nagyütemi tojástermelést ismerem és, főleg a ketreces tartással ,semmilyen szinten nem értek egyet. Én pusztán abbol indultam ki, hogy egy tanyán élő szinte szabadon futkározó csirke, szinte semmilyen szinten nincs kihasználva, korlátozva. Hisz sok helyen csak éjszakára vannak bezárva,azt is a védelmük végett. Ezért gondoltam,hogy esetleg valaki aki ebben benne van, vagy ismer vegánokat, tud mondani valamilyen egyéb okot vagy akár ezt el tudja nekem magyarázni miben szenvednek hiány ezek az állatok. Én minden válasznak örülök a témában, attól, hogy én nem igy gondolkodom (bár azzal tudok azonosulni, hogy egy állat élete semmivel se ér kevesebbet egy emberénél) még szeretném megérteni,megismerni ezt az oldalt is.
máj. 4. 18:52
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A vegánok alaptétele, hogy semmit nem veszünk el az állatoktól, nem tartjuk öket fogságban, nem tenyésztjük öket haszon miatt, hanem egyszerüen hagyjuk öket a természetben élni, ahogy minden más élölényt is.

Az NEM érv, hogy már van egy csomó haszonállat, ha azokat nem szaporítják, akkor rövid idö alatt nem lesznek bezárva tartott állatok, csak a természetben.

máj. 4. 19:34
 14/16 anonim ***** válasza:
84%

Nem vagyok vegán (csak vega), de ha szigorúan nézzük:

A tojás a tyúk petesejtje. Az emberi petesejtet sem esszük meg.

A méz a méh hányása, vagy legalábbis így "termeli" a mézet a virágporból.

A (tehén)tej gennyes tőgyváladék, nem az embernek termelődik, hanem a bocinak. Ám még a boci is leszokik róla, amikor eléri a születési súlya háromszorosát, és áttér a növényevésre. Az ember felnőtt korában nem iszik anyatejet, de a tehén "anya"tejét megissza. Miért?

máj. 5. 00:45
 15/16 anonim ***** válasza:
A vegánok elutasítják az állatok árucikk-státuszát. Tehát nem tekintenek ételnek semmit, ami állati eredetű. Ez független a tartási körülményektől.
máj. 5. 08:41
 16/16 Senior Séf ***** válasza:
Állati EREDETŰ élelmiszert nem fogyasztanak.
máj. 5. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!