A vegánok nem esznek állati eredetű ételt, de embert ehetnek?

#11, Valóban! Az anyatej is táplálék. De akkor nem értem, hogy mi a baj a tehéntejjel vagy akár a tojással, amit megtermékenyítetlenül is potyogtatnak a tyúkok.
A #7 válaszát nem értem, nyilván nem az egész ember megevésére gondoltam, hanem emberi eredetű táplálékra. Amiket itt már sikerült is összeszedni párat, pl. ondó, anyatej, sőt egyesek még szülés után a méhlepényt is megeszik. Amúgy persze le lehet pontozni, de nem én találtam ki ezeket, a vegánok bizonygatták egy másik kérdés alatt, hogy "lenyelni" lehet.
Ja, és a kérdező utolsó felvetésére nem reagáltam: de az ember teljesen egyértelműen az állat kategóriába tartozik.

Nem értem itt sokan miért akarják megmagyarázni, hogy a döglött ló alszik? Mi az, hogy a vegánoknak nem a hússal van bajjuk? Most édes mindegy, milyen morális, etikai stb stb okból nem esznek állati eredetű ételt, a hús is nyílván annak számít. Ha tetszik ha nem. Azért a hülyeséget ne magyarázzuk már meg!
Igen kedves 10es megeheted az embert de előtte be kell pácolni, fűszerezni, hőkezelni😁😁😁😁

Ezt miért nekem írod? Nem engedtem soha szabadon más állatait... :D
"csak ilyesmik vannak, hogy pl testrészek illegális felhasználása"
Hogyhogy "csak"? :D Mármint igen, ez konkrétan lehetetlenné teszi, hogy legálisan egyél emberhúst. Épp ezt írtam én is.
"Szóval törvénytől függetlenül"
Értelmetlen felvetés, ugyanis nem hagyhatod figyelmen kívül a törvényeket.
"vegán elveket figyelembe véve, elméletileg"
A vegánok nem fogyasztanak (nem-humán) állati eredetű dolgokat. Az emberi anyatej is vegán.

Én semmit se akarok megmagyarázni, mert magam sem értem, hogy miben "hisznek" a vegánok. Az ő mozgalmuk egyik (vagy több - nem tudom) követője próbálta megmagyarázni, hogy miért nem probléma az ondó lenyelése. Meg itt is olyanokat olvasok (#18), hogy "A vegánok nem fogyasztanak (nem-humán) állati eredetű dolgokat. Az emberi anyatej is vegán."
Magyarul az emberi faj valamilyen általam érthetetlen okból kivételt képez. Mint ahogy a zsidó-keresztény hagyományban a hal nem számít húsnak. De nekem teljesen mindegy ki miben hisz és nem is akarom a hittételeket logikával megmagyarázni, mert semmi értelme.

Komolyan nem érted, hogy miért más állatot enni mint embert? Ha tényleg érthetetlen számodra, akkor keress fel egy pszichiátert szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!