Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok nem esznek állati...

A vegánok nem esznek állati eredetű ételt, de embert ehetnek?

Figyelt kérdés
A vegánok nem esznek állati eredetű ételt, de embert ehetnek? A veganizmus az állatok kizsákmányolása ellen van, de az ember elvileg nem minősül állatnak.

máj. 4. 20:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
46%

#11, Valóban! Az anyatej is táplálék. De akkor nem értem, hogy mi a baj a tehéntejjel vagy akár a tojással, amit megtermékenyítetlenül is potyogtatnak a tyúkok.

A #7 válaszát nem értem, nyilván nem az egész ember megevésére gondoltam, hanem emberi eredetű táplálékra. Amiket itt már sikerült is összeszedni párat, pl. ondó, anyatej, sőt egyesek még szülés után a méhlepényt is megeszik. Amúgy persze le lehet pontozni, de nem én találtam ki ezeket, a vegánok bizonygatták egy másik kérdés alatt, hogy "lenyelni" lehet.

Ja, és a kérdező utolsó felvetésére nem reagáltam: de az ember teljesen egyértelműen az állat kategóriába tartozik.

máj. 5. 05:31
 12/79 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem jogilag nézzük, akkor etikai szempontból az ember felajánlhatja megevésre testrészeit. Meghalnia sem muszáj, mondjuk levágja a kezét. Akkor megeheti egy vegán? Nincs szó kizsákmányolásról. Illetve emberi tejböl készült ételt ehet, ott aztán tényleg semmi kizsákmányolás.
máj. 5. 07:09
 13/79 anonim ***** válasza:
6-os: a vegánoknak nem a hússal van bajuk.
máj. 5. 07:50
 14/79 anonim ***** válasza:
70%

Nem értem itt sokan miért akarják megmagyarázni, hogy a döglött ló alszik? Mi az, hogy a vegánoknak nem a hússal van bajjuk? Most édes mindegy, milyen morális, etikai stb stb okból nem esznek állati eredetű ételt, a hús is nyílván annak számít. Ha tetszik ha nem. Azért a hülyeséget ne magyarázzuk már meg!

Igen kedves 10es megeheted az embert de előtte be kell pácolni, fűszerezni, hőkezelni😁😁😁😁

máj. 5. 08:12
 15/79 anonim ***** válasza:
41%
Még annyit hozzátennék, ha egy állat természetes halált hal, akkor azt meg fogja enni a vegán a ti logikátok alapján? Nem hiszem......
máj. 5. 08:18
 16/79 anonim ***** válasza:
Nyilván a törvények tiltják mindenhol az emberevést. Értelmetlen a kérdésed.
máj. 5. 08:42
 17/79 anonim ***** válasza:

Ezt miért nekem írod? Nem engedtem soha szabadon más állatait... :D

"csak ilyesmik vannak, hogy pl testrészek illegális felhasználása"

Hogyhogy "csak"? :D Mármint igen, ez konkrétan lehetetlenné teszi, hogy legálisan egyél emberhúst. Épp ezt írtam én is.

"Szóval törvénytől függetlenül"

Értelmetlen felvetés, ugyanis nem hagyhatod figyelmen kívül a törvényeket.

"vegán elveket figyelembe véve, elméletileg"

A vegánok nem fogyasztanak (nem-humán) állati eredetű dolgokat. Az emberi anyatej is vegán.

máj. 5. 09:51
 18/79 anonim ***** válasza:
69%

Én semmit se akarok megmagyarázni, mert magam sem értem, hogy miben "hisznek" a vegánok. Az ő mozgalmuk egyik (vagy több - nem tudom) követője próbálta megmagyarázni, hogy miért nem probléma az ondó lenyelése. Meg itt is olyanokat olvasok (#18), hogy "A vegánok nem fogyasztanak (nem-humán) állati eredetű dolgokat. Az emberi anyatej is vegán."

Magyarul az emberi faj valamilyen általam érthetetlen okból kivételt képez. Mint ahogy a zsidó-keresztény hagyományban a hal nem számít húsnak. De nekem teljesen mindegy ki miben hisz és nem is akarom a hittételeket logikával megmagyarázni, mert semmi értelme.

máj. 5. 11:10
 19/79 anonim ***** válasza:
20as nem értem miért kivétel....... Az ember húsból van..... Bármennyire meglelő ez számodra. A veg3táriánus nem eszik húst, de állati eredetű ételt igen (tojás, tej, méz). Akkor evy még szigorúbb elvet követő pl vegán szerinted megeszi?
máj. 5. 11:42
 20/79 anonim ***** válasza:

Komolyan nem érted, hogy miért más állatot enni mint embert? Ha tényleg érthetetlen számodra, akkor keress fel egy pszichiátert szerintem.

máj. 5. 11:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!