A vegánok nem esznek állati eredetű ételt, de embert
ehetnek?
Figyelt kérdés
A vegánok nem esznek állati eredetű ételt, de embert ehetnek? A veganizmus az állatok kizsákmányolása ellen van, de az ember elvileg nem minősül állatnak.
Már hogy ne lenne helyes, vagy helytelen? Nagyon is van. Annyi, hogy kultúránként eltér hogy mi számít helyesnek és mi helytelennek.
"De ha én másik kultúrához vonzódom, másik kultúra tagjának érzem magam, teljesen elfogadott megennem egy embert"
Akkor költözz egy őserdei kannibál törzsbe, ott a többiek is helyesnek fogják tartani.
máj. 5. 13:21
42/79 anonim válasza:
#35, nem meglepő, nem hihetetlen és nem akadtam fenn rajta. A törvényes/erkölcsi/morális részével a kérdésnek mindenki más foglalkozik rajtam kívül, én egy szót nem írtam róla. Ha figyelembe vesszük ezeket a dolgokat, akkor eleve felesleges volt bárninek is válaszolnia kérdésre, mert nyilvánvalóan nem arra kíváncsi a kérdező, hogy milyen jogi akadályai vannak a dolognak, mert ezt minden normális ember tudja. Ha a vegánizmust vallásnak tekintjük akkor a krdés arra vonatkozik, hogy az ő dogma rendszerük hogyan vezeti le azt, hogy mi ehető meg és mi nem, és ebbe hogyan illeszthető bele az ember. Ha kijelentjük, hogy törvénytelen és erkölcstelen meg egyébként is civilizáltak vagyunk és ilyesmiről még csak gondolat kísérletet se folytatunk, akkor nem tudjuk megbeszélni a kérdés lényegét.
máj. 5. 13:29
43/79 anonim válasza:
"Ha a vegánizmust vallásnak tekintjük akkor a krdés arra vonatkozik, hogy az ő dogma rendszerük hogyan vezeti le azt, hogy mi ehető meg és mi nem, és ebbe hogyan illeszthető bele az ember."
Ez már rég meg lett válaszolva. Ilyen értelemben az ember nem állat.
máj. 5. 13:32
44/79 anonim válasza:
43
Az csak elfogadott, vagy nem elfogadott. A helyes és a helytelen egy általános, egyetemes dolog. Nem helytelen. Csak nem elfogadott
máj. 5. 13:52
45/79 anonim válasza:
"Ilyen értelemben az ember nem állat." ===> Tehát megehető (lenne, ha nem lennének törvények)?
máj. 5. 13:54
46/79 anonim válasza:
Nem, nem m3geh3tő, mert húsból van az ember is..... A vegán meg nem eszik húst!!!!!
máj. 5. 14:02
47/79 anonim válasza:
Ha a vegánok nem esznek állati eredetű dolgokat, és az ember nem állat ebben a kontextusban, akkor szerinted vajon?
Az anyatej is vegán, mint már korábban írtam.
máj. 5. 14:07
48/79 anonim válasza:
Nem értem miért kell túlbonyolítani, meg más irányba elvinni a kérdést. Nincs egy vegán sem aki tudja? Nyilván nem esznek embert, de elméletileg lehetne? Vagy emberi tejet, esetleg ebből készült ételt ehetnek? Mert az ember önszántából adná, nem úgy, mint egy állat esetén.
máj. 5. 14:29
49/79 anonim válasza:
"Vagy emberi tejet, esetleg ebből készült ételt ehetnek?"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!