A vegánok nem esznek állati eredetű ételt, de embert ehetnek?

#48: "A vegán meg nem eszik húst!"
De miért nem????!!!! Hús=állat. Ha az állat nem húsból állna, akkor megennék? Logikátlan amit írsz!

A vegánok nem "a húst" utasítják el, hanem az állatok fogyasztását.

55-ös!
A tojást sem eszik meg, tejet sem isznak, pedig nem hús egyik sem

Azt mondják, hogy semmit sem fogyasztanak, ami állati eredetű.
Csak azt, ami a kivételek közé tartozik: anyatej és ondó.
És miért kivétel? Mert a vegánok kinyilatkoztatták, hogy "az ember nem állat". Erre hoztam példának, hogy pont úgy tesznek, ahogy a zsidóktól, keresztényektől látták: "a hal nem hús". Magyarul ahelyett, hogy belátnák, hogy bizonyos esetekben lehet és kell is kivételt tenni, inkább hoznak egy olyan szabályt (tesznek egy kinyilatkoztatást), ami teljesen nonszensz, de illik a hitrendszerükbe és végül csak megteremti a kívánt kivételt.
De mondom, az én életemet aztán semmiben nem befolyásolja, hogy ők mit eszenek és mit hisznek. Szerencsére még nem kötelező egyik vallás sem.

Anyatej és ondó esetén is csak az emberi eredetű számít vegánnak.
A legtöbb ember (nem csak a vegánok) étkezési szempontból megkülönbözteti az embert és a nem-ember állatokat. Ebben semmi nonszensz nincs. (Én pl nem vagyok vegán, mégis egyértelmű számomra, hogy élelmiszerek terén az ember nem állat.)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!