A vegánok mivel helyettesítik a húsból származó fehérjét?

válasza:

válasza:Nem "helyettesítik", más fehérjéket fogyasztanak.
A hüvelyesekben, egyéb zöldségfélékben vannak fehérjék, nem problémás eleget fogyasztani.
Fehérjeporokat nem fogyasztanak, kivéve egyes testépítöket vagy hasonló embereket.

válasza:

válasza:Hüvelyes, azója, olajos mag, sörélesztő pehely, borsó/rizs/bab fehérjeporok
És a sok kicsi sokra megy. Tehát ha mar egy rizs helyett quinoat valasztanak koretnek, maris tobb

válasza:

válasza:Mondjuk például 100 gramm lencsében kb. annyi fehérje van mint 100 gramm csirkehúsban..
Tehát a fehérjebevitel megoldható növényekből is.

válasza:

válasza:

válasza:Értelemszerűen növényi fehérjével.
Tipikusan népszerűek a hüvelyesek, élesztőpehely, stb. Vannak vegán fehérjeporok is, ha valaki ilyesmivel szeretne élni.
(Illetve mivel a kérdésben kiemelten húsról írsz, nem egyértelmű hogy vegánokra vagy vegákra gondolsz? A vegák pl esznek tojást, tejterméket is, tehát állati fehérjét.)

válasza:Én kendermagfehérjét, borsófehérjét, vegyes virágport, diólisztet, zabpehelylisztet, algákat (spirulina, chlorella, kelp), mandulalisztet és ez mondjuk nem vegán de halkollagént rakok még a napi smoothieba komplex fehérjeforrásként... (Izomtömeg fenntartás: 1g/ttkg, edzés: 2-2.2g/ttkg)
A tejsavó, kazein fehérjéket messze kerülni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Megköszönöm ha receptet is írtok hozzá:)
Az Aldis mandulaitalt és bio szóját kóstoltam, nem a legjobbak... A Tescos szójaital viszont egész jó! És árban is elfogadható. Kinek melyik a kedvence?
Egyik vega ismerősöm mondta, hogy ő általában padlizsánnal csinálja a túrós csuszát szalonna helyett.
Bár ma ettem pl tofut - az is szójakészítmény - és nem hánytam ki, de már előfordult, hogy igen. A szójagranulátum pedig úgy felpuffasztott régebben, hogy mostanában már meg sem mertem próbálni. Várom az ötleteket!
Paradicsom, paprika, hagyma, fokhagyma is tilos és még sok egyéb, pl hüvelyesek.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!