Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok mivel helyettesítik...

A vegánok mivel helyettesítik a húsból származó fehérjét?

Figyelt kérdés

2025. dec. 3. 20:26
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Hüvelyesek, szója, vegán fehérjeporok
2025. dec. 3. 21:00
 2/35 anonim ***** válasza:
87%

Nem "helyettesítik", más fehérjéket fogyasztanak.

A hüvelyesekben, egyéb zöldségfélékben vannak fehérjék, nem problémás eleget fogyasztani.

Fehérjeporokat nem fogyasztanak, kivéve egyes testépítöket vagy hasonló embereket.

2025. dec. 3. 21:12
 3/35 anonim ***** válasza:
92%
Megfelelő zöldségek keverésével tudtommal be lehet vinni minden aminosavat, bár gondolom ehhez a húsnál többet kell enni. Pl. hüvelyes + gabona.
2025. dec. 3. 21:47
 4/35 anonim ***** válasza:
89%

Hüvelyes, azója, olajos mag, sörélesztő pehely, borsó/rizs/bab fehérjeporok

És a sok kicsi sokra megy. Tehát ha mar egy rizs helyett quinoat valasztanak koretnek, maris tobb

2025. dec. 3. 22:52
 5/35 anonim ***** válasza:
15%
Nem lehet normálisan helyettesíteni a húsból származó fehérjét. Vagy nem viszel be elég fehérjét, vagy másból, pl. szénhidrátból túl sokat viszel be.
2025. dec. 4. 08:34
 6/35 anonim ***** válasza:
82%

Mondjuk például 100 gramm lencsében kb. annyi fehérje van mint 100 gramm csirkehúsban..

Tehát a fehérjebevitel megoldható növényekből is.

2025. dec. 4. 08:34
 7/35 anonim ***** válasza:
75%
#6 Mondjuk az adatok száraz lencsére, és nyers csirkemellre vonatkoznak. Ehető állapotban az előbbi mondjuk 60 g, az utóbbi meg kb. 300.
2025. dec. 4. 08:38
 8/35 anonim ***** válasza:
33%
#6 És melyikben mennyi szénhidrát van?
2025. dec. 4. 09:30
 9/35 anonim ***** válasza:
100%

Értelemszerűen növényi fehérjével.

Tipikusan népszerűek a hüvelyesek, élesztőpehely, stb. Vannak vegán fehérjeporok is, ha valaki ilyesmivel szeretne élni.

(Illetve mivel a kérdésben kiemelten húsról írsz, nem egyértelmű hogy vegánokra vagy vegákra gondolsz? A vegák pl esznek tojást, tejterméket is, tehát állati fehérjét.)

2025. dec. 4. 09:56
 10/35 anonim ***** válasza:
82%

Én kendermagfehérjét, borsófehérjét, vegyes virágport, diólisztet, zabpehelylisztet, algákat (spirulina, chlorella, kelp), mandulalisztet és ez mondjuk nem vegán de halkollagént rakok még a napi smoothieba komplex fehérjeforrásként... (Izomtömeg fenntartás: 1g/ttkg, edzés: 2-2.2g/ttkg)

A tejsavó, kazein fehérjéket messze kerülni kell.

2025. dec. 4. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Mivel tudom helyettesíteni a húst a gyrosban?

Megköszönöm ha receptet is írtok hozzá:)

Legjobb tej helyettesítő ital? Lehetőleg 500ft alatt.

Az Aldis mandulaitalt és bio szóját kóstoltam, nem a legjobbak... A Tescos szójaital viszont egész jó! És árban is elfogadható. Kinek melyik a kedvence?

Tényleg lehet padlizsánnal húst helyettesíteni?

Egyik vega ismerősöm mondta, hogy ő általában padlizsánnal csinálja a túrós csuszát szalonna helyett.

Vegánok - és vegetáriánusok! Milyen ötleteitek vannak a káposztalevelek (töltött káposztának) vagy szőlőlevelek (töltikének) megtöltésére, ha vki nem...

Bár ma ettem pl tofut - az is szójakészítmény - és nem hánytam ki, de már előfordult, hogy igen. A szójagranulátum pedig úgy felpuffasztott régebben, hogy mostanában már meg sem mertem próbálni. Várom az ötleteket!

Ha vki nagyon kedveli a paradicsomos rizst, de tilos számára a paradicsom, mit ehetne ahelyett? Kizárólag vegán.

Paradicsom, paprika, hagyma, fokhagyma is tilos és még sok egyéb, pl hüvelyesek.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!