Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az ilyen nagy vegánok meg...

Az ilyen nagy vegánok meg állatvédők miért nem értik meg azt, hogy nem tudunk anélkül létezni, hogy ne egy másik élőlény életét vennénk el?

Figyelt kérdés

De senki és semmi nem tud így életben maradni, az állatok sem. Egy másik élőlény halála kell ahhoz, hogy nap mint nap életben maradj. Ezzel nem lehet vitatkozni, ez száraz tény.

Akkor nem értem, hogy mi a gond azzal, hogy valaki mit eszik, mikor az úgyis egy élet kioltásával végződik (vágóhíd vagy aratás mindegy).

jún. 3. 17:53
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
19%

Egyrészt növényeket lehet fogyasztani, azok ugyanis nem éreznek fájdalmat, másrészt az embereknek, még a mindenevöknek is több nagyságrenddel kevesebb állati termék lenne az elfogadható maximum.

Emellett ha nem lenne húsállat tartás, akkor a néha levadászott állatok nem szedvednének egész életükben, ellentétben azzal, ami ma megszokott, egy kis területre bezárva, betegre hízlalva, agyongyógyszerezve, természetellenes dolgokkal (különbözö tápok a gyors hízás érdekében, tele hormonokkal) etetve, minden szabadságától megfosztva.

Egy (tudom, kicsit provokatív) kérdés: te mikor élnél boldogabban, ha úgy élsz, mint most, hogy ott laksz, ahol akarsz (jogod van elköltözni), azzal töltöd az életedet, amit akarsz, VAGY ehelyett bezárnak egy börtönbe, ahol kapsz enni, teletömnek hormonokkal, hogy jó kövér legyél vagy rengeteg húst/tejet /tojást produkálj, és amikor eléred a börtönörök szerinti megfelelö állapotot, akkor leölnek - nem tudom, mennyire lenne pozitiv számodra, hogy a halálodból másnak haszna van, neked meg nem volt semmi beleszólásod abba, milyen addig az életed és mikor vet véget neki valaki.

A vegánságnál föleg az állatok védelme a fö cél, nem az, hogy senki ne egyen meg más élölényt - a természetben fennálló rendszer ellen nincs semmi kifogásuk.

jún. 3. 18:19
 2/21 anonim ***** válasza:
59%
Erről jut eszembe gyerekek ma olyan Isteni csirkecombot vettem az egyik üzletben,le volt árazva, meg is sütöttem finom fűszerekkel. Hétvégén az lesz az ebéd. A far részből meg finom húsikalevest főztem :) Mari néni vagyok, és teszek a vegánokra nagy ívben!
jún. 3. 18:38
 3/21 anonim ***** válasza:
24%
Tehat minden eloleny elete egyenlo? Az allatoke, akiknek van idegrendszere es a novenyeke is, akiknek nincs? Akkor a tied es egy pittypange is? Le lehet pontozni, de mi alapjan hatarozzuk meg a kulonbseget?
jún. 3. 18:55
 4/21 A kérdező kommentje:

"Egyrészt növényeket lehet fogyasztani, azok ugyanis nem éreznek fájdalmat"

Akkor te is fogyasztható vagy, ha fájdalommentesen ölnek meg?

jún. 3. 19:36
 5/21 A kérdező kommentje:

"Tehat minden eloleny elete egyenlo? Az allatoke, akiknek van idegrendszere es a novenyeke is, akiknek nincs? Akkor a tied es egy pittypange is?"

Igen. Érdekes, hogy ezt pont egy olyannak kell magyarázni, aki állítólag az élet védelme miatt lett vegán.

jún. 3. 19:39
 6/21 anonim ***** válasza:
13%
Gyerekek Mari néni nagy favédő, ezért hódot is eszem, igaz rágósabb mint a csirke, de finom.
jún. 3. 19:45
 7/21 anonim ***** válasza:
41%
Ez nem igaz, lehet élni állati termékek nélkül. Azt nem mondom, hogy össztársadalmi szinten, meg az állatkísérletek se tűntek még el, de néhány eltökélt ember szintjén lehet. Nincs olyan állati termék, ami nélkülözhetetlen.
jún. 3. 21:07
 8/21 anonim ***** válasza:
62%
Sz@rok az állatok és növények halálára. Ha jól volt tartva és nem szenvedett, nem rettegett a leölésnél, semmi bajom nincs vele. Most volt a TV Ben egy baromfi ölő szerkezet. Fél másodperc alatt eltöri a csirke nyakát, meg sem nyelven vagy rezdül. Amúgy meg a növények is érző lények, és ráadásul élve esszük őket. Amúgy minden nap többször kell húst ennem mert csak úgy érzem jól magam. Tök rendes vagyok a növényekhez, mert alig pusztítom őket.
jún. 4. 00:10
 9/21 anonim ***** válasza:
48%
Amúgy a kevesebb hús fenntarthatóbb hosszútávon. Nem vagyok vega/vegán, de engem mondjuk ez az érv előbb győzne meg.
jún. 4. 02:43
 10/21 anonim ***** válasza:
67%

Az a vicc hogy a vegánok több állat halálához járulnak hozzá mint a húsevők. Ez onnan ered hogy a növények termesztéséhez kártevőírtás címszóval rengeteg rágcsálót, rovart, puhatestűt stb kell megölni, különben semmi nem maradna a termésből. (De még a vadászatot is idevehetjük a vadkár megelőzése miatt, hiszen egyetlen vadkan több hektár földet tud kitúrni egyetlen éjszaka alatt)

Ellenben egy sertés, marha, birka levágása majdnem csak a jószág életébe kerül mivel a takarmánynövények amikkel etetjük őket, kevésvé érzékenyek a kártevőkre, sokkal ellenállóbbak azokkal szemben.

Ha összemérjük hogy egy átlagos sertés hány kcal élelmet tud adni és hogy mekkora mennyiségű növényi tápláléknak felel az meg kcalban, hát erősen arra billen a mérleg hogy több állat halálával jár a vegánság.

Ezt a vegánok is tudják, csak azzal védekeznek hogy hát 4-5 pucok élete nem ér annyit mint egy malacé vagy hogy a puckokat nem eszik meg, esetleg hogy jogos vagyonvédelemből ölnek olyankor.

Egészségesnek és környezetkímélőnek se mondanám a sokszorosan feldolgozott, világ távoli pontjairól utaztatott szója meg szejtán vackokat. (Amit dízel kamion szállít, így az még csak nem is vegán)

Értelmes ember belátja hogy a háztáji állattartás és a regenerarív mezőgazdaság az egyetlen etikus, környezetkímélő, fenntartható opció!

jún. 4. 07:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Az élőlények, élővilág pusztulásáról a hideg övezetben témával kapcsolatban gyűjtenék információkat. Van valami megbízható oldal, tartalmas videó,...

Power point bemutatót kell csinálnom, és rengeteg kisebb videót találtam, de nem tudom, ezek közül melyek azok, amik valóban helyes információkat tartalmaznak. Magáról az élővilág pusztulásáról bőven tudnék mesélni, hiszen ebben a témában mozgok, igyekszem felnyitni az...

Mentettél már meg állatot?

Meséld el részletesen eme nemes cselekedetet, és kivalto okait.

Az állatok annyira csodás egy élőlények! Az ember miért olyan kegyetlen velük?

Miért nem próbálja meg inkább óvni, védelmezni őket? Ahelyett hogy bántaná és keserű sorsa taszítaná őket. Vagy csak szimplán miért nem hagyja békén őket??

Mikor jár majd egy kutya, vagy bármi "magasabban" tartott állat ölésért olyan büntetés mint emberölésért?

Soha? Nem értem. Ha egy embert megölsz, azt eléggé komolyan veszik törvényileg. Ha megkínzod és úgy ölöd meg az még rosszabb, a bíróság még keményebb lesz. De mikor lesz egyenlő jog mondjuk egy kutya, és egy ember ölésében? Tudom, hogy nem lehet az embert egy...

Hogy ha a delfinek fogvatartását nem szabad meg tenni akkor a macskákat és kutyákat miért lehet? (lent)

arra gondolok hogy a delfineket nem szabadna tartani valahol. de akkor a házi macskát és a kutyát miért lehet? :O

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!