Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Általánosságban kiknek van...

Általánosságban kiknek van rosszabb véleménye a másikról; a vegetáriánusoknak a nemvegetáriánusokról vagy a nemvegetáriánusoknak a vegetáriánusokról?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok, kik ellenzik jobban a másik táplálkozási formáját?

Személyes példákat is mondhattok, ha van. Próbált e már téríteni egy vega vagy esetleg te próbáltál e már meggyőzni egy vegát, hogy egyen húst?

2016. jún. 29. 15:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Gabriellel egy másik kérdés alatt egy kifejezetten hosszú és alapos vitát lefolytattunk a növény-érvről. Belinkelem ide, szerintem az érdeklődők hasznosnak találhatják:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__vegetarianizmus..

2016. júl. 1. 15:52
 22/28 anonim ***** válasza:
49%

Gabriel, akkor te a saját erkölcsi elveidet követed, más pedig a sajátját, mi ezzel a baj? Ki hol húzza meg a határt. Van, aki nem eszik állatot, van, aki nem eszik emlőst, van, aki nem eszik kutyát, van, aki embert és van, akinek tökmindegy, csak ehető legyen. A legtöbb embernek van olyan állat, amit nem eszik meg, ez többnyire az ember, de amilyen válogatósak a világ eme felén, még macskát és kutyát, sőt tengerimalacot vagy egeret sem akarnak enni az emberek. Sokszor ezeknél erkölcsi indokok is vannak.

Nekem igenis más még a hal is, mint a disznó. A disznó egy intelligens, kedves, játékos állat, kb. mint a kutya. A hal kevesebb érzést vált ki belőlem, mint egy pók. Az ember sem annyira speciális, mint a többségnél, nálam igenis az állat és a növény között van a szakadék, bár a halaknál még egy, de attól még sose voltam peszkateriánus.

Sőt, nekem az állat halála kisebb gond, mint a nem megfelelő "élete". Én a saját gondolataim s érzéseim mentén csinálom a dolgokat, más máshogyan. S vastagon benne lehet az önzőségünk is. Ehetnék több barackot és kevesebb borsót, de a borsót jobban szeretem. Én szedem és sosem tudok nem gondolni az érzéseire, de az élet kegyetlen. Gyomlálni is szoktam, pedig azokat meg se eszem. Sőt, amikor csírát eszem, tömeges bébigyilkosságot hatok végre, s élve falom fel őket... Én gondolok erre, de ettől még nem halok éhen, sőt, nem kezdek el olyan növényeket enni, amik leesnek a fáról, így annak az nem fáj. Kissé hiányos táplálkozás lenne és cukormérgezést kapnék, szent pedig nem vagyok. Ha fáj a növénynek, hát sajnálom, ez a bolygó így működik.

De a szenvedés minimalizálása, ökolábnyom és egyebek terén igazán szívesen teszek 1-2 lépést, ami nekem a világon semmi nehézséget nem jelent... Nekem így kerek a világ, másnak máshogy.

Nem fogok éhenhalni, csak mert a növények éreznek, bocs.

De még ha ez meg is hatna valakit, a veganizmussal okozza a legkevesebb növény szenvedését... Ezért is buta érv ez.

2016. júl. 1. 16:28
 23/28 anonim ***** válasza:
0%
#22es, pont erről beszéltem én is, még a korábbi "tudatlanság érvre" reagálva, hogy szó sincs erről. Hanem épp amit te mondasz, én más értékrend szerint szemlélem a természetet, ahogyan mások is. Emberek vagyunk, különbözünk.
2016. júl. 1. 17:30
 24/28 anonim ***** válasza:
0%

#20as, kicsit félresikerült a mondandód, éppen arról van szó, hogy de, érzékelik a külső ingereket.

Illetve de, pontosan értem hogy mire gondolsz, csak nem értek egyet azzal az elképzeléssel, hogy magasabbrendűként kezeljek bármilyen élőlényt, csak mert a különféle ingerek érzékelése nála éppen specializált szöveti struktúrán keresztül történik.

2016. júl. 1. 17:39
 25/28 anonim ***** válasza:

Szerintem mindkét félnek megvannak a maga idiótái, akik nem kellene hogy az egész közösséget jellemezzék.

Vegetáriánusok között van akit nem érdekel ki mit eszik, van aki meg nyilvánosan szemét gyilkosnak titulálja aki akár életébenegyszer is tejet ivott, nemvegetáriánusok között is sok a "mindenki egye amit akar és hagyja vele békén a másikat" meg aki lenézi, nevetségesi teszi azt aki nem eszik húst (egyébként az ilyen emberek nagyon sokszor kövérek mert nekik csak "rántotthúúúús meg a sűtt tarjaaaa" megy)

2016. júl. 14. 19:56
 26/28 anonim ***** válasza:
Egyébként azért tűnik sokkal többnek a mindenevő kötekedő mert többen vannak, ha mondjuk 10000 emberből 200 vegetáriánus, a 10%-uk kötözködő, míg a mindenevők csak 5%-a, még akkor is a mindenevők jönnek ki a rossznak mert alapból sokkal többen vannak.
2016. júl. 14. 19:58
 27/28 anonim ***** válasza:
88%
Én voltam húsevő, egészen 30 éves koromig. Nem b***tattam a vegákat. Most vegán vagyok és békén hagyom a húsevőket. Tolerancia is létezik a világon. Pont nem érdekel, hogy ki mit eszik.
2016. júl. 18. 15:23
 28/28 anonim ***** válasza:

Az eddigi tapasztalataim alapján a vegetáriánusok kevésbé toleránsak, a legtöbb nem-vega már utólag reagál, egy-egy támadás után.

Nekem vannak vega és egyéb dolgokat nem fogyasztó barátaim, de nem kezdek el téríteni. Olyan emberekkel már futottam össze, akik lehülyéztek, és megpróbáltak áttéríteni az épp akutiális táplálkozási divatra, legyen az Norbi vagy paleo.

Egyébként ez az egész intelligencia kérdése, sok gyökér van azok között is, akik esznek húst vagy halat, és azok közt is, akik nem.

2016. okt. 19. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!