Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » CSÍRÁZTATNI szeretnék, de nem...

CSÍRÁZTATNI szeretnék, de nem tudom, hogyan csináljam, hogy sikerüljön? ( búzát, retekmagot, zsázsát, stb. ) Tapasztalatok érdekelnének.

Figyelt kérdés
Korábban többször próbálkoztam, de megpenészedett a mag.Csivi-tálam nincs, de talán anélkül is lehet...(?)

#biomagok-csíráztatása-étkezéshez
2017. márc. 23. 18:31
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
Szia! Vattapamacsba rakd a magot. Öntözni,és figyelni...:)
2017. márc. 23. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
Vegyel csiraztato talat, 1500 Ft.. Nekem az van es bevalt. Lenyeg, h a magokat meg kell ontozni de nem jo ha all rajtuk a viz. Kezd lucerna csiraval. Azt a legegyszerubb csiraztatni, a csomagolasan le van irva hogyan kell, nem bonyi, csak ne rakj tul sokat bele egyszerre. Amikor az mar jol megy, probalkozhatsz massal is: retek mag, zsazsa nekem eleg jol ment. Ne tedd eros fenyre, foleg az elso napokban ne. Sok sikert! :)
2017. márc. 23. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Nekem volt emeletes csíráztató tálam, de abban is megpenészedett. Sajnos csak rossz tapasztalatom van, pedig mindent úgy csináltam, ahogy a tálhoz lévő papíron írták.
2017. márc. 23. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Én befőttesüveget használok tüllel, fejjel lefelé fordítva, napi 2 fürdetéssel. Teljesen jó, viszont van olyan mag, ami mégsem sikerül soha. A brokkoli. A retek és a bíborhere nem problémás :)

Viszont ha elkészülnek a csírák, 1-2 napon belül érdemes megenni őket, tapasztalatom szerint.

Sok mag ne legyen, mert összefonódnak s gondolom, könnyebben penészednek, plusz annyi csíra lesz, hogy ki eszi azt meg? Legalábbis nálunk kicsit lassan fogynak.

2017. márc. 23. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
72%
Mezőgazdasàgi cégnél dolgozok és időnként megnézzük a különféle vetőmagokat vetés előtt.pl ha több éves. Na mi nem csinálunk nagy ügyet belőle. Nincs csíráztató tál meg hasonlók. 100 szemet kiszámolunk és egy egyszerű műanygba beletesszük víz rá és egy papírtörlő ami ugye átnedvesedik és vizesen tartja mindig. Általában az ablakba tesszük a fényre. Ez egy pofon egyszerű dolog. Ha vizet kap valamelyik zsák a raktárban, abban kicsírázik a búza vagy más termény. Szóval nem veled hanem a rossz minőségű magjaiddal van a baj. Egy jó minőségű mag egy kis vízre csírázik nem kell hozzá semmilyen flancos tál.
2017. márc. 24. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, tegnap már elkezdtem biobúzával. Ma vettem RETEKMAGOT,BROKKOLIMAGOT,és VÖRÖSHAGYMA MAGOT. Bent csináljam, vagy a szabadban? Nap ne érje, ugye?
2017. márc. 24. 13:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért szólj a válaszadóknak, hogy a magokat meg is akarod enni...
2017. márc. 24. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Hoppá! Azt hittem egyértelmű, hogy a csírát meg akarom enni, csíra állapotában. Állítólag nagyon hasznos ilyenkor tavasszal...
2017. márc. 24. 19:52

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!