Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetarianus szulok (gyerekei)...

Vegetarianus szulok (gyerekei) leteznek? 😀

Figyelt kérdés

Erdekelne, ha van valaki ilyen. Pl a gyerek szemszogebol vagy maga a szuloebol. Egy csomo gyerekrol tudok, aki vega, de szulorol nem nagyon hallottam meg.

A gyereketek sem eszik hust? Ha igen, akkor hany eves /honapos koratol? Nem volt nehez neki?

Ha eszik, akkor ti csinaljatok meg neki a kajat vagy hogy megy ez? Mert gondolom annyira nem nagy elvezet egy veganak vagdalni a hust es sutogetni...


2017. okt. 2. 14:56
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem azért, mert valaki vegetáriánus, a gyerekét nem kell annak nevelnie.

Fejlődő szervezetnek szüksége van a vitaminokra, választékos étkezésre.

2017. okt. 2. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 Andizsuzsi ***** válasza:
56%
Beírod a google-ba, és számtalan cikket dob fel a témában.
2017. okt. 2. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/26 anonim ***** válasza:
65%
Párom anyukája vegetariánus, de a gyerekeinek szokott húst sütni és soha semmi problémája sem volt azzal, hogy mások körülötte húst esznek. Soha nem mondta senkinek, hogy ne egyen húst. Ez az ő döntése volt, hogy nem eszik húst, de a gyerekeit nem így nevelte fel és másoktól sem várja ezt el.
2017. okt. 2. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/26 anonim ***** válasza:
74%

Én az vagyok, a gyerekem eszik húst. Mindig van vega és húsos étel is, ő dönthet hogy melyiket szeretné. Bár nálunk a férjem is mindenevő, de ha ő is vegetariánus lenne, akkor se kényszerítenék rá a gyerekre semmit. Mindent megkóstolhat, ha ízlik neki máskor is elkészítem, ha nem akkor nem:-) Viszont azt vettem észre, ő is kezd egyre kevesebb húsfélét enni, azt mondja már nem ízlik neki annyira.


Ja még annyit: A húsos ételeket leginkább a férjem készíti el, ő kóstolgatja közben, így természetesen finomabb mintha én csinálnám:-D

2017. okt. 2. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/26 anonim ***** válasza:
51%

A vitaminok és tápanyagok kellenek, de ennek mégis mi a köze a húsnak? Semmi nincs benne, ami másból ne lenne bevihető, gyermekkorban sem. Rendes étrenden nincs gond a hús kihagyásával, elég sokmillió ember felnőtt már így gond nélkül, az elég bizonyos. Ez nem egy extrém étrend, csak kihagy egy kihagyható ételcsoportot...


Nekem még nincs gyermekem és vega se vagyok, de ha lesz, nyilván ő sem fog minden hónapban húst kapni (max. ha nagy lesz és akar). Ennél sokkal érdekesebb kérdés lesz majd, hogy adjak-e neki glutént és laktózt. Tömény cukrot nem nagyon fogok, répacukrot pedig semmiképp, az egyszerű.

Tiltani viszont nem fogom, ha a nagyinál kap pl. házi húst, az nekem nem fog fájni. A másik leendő szülő fog húsételt készíteni, ahogy eddig is, én sosem cselekszem ilyesmit s nem akarom elkezdeni, max. ha tényleg muszáj lesz.


A szülő mindenképpen "rákényszerít" a kisgyermekére egy étrendet. Rám a heti húsevést kényszerítették, nem is voltam lelkes. Mindenképpen megszabjuk, hogy mit kapjon, amíg még kicsi s nem tudja megmondani, mit akar (persze ha valamit sosem evett, úgy nehéz akarnia). Nem igazán látok különbséget a húsmentes és a húsos étkezés között e szempontból. Kiegyensúlyozott, tápanyagdús étrend, az is mindkét esetben kell. Az egészségességnek semmi köze ahhoz, hogy húst eszünk vagy sem.

2017. okt. 2. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/26 anonim ***** válasza:
60%

Vega és vegán pár vagyunk a gyerekek se esznek húst, tejterméket is csak elvétve.

A nagyszülőknél vagy vendégségben ehetnek ha akarnak de nem nagyon fordul elő.

Itt Németországban ez abszolút nem gond az orvos is maximálisan elfogadó és támogató. Évente csináltatunk vérképet a vitamin, ásványi anyag szintek átlagon felüliek és sokkal ritkábban betegek a gyerekek az átlaghoz képest. Az oviba itt lehet vinni kaját de sokszor van vega választék is!


Húst már csak az egészségtelensége miatt sem adnék nem csak azért mert undorító. Tiltva nincs de otthon nincs és nem is lesz.

2017. okt. 2. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/26 anonim ***** válasza:
56%
Ja és mégvalami: ha az angol, amerikai és kanadai dietetikusok szövetsége szerint is tökéletesen egészséges életmód akár a vegán is a csecsemőkortól kezdve inkább erre hagyatkozom mint a bulvárhíres válaszadó hülyeségeire!
2017. okt. 2. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/26 anonim ***** válasza:
72%

A barátnőm vegetáriánus, a férje ritkán eszik húst, elfogadja az egészséges vega kaják nagy részét, de ha húsra van igénye, akkor az anyja vagy az anyósa csinál neki csirkét. A gyerekeknél háromból kettő vegetáriánus, mindkettőnél saját döntés volt kb 5-8 éves korban. (már tizenévesek)A kicsi is már tíz körül van, de ő azért eszik húst, mert szereti az ízét.

Én is vegetáriánus vagyok de csak egy ideje és undorodva bár, de elkészítem a húst, mert a gyerekem szereti. Én már gyerekkoromban is utáltam, csak bizonyos formákban elkészítve ettem meg.


A vegetáriánus életmód teljesen rendben van, nem újkeletű dolog, a világ népességének egy jó része vegetáriánus, köszönik jól vannak, tovább élnek mint az átlag európai. A gondot ott is csak a szegénység okozza egyes területeken, nem a húsevés hiánya.


Nincs olyan vitamin vagy aminosav amit ne lehetne bevinni vegetáriánus étkezéssel amennyiben változatosan és valóban növény alapúan étkezünk és nem péksütivel meg kenyérrel pótoljuk a húst.

Ja, és főtt/sült húsban nem igazán vannak vitaminok. Merthogy kifőnek belőle. Egyetlen kincse a fehérje, amit növényekből és tejtermékekből is remekül lehet pótolni. Még soha, senkinél sem diagnosztizáltak fehérje hiányt. Erről ennyit.

2017. okt. 2. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/26 anonim ***** válasza:
49%

#5


Az a baj, hogy hiába írja le valamelyik vegetáriánus vagy vegán a jelenlegi tudományos konszenzust a témáról, az a bizonyos hit, hogy az állati eredetű dolgokban az ember számára bármi hasznos lenne mindennél erősebbnek tűnik :D

2017. okt. 2. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/26 anonim ***** válasza:
30%
A kérdésre is reagálva, nekem még nincs gyerekem, de ha majd lesz akkor egyértelműen vegán ételeket fog kapni.
2017. okt. 2. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!