Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ha kocsmat kavezot ettermet...

Ha kocsmat kavezot ettermet nyitnatok hogyan epitenetek fel a torzsgardat?

Figyelt kérdés

Tegyuk fel nyiregyhazara nosultok es latnal egy jo helyseget viszont nincs kapcsolatod.

Hogyan vonzanad be es tartanad meg az embereket?

Nagyobb etel adagokkal?

Havonta egyszer valami boduletes ital akcioval?



2020. febr. 25. 13:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Nem kell túlgondolni. Jó választék, jó árak, udvarias kiszolgálás, rugalmasság. Ha valaki elégedetten távozik akkor vissza fog menni, mást is oda hív, neki is tetszik a hely, ő is visszajön stb.
2020. febr. 25. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
Ki a célközönség? Fiatalok kevesebb pénzzel, vagy középkorúak, akik jobb módúak? Esetleg az idősebb alkoholisták, akik éjjel-nappal ott isszák el mindenüket? A fiataloknak program kell, zene, olcsó ételek és italok. A középkorosztálynak már lehet drágább étel, de színvonalasabb program, esténként élő zenével, de egy jó zongoristát is ha megfizetsz, sokakat behozol az étterembe. Fel kéne mérni, mire van igény, ha van már a környéken hasonló, bejáratott hely, már halott ügy.
2020. febr. 25. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Első nap valami jó kis akcióval és persze kell a hírverés, reklámozó táblák.
2020. febr. 25. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
87%

A kocsmának más lesz a közönsége, mint az étteremnek, úgyhogy azt döntsd el előre, hogy kinek szánod a boltot.

Sőt még az életkor is számít, hogy kinek szánod.

Induláskor érdemes vagy 5000 db szórólapot a kezébe nyomnod a járókelőknek.

Ha inkább az esti forgalomra számítasz jobban, akkor este szórd a lapokat.

Ha a fiatalabb közönséget célzod meg, akkor már a "kocsma" neve is legyen humoros, az étlap meg pláne.

Például a "Hidegburkoló" , mint név akár be is válhat egy hideg kajás vendéglátónak.

Az egész helység kiképzése is fiatalos legyen, például egy sci-fi sarok , vagy lónyergeken ülhetnek le a bár pulthoz, vagy tudom is én.

Amerikában láttam egy extra funkciós kajáldát. Minden asztalhoz egy zárt rendszerű telefon is tartozott, amivel a fiúk hívhatták a lányokat helységen belül ,ismerkedési céllal.

Ma már ez mehetne úgy is, hogy minden székhez egy tablet van beépítve az asztalba, persze szigorúan csak tiltó funkcióval ellátva, mert nem mindenki szeretne a kanoktól üzenetet kapni.

Csak pénz kérdése, hogy meddig nyújtózhatsz.

A fiataloknak biztosan tetszene, ha a tableten is rendelhetne kaját az asztalához.

Törekedj az egyediségre, bármi furcsa ötlet jól jöhet.

Annak mindig lesz közönsége.

2020. febr. 25. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon sok jónak induló hely zárt már be, mert becsalogatták az embereket az olcsó árakkal, nagy adagokkal, majd szépen lassan árat emeltek, adagot csökkentettek. El is maradtak az emberek. Nagy a verseny, ha egy hely csalódás, annak gyorsan híre megy, nem megy végül senki. A kifőzdék is nagyon mennek, házhozszállítást is sokan igényelnek, ha egy beülős kajálda lenne, ahol hétköznap kétféle menü van, lehet enni-inni, elvitelre kérni, hétvégén akár élőzene, bográcsozás, hamburger, pizza stb. vonzaná az embereket. Különlegesebb a házi készítésű sült krumpli, nem az ócska fagyasztott bolti, egy házi szörp pl. az üdítők helyett, simán ki lehet ilyenekkel tűnni a sok kajálda közül. Egy frankó házi burgerhez sem kell sokminden, mégis isteni és nincs ember, aki ne enné meg.
2020. febr. 25. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
77%

LOL :D


Hát ugye először is be kéne ülni 1-2 szakmai számítás órára, hogy tisztán lássál mondjuk olyan dolgokban, hogy belefér e az árba a nagyobb adag étel. :)


Egyébként alapvetően nincs azzal baj, ha valaki vendéglátásba akarja fektetni a pénzét, csak nulla tudással hamar úgy járhat, mint kedves celebeink, meg sok más gazdag ember, aki úgy gondolta, hogy látott már 5 percet a tv paprikából, akkor ő már vendéglátós, és majd ő tudja, mit hogy kell.

Egytől egyig csődbe ment, kivétel nélkül.

A szaktudást meg nem a gyakorikérdéseken osztják.

Olyan embereket kell megfizetni, aki ért hozzá.

2020. febr. 25. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
79%

Ja és, ami fontos, hogy a "kocsma" neve becézhető is legyen, ha fiatalokat vonzanál.

Lásd:

Meki

2020. febr. 25. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
62%

#6-os vagyok

" becsalogatták az embereket az olcsó árakkal, nagy adagokkal, majd szépen lassan árat emeltek, adagot csökkentettek. El is maradtak az emberek."


Na pl tipikusan ilyenekről beszéltem.

Klasszikus hibák egyike.

Persze a vállalkozó se hülye, csak a szakmához nem ért.

Nem azért csökkent adagot, és emel árat, mert tönkre akar menni, hanem mert ha nem teszi meg, akkor megy tönkre.

Belekerül egy kényszerpályára, ahonnan nehéz a visszaút, vagy nincs is.

Jelenleg Magyarországon borzasztóan nehéz megtalálni azt az egyensúlyt, hogy még a vendég is bejöjjön, de tönkre se menjen az üzlet. Talán Budapest hangyányival jobban mozog ilyen téren, de vidéken...

akinek nincs rutinja ebben, hogy lehet ezt kimatekozni, egyszerűbb ha kihajol egy gyorsvonat ablakából egy villanyoszlop előtt.

2020. febr. 25. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
66%

6-osat annyiban egészíteném ki, hogy a szaktudás alapvetően kevés.

Magam is vállalkozást vezetek 20 éve, bár nem vendéglátás területen, hanem fémmegmunkálás területen.

Azt vettem észre, hogy a megrendelőim miattam jönnek be a műhelybe.

Nagyon nagy hangsúlyt fektetek a kommunikációba.

Nagyon ritka az, hogy úgy megy el az ügyfél, hogy ne lett volna valami humoros dolog a megbeszélésünkben. Ha jól érzi magát nálam, akkor vissza fog jönni. Azt éreztetni vele, hogy az Ő megrendelése most nagyon fontos számunkra, az meghozza az eredményt. Persze ezt nem elég éreztetni, ezért precízen tenni is kell.

Egy volt kollégám, aki egyáltalán nem ért az emberek nyelvén, egyszerűen nem megy semmire. Pedig Ő is meg tudja ugyanolyan szépen csinálni a terméket, mégsem mennek hozzá, mert nem találja meg a hangot a megrendelőkkel. Állandóan morcos képet vág , mosoly meg egy szál se. Kerülik az emberek.

Tehát, aki a front vonalban van (pincérek) ,azoknál nagyon meg kell szűrni , hogy kit állítok oda.


Néha betérek egy pékhez és kérek jó friss kenyeret.

- Sajnos csak csütörtöki van... mondja

- Aztán zacsiban odaadja, hogy nyomkodjam meg, hogy megfelelő lesz e.

Olyan friss, hogy majd kicsattan.

Mikor kérdően ránézek, azt mondja, hogy " hát csütörtök van , ő megmondta, hogy csütörtöki a kenyér "

Basszus, de hülye vagyok, poénból "átvert".

:)

2020. febr. 25. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
71%
Ne egy egész helységgel kezdd, először egy helyiséggel próbálkozz!
2020. febr. 25. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!