Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A pénzetekért ti is elvárjátok...

A pénzetekért ti is elvárjátok, hogy egy tökéletesen elegáns kávét kapjatok?

Figyelt kérdés

Szeretném elmesélni a botrányt ami történt Vasárnap a Costa Coffeeban.

Szeretném megkérdezni ti mennyire látjátok jogosnak a felháborodásom. Apróság de elvárom!


A Costa Coffeeban jártam hazafelé jövet.

Kértem egy egyszerű "Coffee Lattet".

A kedves hölgy el is készítette elviteles pohárkában 990ft-ért.


Egyetlen problémám volt, de meg voltam sértve. (legalábbis úgy éreztem magam)

Tudom, hogy egy klasszikus Coffee Lattet nehéz díszíteni mert fordítva történik az elkészítése a legtöbb kávéhoz képest. (pl: Flat White)

Ám a Costa Coffee egyik üzletvezetőjével egyszer elbeszélgettem, és azt állította, hogy


"Minden Costa Coffeeban kizárólag előképzett Baristák dolgoznak, majd a saját rendszerükben professzionálisra képzik a már meglevő barista képzésüket"


Ezt nagyszerű volt hallani, noha akkor csak egy Forró Csokit ittam.


Vissza a storyhoz a hölgy össze dobta a Coffee Lattet alig néhány másodperc alatt.

Amikor megláttam az átadás pillanatában azt éreztem "Nesze igyad, jó ez így".


A hölgy kávéját illedelmesen visszautasítottam, és felhívtam figyelmét arra, hogy megsértve érzem magam, és úgy érzem nem adja meg kellőképp a tiszteletet nekem.

Mi volt a gond?


Az, hogy 990ft-ot fizettem egy Coffee Latteért és olyan kávét kapok ami se nem Baristához méltó, se nem esztétikus.

Csak úgy össze volt önte oszt nesze itt van.

Nem várom el, hogy fenyőket, nem profilt meg rajz művészi képeket rakjanak a kávémba, de a leg alapvetőbb formációt, vagy valami eleganciát elvárok a 990ft-omért cserébe.

Azon a kávén nem volt semmi.


Az üzletvezető előjött és milyen érdekes, képes volt valami esztétikusat varázsolni egy új Coffee Latteba amit ingyen kaptam kárpótlásul a hibáért melyet a kolléga elkövetett.


Ti mennyire érzitek jogosnak, vagy jogtalannak a botrányt?

Akármelyik is, miért érzitek úgy?



2021. febr. 22. 15:21
 71/111 anonim ***** válasza:
86%

bár én nem dolgoztam sokat kávézóban (pár hónap) de sikerült nekem is találkozni egy agymenésessel, bár ő legalább jelenetet nem rendezett. mindig koffeinmentes americanot kért, single shot de kétszer lefőzve. de volt hogy így is visszaküldte hogy ez neki túl erős. mi meg röhögtünk a pult mögött hogy akkor igyál vizet ba-szki :D

kérdező elolvastad a 12es választ? amúgy a lattéra nem megy szórás, az a cappuccinóra jár (ha akarod)

2021. febr. 23. 11:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 72/111 anonim ***** válasza:
91%
#67 Az "Igazán pazar, s-gget kinyaló kiszolgálásért/szolgáltatásért" és a bunkóság, flegmaság, arrogancia között van átmenet.
2021. febr. 23. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 73/111 anonim ***** válasza:
82%

Még mindig hülye vagy. Az "alap formáció" hogy kapsz egy sima tejeskávét habbal. Ennek így kell kinéznie. Ha egyéb igényed van, és a szórástól érzed magad valakinek, akkor nyissad ki a szádat, és mondjad el. Biztos raknak rá szórást (esetleg plusz pénzért, mert NINCS benne az alap kávé árában).

Az meg, hogy túl gyors a kiszolgálás... A barista nem társalkodónő. Egy latte elkészítése ennyi idő. Nem az a munkája, hogy minden magányos nyomorultat szórakoztasson. Lehet ment mosogatni vagy leltározni vagy bármi mást csinálni. A kávédat elkészítette, ennyi a dolga. Nem az, hogy az egódat tuningolja.

2021. febr. 23. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 74/111 anonim ***** válasza:
84%
73: Jogos!!!
2021. febr. 23. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 75/111 A kérdező kommentje:

73-as...sajnálom,hogy idáig fajult a világ.


Felszolgáló vagyok, és anno a mesterem egyik legfontosabb mondata az volt, hogy "amint be lép a vendég, amíg ki megy, a feladatotok nem, csak a kiszolgálás, hanem, hogy jól érezze magát a vendég az adott idő intervallumban amíg te felelsz a vendégért"


Vagyis, mint felszolgáló, feladatom kiismerni a vendég preferenciáit, szokásait, magyarán megismerni a vendéget.


A felszolgáló feladata nem csak abban merül ki, hogy cetlikre ír, felszolgálja a rendelést, majd lerámolja utána az asztalt.


A felszolgálónak feladata idő közben, elkapni a megfelelő pillanatban a vendéget és megkérdezni, "Izlik az étel, Uram?" "hozhatok esetleg a frissensült angola mellé egy korai szüretelésű 2019-es Sauvignon Blow pohár bort?"


Ezek példaképp eszetekben sincs.

2021. febr. 23. 15:28
 76/111 anonim ***** válasza:
89%

Aha, most hirtelen felszolgáló lettél....


Estére mi lesz a mese? :-D

2021. febr. 23. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 77/111 anonim ***** válasza:
88%

gyorskávézóban mégis mire számítottál?


Nehogy már Michelin-csillagos étteremben szokásos manírokat várj el!

2021. febr. 23. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 78/111 A kérdező kommentje:

76-os!

Írtam én valahol hogy nem az vagyok? Ha igen, mutasd meg

2021. febr. 23. 15:44
 79/111 anonim ***** válasza:
87%

Miért nem írtad ki rögtön?

Elég fura, hogy most, kb két nap elteltével jöttél rá, hogy te is szakmabeli vagy...


LOL

2021. febr. 23. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 80/111 A kérdező kommentje:
Mert miben befolyásolta volta a reakciótokat? Nem tartozik a témához, hogy én mi vagyok
2021. febr. 23. 15:56

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!