Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hogyan képzik az éttermek az...

Hogyan képzik az éttermek az árakat ?

Figyelt kérdés
jún. 22. 19:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%
Összeadod az összes költésget. Mondjuk van egy jól menő lángosos-hambizós büféd, bérelt helyen. Havi bérleti díj nettó 200e, rezsi (áram, gáz, víz, csatorna, szemét) még egyszer ennyi. Nyitva vagy szezonban heti hét nap napi 10 órát, ha elég két embernek ott lenni, akkor is kell 4 fő, hogy működtetni lehessen. Fizetésként kapjon mindenki keveset, bruttó 300e Ft-ot. Erre az álam felé pluszban még kell fizetnie 18,5% TB-t, 15,5% szocho-t. Tehát neked 402.000-be kerül egy dolgozó, ebből lehetsz az egyik te is. Árut még nem szereztél be, de havonta van 200+200+4*402 ezer forint költséged. Ez 2 milliós havi fix kiadás. Ha minden egyes eladott ételen van nettó 500 forint nyereséged (és mást nem adsz el), akkor 4000 darabot (napi 130) kell eladnod ahhoz, hogy nullán legyél úgy, hogy egyetlen fillért sem számoltam amortizációra (elromlik valami) valamint kizárólag szezonban bérled a helyet.
jún. 22. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
91%
Èn egy svájci étteremben dolgozom, nekünk nagyjából az a tapasztalatunk, hogy ha a kaják árát az alapanyagköltség háromszorosára lőjük be, akkor vagyunk nullán, mivel ugye vannak egyéb kiadások is, ahogy fentebb írták pl. bérköltség vagy bérleti díj. Feljebb nem tudunk menni a kajaárakkal, mert a svájci elvárja az ebédet 20 frankból, de szerencsére van olyan hülye, hogy kifizet 10 frankot egy liter ásványvízért.
jún. 22. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
92%
Amiket írtak sokan, az rendben van, de azért még ennél is bonyolultabb lehet, mert ha csak összeadjuk a költségeket, akkor kijön, mondjuk havi 3millió de valahogy ki kell számolni, hogy ez hány adag ételre, italra oszlik meg. Nem adhat 10ezerért egy húslevest, azért viszonylag kötöttek az árak.
jún. 22. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
87%
Fontos szempont a versenytarsak ára is... Hiba x a kiadásod, nagyon fölé nem lőhetsz anpiaci árnak, ha csak annyival nem jobb a tiéd.
tegnapelőtt 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Hogy a kérdező kérdésére válaszoljak.

Alapvetően úgy számolom ki egy mojito árát, hogy megnézem, a benne lévő alapanyagok nekem mennyibe kerülnek, ez a legegyszerűbb lépés. Aztán jönnek a változók pl a bérek, rezsi, adók stb. Mennyit tudok eladni belőle, konkurencia mennyiért adja? Egyes dolgokat megéri pici haszonnal is árulni, mert egyrészt csalogató a vevőnek, masrészt ha sokat adsz el belőle, úgy is jelentős hasznod lehet (így működnek a szupermarketek akciói).

A sör még egyszerűbb mert simán csak megnézed a beszerzési árat és hogy mennyiért adja a konkurencia. Ha mindenki más 750-ért adja, te nem adhatod 500-ért akkor sem, ha még úgy is megérné, mert rádgyújtják a kócerájt.

tegnapelőtt 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
2 éve 1700 ft volt egy jó pizza. Most 2600 ft és kevesebb a nyereség rajta.
tegnap 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:
#16 két éve nem fizetett 3x rezsi árat egy vállalkozó, és a liszt sem került ennyibe
ma 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!