Az étteremtulajdonosok nem dolgoznak semmit, csak dolgoztatnak?
Az éttermekben a tulajdonost soha nem lehet ott látni, akik ott vannak alkalmazottak tudják a dolgukat? Egyik tulajdonos sem dolgozik, hanem dolgoztat, azaz mindent azbalkalmazottak csinálnak?
Úgy hallottam, hogy az étterem tulajdonosok egész nap nem dolgoznak soha, van aki 60 éves és soha nem dolgozott, étterme van, mindent azbalkalmazottak csinálnak, a tulajdonos meg pihen, otthon van, él, szexeli az asszonyt.
Mennyire van ennek valóságalapja, mennyire igaz?
Ha igaz, gondolom nem csak étteremtulajdonosok vannak így.
Az étterem tulajdonosa pénzt fektetett be, hogy abból legyen bevétel.
Míg Te az idődet adod el, addig ő a tőkéjét adja, de veled ellentétben nála a hozam nem garantálható, ő sokat kockáztat.
Szóval számodra nem látszik a munka esetleg, mert Te csak egyféleképpen képzeled el a munkát.
13-mas, most elég rossz példát mondtál, sőt ennél nagyobb hülyeséggel nehezen égethetted volna magad.
Amiket elmondtál, annak a 90%-a valóban automatikusan megy, átutalások, stb.
Az árut meg a szakács rendeli meg, mert a tulajdonos atom hülye hozzá, és nagyrészt azt olyan cégeknél, (matusz, baromfiudvar, halker stb stb) amik ki is hozzák. Az egész folyamatban amit leírtál, tökéletesen fölösleges a tulaj.
Max. ő rendelkezik a cég pénzével, de ezt jogkörnek hívják, nem tevékenységi körnek, vagy munkakörnek!
Kérdező, ez adott étteremtől függ, meg a tulaj szorgalmától. (Ja, és ne keverjük össze az üzletvezetőt a tulajjal, mert ez nem föltétlenül ugyanaz a személy)
Ez elég széles skálán mozog.
Olyanról is tudok, aki full hülye az egészhez, plusz lusta is, ha tehetné se segítene, akkor se, ha a csőd szélén áll az étterme.
Egyszerűen volt pénze, és úgy gondolta a vendéglátásba fektet be.
Pont ezért van olyan jogszabály, hogy étteremben, nyitvatartási időben kötelezően kell hogy legyen szakképzett személyzet az ételkészítés (szakács) és eladás (éttermi eladó, felszolgáló) területeken.
Szóval erre válaszolva, hogy:
"akik ott vannak alkalmazottak tudják a dolgukat?"
igen, ezért vannak felvéve, 90%-ban ők azok akik értenek hozzá, pont nem a tulajdonos.
Olyat is ismerek, aki az üzleti részéhez ért, menedzseli a boltot, minden elérhető felületen jó arculatot alakít ki, rendezvényeket szervez, akciókat talál ki, törzsvendégekkel személyesen tartja a kapcsolatot, új piaci területeket keres, stb.
Akkor tudok olyat is, aki mindent is csinál, elég ámokfutó módjára! :D
Teljesen dilis, cukrászdái, meg 1 étterme van a palinak.
Húzósabb időszakban képes napi 18 órát dolgozni, de úgy, hogy a legfajsúlyosabb üzleti tárgyalásoktól kezdve, odáig, hogy hajnal 1-kor még beáll segíteni mosogatni a konyhán! :D))) Teljesen bolond, egyszer ott kaparják össze. De nem ez a jellemző.
Olyanból is tudok néhányat, aki sima melós volt, aztán összerakott egy kis pénzt saját boltra, de azóta is ugyanúgy dolgozik benne szakácsként, vagy részben.
Az egyiknek étterme van, ő néha dolgozik szakácsként, pl. a szabadságokat így adják ki a szakácsoknak.
A másiknak egy ilyen kifőzdéje, éjszaka főznek, csinálnak vagy 2000 adag kaját. Hajnalban már csomagolnak. Na ő minden nap dolgozik.
Meg egy volt kollégám, ő meg egy kis pizzériát nyitott, ott meg a munka (termelő munka) nagyját ő maga csinálja meg, igazából a konyha 1 személyes, és csak heti 1-2 napot pihen, a többit 12-14 órában végig nyomja.
14-es vagyok, még annyi, hogy ez attól is függ, hogy megy a bolt, vagy mekkora.
Ott van pl. az a pali akit mondtam, hogy cukrászdái vannak, meg 1 étterme.
Na neki már csak dolgoztatni kéne (mármint a fizikai munkát) neki max a boltok összeszervezésével kéne foglalkozni!
Ő egyébként cukrász volt, és azt szokta meg, hogy fizikailag a termelő munkát csinálja. De ha jól akarná csinálni, akkor neki ebből a részből már háttérbe kéne vonulnia, mert neki is 24 óra egy nap, mindent, nem tud csinálni, és ez káoszt eredményez.
12-es!
Az, hogy valaki befekteti a tőkéjét, és kockáztat, az nagyon is becsülendő, enélkül nyilvánvalóan összeomlana az egész bolygó társadalma, gazdasága...
De ettől ez még így önmagában semmiféle szempontból nem fér bele a munka fogalmába!
Ha valaki 10 éve betolt egy boltba 50 milliót, max az első évben heti 2-szer bement az éttermébe megebédelni, de utána mondjuk még az országot is elhagyta, vagy más területeken is próbálkozik, mondjuk 9 éve megújuló energiával foglalkozik...
Az étterme megvan, vagy egy alkalmazott akit oda tett irányítónak, de neki annyi köze van hozzá, hogy minden hónap 10-én felhívja az üzletvezetőt, hogy mennyi volt a múlt havi bevétel.
Ezt milyen szempontból lehet munkának hívni? A havi 1 db 30 másodperces telefonálást?
Vagy... az a tulaj, aki soha egyetlen problémát se tud megoldani, és az összes köze annyi az étteremhez, hogy minden nap ott zabálnak a családdal.
Abban mi a munka? Az adócsalás?! (mivel a saját éttermében nyilván nem fizet, az áru áfáját meg visszaigazolja, plusz az összes üzemanyagköltséget leírja költségként, bárhova megy)
Triplán adócsaló. Ennyi a bolttal összefüggő összes tevékenysége.
Ez milyen szempontból munka?
Nekem is!
Ezt a remek érvelésed is alátámasztja! Égesd még magad egy kicsit, légyszi!
18! Ez már mind a válaszod? :D
Kitettél magadért! XD
Mondjuk akkora hülyeséget , mint a 12 válasz, valóban kemény dió megmagyarázni! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!