Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Feltűnt nektek is hogy folyama...

Feltűnt nektek is hogy folyamatosan csökkennek az adagok? Miközben az árak folyamatosan nőnek.

Figyelt kérdés
Ki mit tapasztal ételrendelés vagy helyben fogyasztás esetén a mostani ételadagokkal? Nincs erre valami szabály, hogy mennyit lennének kötelesek adni fix összegért cserébe? Ez azért nem járja, hogy mostanában egyre többször maradok éhes, és egyre több helyen! Főleg hogy közben az árak is emelve lettek, és amellett húznak le még az adaggal is!

2023. máj. 12. 21:14
 1/8 Koplárovics Béci ***** válasza:
89%
Ez már vagy 20 éve így van, ha nem 25. Még csak most tűnt fel? Hol éltél eddig? Ezeréves a 900g-os "kilós" termék mémje is.
2023. máj. 12. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
MEgoldás: fözöl magadnak otthon, annyit, amennyit akarsz és még olcsóbbis, mintha beülsz valahová
2023. máj. 12. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

...és sokszor mással helyettesítik be az alapanyagot.

Pl sertésborda = csirkemell, afrijai harcsa = tonhal, pangasius stb stb

2023. máj. 12. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"sertésborda = csirkemell, afrijai harcsa = tonhal"


Tipikusan, mikor olyan szólal meg, aki azt se tudja, merre van arccal.

Milyen gondolatok lehetnek egy ilyen ember fejében, aki szerint ezek bármilyen formában, helyettesíthetők egymással...!


"Nincs erre valami szabály, hogy mennyit lennének kötelesek adni fix összegért cserébe?"


Nincs, ezt hívják piacgazdaságnak. Annyit ad, és annyiért, amennyiért neki megéri.

Az autókat is dupla áron árulják, és fele annyi ideig jók.

Ilyen a világ. El tudod dönteni, telik rá, vagy nem. Ez, sajnos ilyen.

2023. máj. 13. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"árak is emelve lettek, és amellett húznak le még az adaggal is!"


Igen, mert az éttermi termelés költségeit is több fronton növelték, ráadásul nem annyival, amennyivel a végtermék ára kerül többe.

Az élelmiszerek jobban drágultak, mint az eladott készétel ára, mivel legtöbbször nem tudnak hatósági áron vásárolni.

Emellett 4-8-szorosába kerül a rezsi, mert nincs rezsicsökkentett ár, emellett jócskán nőttek a bérek is, mert egy vendéglátásban dolgozó sem, fog harmad annyiért dolgozni, mint egy építőipari munkás.

2023. máj. 13. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
10%

"Tipikusan, mikor olyan szólal meg, aki azt se tudja, merre van arccal."

Mármint hogy én?

Képzeld el tudom, mit ettem. Különbséget tudok tenni tonhal és afrikai harcsa között. A csaló éttermet bejelentettem a nébihmél és több szabálytalanságot is találtak. Azóta nincs is" afrikai harcsa" a heti menüben.

2023. máj. 13. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, te!

A valódi tonhal jóval drágább az afrikai harcsánál. Senki nem olyan barom, hogy tonhalat adjon afrikai harcsa nével.

Az afrikai harcsánál csak a pangáziusz olcsóbb.

A tonhal meg egy prémium kategóriás, sötét, tömör húsú hal.

Annyira jellegzetes, hogy tonhal néven semmilyen más halat nem lehet eladni.

Olyan, mint gombák közül a vargánya. Túl egyedi.


Számtalan olyan dolgot tudnék mondani, mi helyett mit lehet adni, amire 1000 vendégből talán 1 ha rájön.


De borda helyett csirkemellet, meg afrikai harcsa helyett honhalat...

Igen, ez tipikusan olyan üldözési mániás okoskodó ember beteg fantáziája, akinek halvány fogalma sincs a valóságról.

2023. máj. 13. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
73%

Gobdolj bele, hogy te mennyiből főzől meg pl egy adag Bolognai spagettit. 1 kiló hús 2000 ft, 2x fél kiló spagetti 2000 ft + a szósz 1000 ft + egy darab sajt 1000 ft, hagyma, fűszerek stb legyen 500 ft. 6500 ft, ebből tegyük fel kijön 10 adag. Adja neked 2000-ért/adag, az még mindig csak 20 000 ft bevétel, amiből lejön a 6500 ft, tehát 13500 ft-ja van amiből ki kell fizetni a rezsit, az adókat (ételek után, alkalmazottak után stb), a szakácsot, a felszolgálónak a fizetése egy részét, ha bérli a helyet akkor azt is meg ki tudja még mi egyebet.

Sokan háborognak az adagok miatt, de abba nem gondolnak bele, hogy pontosan mit is várnak azért a pénzért amit fizetnek. Nem az éttermekbe kell háborogni, a probléma a magas árakkal és a rossz fizetésekkel van és ezért nem adhatják drágábban az ételt.

2023. máj. 18. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!