Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy éttermeket működtető...

Egy éttermeket működtető plázában minta a Westend, nem kellene kötelezően ingyenes legyen a mosdóhasználat?

Figyelt kérdés
Vagy legközelebb a szalvéta használatért és a papír evőeszközért is külön fizetni kell majd?

2025. szept. 6. 14:45
A kérdező szavazást indított:
Brutális lehúzások vannak az ilyen plázákban, de a hajléktalanok azért ott kutatnak a kaja maradékokért.
Legyen inkább a belépő is fizetős.
Jogilag nem jól szabályozott.
Passz vagy kifejtem
22 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
80%
Nem a pláza működteti az éttermeket, csak helyet ad nekik. A WC-ket viszont a pláza üzemelteti aminek költségei vannak meg aztán kell a bevétel is.
2025. szept. 6. 14:57
 2/18 anonim ***** válasza:
78%
De igen,támogatom.
2025. szept. 6. 15:06
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha az éttermekben nincs mosdó a vendégek számára, akkor a pláza mosdóját ingyenessé kellene tenni.
2025. szept. 6. 15:30
 4/18 anonim ***** válasza:
92%
Az érdekes, hogy a nagy hipermarketekben, pl. Tesco, Auchan ingyenes a mosdó.
2025. szept. 6. 16:14
 5/18 anonim ***** válasza:
94%
A WC beléptetőkapujának legalább a blokkot el kellene fogadnia. Az éttermekét is, meg a többi üzletét is.
2025. szept. 6. 16:27
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
A westendben fizetos a budi? Ezt a spursagot.
2025. szept. 6. 16:29
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
A Corvin plázában is ha jól emlékszem.
2025. szept. 6. 18:09
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Az Árkád volt a kedvencem, egészen addig, amíg a fizetést be nem vezették!

Nagyon szorongok - vagy nem is tudom - a nyilvános wc-kben, ha valaki a mellettem van van csend van nem is tudok pisilni, most a semmiért meg nem akarok fizetni!

2025. szept. 6. 18:24
 9/18 anonim ***** válasza:
Blokkot jo lenne, ha kehetne hasznalni egyszeri belepesre, meg ugyis csekely dolog, mert lehet 1 csalad 1 blokkot kap csak.
2025. szept. 8. 19:15
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön, több helyütt láttam ezt a blokkos megoldást, egy blokkot egyszer tudsz használni. Ha többen vagytok, mindent külön kell fizetni, ha mindnyájan használni akarjátok a mosdót. Valószínűleg igen, mindnyájan. Ezt csak mekikben láttam.
2025. szept. 8. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Május elsején kötelezően vannak bezárva a boltok?

Az a kis bolt amelyik nyitva volt egész karácsonykor, újévkor és húsvétkor is szerintetek befog május elsején zárni? (Nem tudom, hogy tavaly bevolt-e). És a fagyizókkal mi a helyzet?

Hogy lehet elkerülni, hogy kötelezően kifizettessék velem a szervízdíjat? (részletek lent)

Szóval beültünk egy google pontok alapján jónak (átlag 5/4*) tűnő helyre, de rossz volt az étel is meg a kiszolgálás is gáz volt, de a végén a 10% szervízdíjat rátették az indokolatlanul magas árakra, amire persze menet közben jöttünk rá h indokolatlan és köszönő...

Borozóban milyen dokumentumokat kell kötelezően vezetni?

Pl.: Takarítási napló, hűtőnapló, munkaidő nyilvántartás, ezeken kívül?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!