Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Rendelt étel esetén van, hogy...

Rendelt étel esetén van, hogy megeszitek a műanyag dobozból, mikróban melegítés után, vagy mindig tányérba teszitek, és úgy teszitek mikróba, majd eszitek meg?

Figyelt kérdés

nov. 5. 13:37
A kérdező szavazást indított:
Megmelegítem akár a műanyag dobozban is, és utána meg is eszem abban.
Nem, mindig kiteszem tányérra melegítés előtt.
28 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
17%
Ilyen esetben mindig lábasba teszem, lefedem. És így melegítem hosszabb ideig a tűzhelyen. Olyan 20-30 percet.A biztonság kedvéért adok neki némi plusz hőhatást.Így járok el minden idegenkézből származó étellel.
nov. 5. 14:42
 2/16 anonim ***** válasza:
93%

1-es: rengeteg készre sütött/fözött étel a plusz 20-30 perc höhatás után ehetetlen.

Ha ennyire beteges a hozzáállásod, akkor miért rendelsz "idegen kézböl" ételt?

nov. 5. 15:20
 3/16 anonim ***** válasza:
0%

2

Én magam nem nagyon rendelek..De megesik néha, hogy kapok valakitől,valahonnét ilyent rendelt kaját, vagy valami összejövetelen csomagolnak nekem ételt. Ezeket elfogadom és az említett procedúra után megeszem..Nyilván ezt a 20-30 perc melegítést olyanokra értettem aminek nem lesz baja tőle.Mondjuk a spagetti,rántott hús,pörkölt..stb simán kibír ennyit. Hiszen az általam vázolt módszer esetében a melegítés során a csapdába esett gőz mindvégig átjárja az ételt.Így nem szárad ki sem a rizs sem a hús sem tészta..

nov. 5. 15:46
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
Ha 20-30 percig hökezeled az ételt, akkor ennyi idö alatt saját magad el tudnád készíteni az ételt.
nov. 5. 16:52
 5/16 anonim ***** válasza:
93%
Ha egy spagettit vagy rántott húst 30 percig meletítesz, az utána már ehetetlen moslék lesz!
nov. 5. 16:53
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Változó. Van hogy tányéron van hogy a dobozban mel gítem és abból eszem.
nov. 5. 17:42
 7/16 anonim ***** válasza:
9%

5

Ezt a gyakorlatban kipróbáltam már többször. Az említett módszerrel. Tehát kis lángon és lefedett lábasban történik a melegítés. Ha mondjuk rántott húsról és rizsről van szó,akkor első körben a rizs kerül alulra.Rá a rántott hús.Így az ételből a rizsből keletkező gőz csapdába esik és nem engedi kiszáradni, odaégni a kaját. Félidőben egyszer átkeverem.És ennyi.

A panír ugyan kicsit fellazul a húson; de nem lesz ehetetlen, szikkadt moslék az ételből..Abban igazad van,hogyha fedetlen lábasban, serpenyőben történne a melegítés, akkor 20-30 perc alatt tényleg szinte ehetetlenül szárazzá válna az étel. De hát én nem úgy csinálom...

nov. 5. 18:07
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
A doboztól is függ, ha vékonyabbnak ítélem vagy hungarocell jellegű, akkor nem rakom a mikróba. Ha osztott dobozban van olyasmi amit összekeverve akarok enni (pl főzelék és pörkölt) azt is kiszedem. Ezeket leszámítva simán eszek a dobozból, és örülök hogy nem kell mosogatnom.
nov. 5. 18:36
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

“valami összejövetelen csomagolnak nekem ételt”

És ott megeszed, de két óra múlva a saját otthonodban már nem jó? Vagy elvárod a házigazdától is, hogy az orrod előtt szórakozzon ilyenekkel?

nov. 5. 22:03
 10/16 anonim ***** válasza:
87%
Én csak műanyag dobozból eszem. Azért rendelek kaját, hogy se főzni, se mosogatni ne kelljen, max evőeszközt.
nov. 5. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!