Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az éttermek, vendéglátó...

Az éttermek, vendéglátó helyek miért kérnek pénzt a kiszolgálásáért?

Figyelt kérdés
Hiszen ahogyan a mondás tatrtja; a vendég Isten ajándéka..Erre ahelyett, hogy felebaráti szeretetből ingyen megvendégelnék őket-, inkább lehúzzák a vendégeket.

aug. 5. 07:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%
9: én ilyet még pultnál való kiszolgálás esetén nem láttam. Viszont azt igen, hogy kártyás fizetésnél mindig elmondják, hogy hogyan adhatsz borravalót. Nekem ez fura pl. a pékségben, ahol megveszem a reggelim, mert ez nem egy étterem, legtöbben nem is ott eszik meg, amit vesznek, hanem elviszik.
aug. 5. 13:23
 12/15 anonim ***** válasza:
68%
Ahol ilyen pultnál előre borravalós lehetőség van, oda többet nem megyek
aug. 5. 14:04
 13/15 anonim ***** válasza:
90%
Legutóbb 2szer is úgy kaptam a számlát az étteremben, hogy elöre meghatározott borravalót kellett adnom. Választhattam 12% vagy 15%. Olyan nem volt, hogy nulla. A szervizdíj meg rajta volt az étlapon, hogy benne az árban. Elhatároztam, hogy többet nem megyek étterembe.
aug. 6. 00:46
 14/15 anonim ***** válasza:
82%
Tényleg jó lenne már elfelejteni ezeket az extra költségeket. A Covid már rég véget ért. Rendeleti kormányzás sincsen.
aug. 6. 03:39
 15/15 anonim ***** válasza:
68%

"Viszont azt igen, hogy kártyás fizetésnél mindig elmondják, hogy hogyan adhatsz borravalót."

Amikor először futottam bele ilyenbe, néztem én is. Egy mezei plázás kifőzdénél volt, ahol eleve túlárazott volt az amúgy nem nagy durranás kaja. És borravalót adni arra, hogy kilapátolja egy papírtálra a pár szem krumplit, majd megmikrózza? Na ne már, azért a pofátlanságnak is van határa. Persze miután rányomtam ott a nullára, húzta a száját a pultos nő.

aug. 10. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Népszigeten milyen vendéglátó helyek vannak?

Van olyan, ami kiülős, fás/árnyekos helyen, nem luxizós, sima egyszerű kellemes? Kocsma, söröző, ilyesmi?

Miért csinálja ezt sok vendéglátóhely?

Sajnos az a tapasztalatom, hogy a főétel mellé levő köretek egyszerűen elviszik az egészet. Egy példa: rendelek egy gyros tálat és egy harmad se a hús és több mint 2/3 sültkrumpli. És nem mondom, hogy rossz de én ezt nagyon spórolósnak érzem

Vendéglátóhelyek (főleg szórakozóhelyek), lenne igényetek egy ilyen szolgáltatásra?

Az új drogtörvény nagyon szigorú, ezért a következő szolgáltatást találtam ki (nem reklám, csupán igényfelmérés):A szórakozóhelyen előzetes beléptetést végeznék. Itt alaposan átvizsgálnám a vendég öltözetét, nincs-e nála kábítószer, illetve bevetnék drogkereső kutyát...

Ezt megteheti egy vendéglátóhely a nyitvatartási idővel, még ha az egy söröző is? (Bővebben lenn.)

Egy viszonylag jól ismert, Budapest egyik központjában lévő söröző hivatalosan minden nap este 11-ig van nyitva. Ugyanakkor, ha úgy ítélik meg, hogy alig van vendég, esetleg pont nincs is akkor, úgy döntenek, hogy bezárnak aznap már akár este 9-kor is (ezt mondták is),...

A vendéglátó egységeket semmi sem kötelezi, hogy publikálják a vásárolt étel tömegét?

A minap érdeklődtem egy gyrososnál, hogy mekkora a pitájuk nettó tömege, és arra hivatkoztak, hogy mivel üzleti titok, ezért nem adhatják ki az információt. Nagyon messze áll tőlem a jog, de ezt elképzelhetetlennek tartom... Kérlek, ha tudtok ide vonatkozó...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!