Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Vendéglátos vagyok! Menüsor...

Vendéglátos vagyok! Menüsor összálitásban valaki segitene?

Figyelt kérdés
5 darab menüsort kellene összeállitani itallajánlással!(5-6 fogásos kellene!) Tudnátok segiteni??
2014. szept. 23. 19:11
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Vendeglatoskent azert ennek mennie kellene.... Ciki, ha segitseg kell. Plene, ha meg az se derul ki, hogy milyen menu - milyen alkalom, ideny, kinek....
2014. szept. 23. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Itallajánlással?


És mégis milyen eseményre? Esküvő? Felnőtteknek? Gyerkekenek zsúrra?

2014. szept. 23. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Lesd le a Gundel honlapjáról a menüket.
2014. szept. 23. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
2014. szept. 23. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
49%

 Tengeri süllő gombóc trombitagomba mártással

 Vargánya erőleves zellerhabbal és vargányazselével

 Konfitált tengeri süllőfilé és jus zöldfűszer zselével

 Posírozott csirkemell vajmártással,sous-vide finomfőzelékkel és céklazselével

 Pisztácia trilógia: fagyi, piskóta, mousse

2014. szept. 23. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

5-ös. Lehet, hogy ez a menü menő, de csak a nagyon ínyencek ennék meg.

A sok haltól, és a fogyókúrás csirkemelltől nem vagyok elragadtatva.

2014. szept. 23. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 bumbi02 ***** válasza:
73%

Tengeri süllő gombóc trombitagomba mártással

 Vargánya erőleves zellerhabbal és vargányazselével

 Konfitált tengeri süllőfilé és jus zöldfűszer zselével

 Posírozott csirkemell vajmártással,sous-vide finomfőzelékkel és céklazselével

 Pisztácia trilógia: fagyi, piskóta, mousse



Az utolsó által ajánlott menüvel, csak az a baj, hogy nem szabad ismételni egy menüben. Se a tengeri süllőt nem érdemes ismételni, se a zselét. A harmadi zselé után a vendég soha többé nem akarna semmilyen zselét enni. A vargánya erőleveshez felesleges még vargánya zselét is adni, sokkal jobb akkor már karamellizált vargánya szeleteket, vagy csak egy szelet szarvasgombát adni, valamint ha a levesünk gombás leves, akkor nem akarok előtte gombás mártást enni, ha az előételünk halas étel, nem akarok halas főételt enni, és ha két főételem van, akkor szeretnék egy tartalmasabbat is, mert se a hal, se a csirke nem mondható tartalmasnak (szerintem). Tehát kicsit átvariálva:


Lazactartár vajas blinivel, édes mustárral

Vargánya leves zellerhabbal, szarvasgombás krutonnal

Tésztarizottó (tarhonyából), brokkolival, koktélparadicsommal, és pácolt csirkecsíkokkal

Marha hátszín rosé, vajas idényzöldségekkel, portói jus-vel, céklazselén, petrezselymes olajjal

Magyar "Trilógia" : piskóta, pisztácia mousseal, és erdei gyümölcs sorbettel (piros-fehér-zöld)



Megkockáztatom amúgy, hogy a kérdező még csak vendéglátós tanuló, és ismét meg kell jegyeznem, hogy vendéglátós tanulóknak (sokszor első éveseknek) kiadni házinak hogy állítsanak össze menüsort, a legnagyobb hülyeség. Nincs semmi tapasztalatuk, majdhogynem az ízek felét nem is ismerik még, és máris 6 fogásos vacsorát várnak el tőlük, komplett italajánlással.

2014. szept. 23. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Mi segítsünk egy profinak? :o

Neked kellene segíteni inkább, hisz elvileg te értesz hozzá, nem?

2014. szept. 23. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!