Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mik a zöldség illetve a hús...

Kartsy71 kérdése:

Mik a zöldség illetve a hús előkészítő helység minimális követelményei?

Figyelt kérdés

Vettünk egy kis falatozót, nevezhetném büfének is. Szóval nem túl nagy. Van benne szolgálati és vendég wc, öltöző, tészta előkészítő, kiszolgáló helység. Kézmosók, hűtők, gázzsámoly, gyros sütő, ...

Miért mondja mindenki, hogy itt nem lehet zöldségelőkészítőt kialakítani? Értem, hogy Magyarországon vagyunk..., de mi a követelménye ennek a két helységnek? Van minimális méret? Tudtok valami linket ahol feketén fehéren ott van, hogy minek kell megfelelni? Köszi.



2016. máj. 19. 08:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Ekkora rátermettséggel biztos kell nektek éttermet üzemeltetni?

Mindenképpen meg akarjátok büntettetni magatokat, megmérgezni a vendégeket?

2016. máj. 19. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Legjobb, ha még nyitás előtt bemégy a NÉHIB-hez, és ott kérdezel rá, hidd el, még örülnek is, ha valaki inkább a kezdetek-kezdetén kérdezi meg tőlük, mit és hogyan kell, nem pedig akkor szentségel, amikor már ellenőrzik!!!
2016. máj. 19. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy mit szeretnél árulni, és milyen formában szerzed be az alapanyagot?


Ja, és van egyáltalán közöd a vendéglátáshoz??? Gyanítom nincs, úgyhogy adok egy jó tanácsot: még most hagyd abba, amíg nem buktál milliókat...

2016. máj. 19. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 lencsefőzelék ***** válasza:
77%
* helyiség (a helység települést jelent)
2016. máj. 20. 02:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:

szeretnénk délelőtt lángost délután hamburger, hotdog, sült krumpli, üdítő, csevap, kolbász, ...

nem nagy kihívás elkészíteni, mégis, ha egy falatozóban akarom megcsinálni, hosszú távon jobban járnánk, ha lennének előkészítő HELYISÉGEK ( :-) ) és nem a kész húst és zöldséget kellene csak rádobnunk a vaslapra.

Hallottatok a spirál sült krumpliról? - Na azt előkészítő nélkül lehetetlen megcsinálni. És még arról nem is beszéltem, hogy rajta szeretném hagyni a krumplin a héját. A csevapot, fasírtot szeretném én fűszerezni, esetleg panírozni egy rántott húst...

Ha meg tényleg mérgezni szeretném a vendégeket, akkor konyhakész szart árulnék, amit csak a mikróba kell betenni és még csak a kezem se piszkolom be.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.

Legyen szép napotok! :-D

2016. máj. 20. 08:37
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Tényleg nem esik le agyas, hogy senkit nem az előkészítők érdekelnek, hanem hogy ételt akartok felszolgálni, aminek szigorú szabályai vannak (okkal) és mégis annyira fogalmatlanok vagytok, hogy egy névtelen, arctalan fórumra jöttök segítséget kérni, ki tudja milyen vérpistikéktől?
2016. máj. 20. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Ezt kaptam privátban? nem tudom, miért nem lehetett ide kiírni:


"szia! Nincsközöm a vendéglátáshoz, mint laikus szeretnék bele látni. Műszaki beállítottságú vagyok így furcsa nekem, hogy erről a témáról semmi sincs a neten, csak szaktanácsadóktól lehet megtudni valamit, viszont a számonkérés elég kemény.

Jól látod könnyen lehetne bukni milliókat, ha a feleségem nem főzne olyan jól, és nem lenne cukrász, felszolgáló és üzletvezető.

Köszi a figyelmességed!"

2016. máj. 20. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

A HACCP-n túl szükséged lesz egy Jó Higiéniai Gyakorlat kézikönyvre, amelyben mindent le kell szabályoznod.

Ehhez adott ki a NÉBIH ilyen útmutatókat, olvasd át:

[link]

2016. máj. 20. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
mindenkinek privátban írtam, mert nem találtam azt a gombot, hogy válasz az aktuális hozzászólásra. :-)
2016. máj. 21. 06:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez nem fb, hogy válaszolsz az aktuális hozzászólásra...


Ha mindent magad akarsz csinálni, akkor add el a falatozót, és vegyél egy éttermet. Meg fel néhány alkalmazottat.

Kelleni fog zöldségelőkészítő, húselőkészítő, szárazáruraktár, rengeteg hűtő (külön Mindennek ugye...) dagasztógép a hambi zsömlébek, ipari fritu, rostlap, tűzhelyek...


Szóval mélyen a zsebbe kell nyúlni. Arról nem is beszélve, hogy fizikai képtelenség egyedül csinálni.

Nem véletlenül van a büfékben "mikrós hambi"...

2016. máj. 22. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!