Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hogyan szervezzek egy koktélpa...

Hogyan szervezzek egy koktélpartit?

Figyelt kérdés
Kell egy téma....fellépő...valami program
2018. jan. 12. 15:16
 1/1 anonim ***** válasza:

Álló alkalmak fogalmába tartozó rendezvények:


Fogadás


A fogadás szót sokan nem értelmezik helyesen, mert nem tesznek különbséget a rendezvények között, pedig a protokollban minden rendezvénynek saját értékrendje, sorrendje van. A cégek, intézmények, külképviseletek fogadásaikat általában délután 18-20 óra között tartják, de előfordulhat ez a déli órákban is.


Fogadást, koktélt ünnepnapon, munkaszüneti napon, a hét utolsó munkanapján nem rendeznek. Fogadások rendezésénél gondoskodni kell a gépkocsik külső rendőri irányításáról, parkolóhelyről, az érkező vendégeknek a bejáratnál történő fogadásáról.


Ami a fogadóterem berendezését illeti: nincsenek szőnyegek, felesleges bútorok, csak néhány szék, mivel a vendégek között lehetnek idősek és fájós lábúak. A teremben csak a fali dekoráció és virág lehet kisasztalon, valamint lerakó asztal a poharaknak, tányéroknak. A fogadáson, koktélon általában nem illik leülni, kivételt képeznek az idősebb hölgyek vagy urak.


Vannak, akik nem tudják, hogyan illik étkezni a svédasztalnál.


A hideg előételek sokfélék lehetnek. Pl. különféle sültek, felvágottak, sajttál, hidegkonyhai készítmények stb.


Meleg ételek közül csévingekben /melegítő edény/ mini töltött káposzta, borjúpörkölt sztrapacskával, brassói aprópecsenye, esetleg halétel. Ezek mind egy villával fogyaszthatók.


Édesség: desszertfalatkák, olyan ami nem csöpög.


Italválaszték: fehér és vörösbor, esetleg sör, különféle üdítőital, ásványvíz.


Kávéfelszolgálás.


A fogadást a vendéglátó nyitja meg, de ez nem minden esetben fordul elő. Ha megnyitó hangzik el, addig nem illik szedni az ételekből.


Minden fogáshoz tiszta tányért és evőeszközt kell elvenni az asztalról.

Nem tesszük rá az előételt arra a tányérra, amire a főételt szedtük.

Mindenki annyit szedjen ki az ételekből, amit el tud fogyasztani. Ugyanis lehetősége van arra, hogy többször szedjen ugyan abból az ételből.


Tilos a használt tányért oda tenni arra az asztalra, amelyen az ételek és a tálak vannak. A használt tányérok elhelyezése többféle módon történhet. Vagy felszolgálók járnak körbe folyamatosan tálcával és szedik össze a használt tányérokat és evőeszközöket, vagy a rendezők lerakó asztalról gondoskodnak.


Ha az ételek késsel és villával fogyaszthatók, akkor kisasztalok elhelyezéséről gondoskodnak a szervezők.


A megmaradt ételekből a vendégeknek nem illik csomagoltatni és azt hazavinni.


Koktélparti


A koktélparti szervezésileg azonos a fogadással, de kivitele szerényebb. Időtartama rövidebb, egy-másfél óra. Általában valamilyen esemény alkalmából adják, ezt szinte minden területen lehet alkalmazni, akár kisebb cégek, üzletek vagy gazdasági egységek is rendezhetnek. A vendégek fogadása, távozása azonos a fogadásnál. A koktélnál apró szendvicseket, koktélvirslit, mini rablóhúst, húsgombócot, kézzel fogyasztható ételeket szolgálnak fel.


Italválaszték gazdagabb mint a fogadáskor: koktélok, pezsgő, bor, sör, üdítők, ásványvíz felszolgálására kerül sor.


A fogadáson, a koktélon a meghívón feltüntetett öltözetet kell figyelembe venni. Ha nincs megjelölve akkor férfiaknak jó minőségű utcai öltöny, nyakkendő, nőknek jó minőségű utcai ruha illendő (nem hosszú ruha

2018. jan. 12. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!