Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » 2009-ben miért kellett hatályo...

2009-ben miért kellett hatályon kívül helyezni a törvénít miszerint kérésre adniuk kell csapvizet a vendéglátóipari egységeknek?

Figyelt kérdés

2018. szept. 17. 20:25
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Mert a mai szemtelen világban mindenki betérne egy pohár vízre, ők meg egész nap mosogathatnának - ingyen...
2018. szept. 17. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Mert az etterem nem karitativ intezmeny.
2018. szept. 18. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindenki bejárna egy pohár vízre, plusz még a mosdót is használnák és ezáltal annyi többlet kiadása lenne az étteremnek, hogy abból havi szinten megvan egy alkalmazott bére.
2018. szept. 18. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/26 A kérdező kommentje:
Úristen ennyi hülét egy helyen. A törvényb be lehet írni, hogy aki fogyaszt annak, és bárki bármit fogyaszt egy ééteremben az egy pohár vizet kaphatna. Ezzel szemben most az a helyzet, hogy az éttermek, tisztelet a kivételnek, mert a többség józan, de van olyan ahol nem lehet vizet kérni, vagy a csapvízért díjat számolnak fel, persze utólag. Nekem baromi kellemetlen, hogy betérek egy étterembe, ahol tényleg kifizetek tízezreket a finom kajára, de az étterem sóhersége miatt elmegy egy csomó idő, kellemetlenség a vízzel kapcsolatban. Én nem iszom üditőt, se buborékos ásványvizet, és környezettudatos lévé palackozott bubimentes vizet se szeretnék, ha nem muszáj, sőt citromkarikát se kérek a vizembe. Mármost ha megkérdik, hogy mit iszom és azt mondom sima csapvizet, akkor se akarják megérteni, még ha direkt kihangsúlyozom, a legtöbb amit várhatok, hogy kihoznak vizet citromkarikával. És sóherül felszámolnak a végén decinként 40 forintot, amiről nem szólnak nincs is az étlapon. És mondom nem az bosszant, hogy ennyibe kerül, mert totál nem érdekel, cska az bossaznt, hogy ti beszéltek arról hogy a vendégek ne lennének korrektek, miközben ők nem azok. És egyébként meg, azért is fontos, és eredetileg azért is volt gondolm a törvény, mert nagyon sok étterem direkt azért túlsózza az ételt, hogy többet igyál, ez pedig azon kívül hogy egészségtelen, bunkóság, és ezt küszöbölték ki a törvénnyel.
2018. szept. 18. 15:19
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha te ennyire környezettudatos vagy, akkor ne kelljen már miattad elmosogatni egy poharat, micsoda pazarlás az már; hordj magaddal kulacsban csapvizet. Nyilván ha tizezreket hagysz ott egy vacsoráért, senki nem fog rádszólni, ha saját vizecskédet szörpölgeted.
2018. szept. 18. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

“nagyon sok étterem direkt azért túlsózza az ételt, hogy többet igyál,“

Aha. A drága kaját direkt elrontják túl sok sóval, mert az igazán nagy hasznuk a párszáz forintos üdítőn és ásványvízen van. Nem baj, ha nem mennek vissza a vendégek a vacak kaja miatt az étterembe, lényeg, hogy sokat igyanak. Paranoiádat kezelik?

2018. szept. 18. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire környezetbarát vagy, akkor étterembe se járj, mert a közlekedésed, ha csak nem gyalog jársz, az is energiába kerül. Plusz az étteremben ahogy elkészítik az ételedet az is energia. Gáz, villany, víz, stb.
2018. szept. 18. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
BékaKék: Pedig ez elég elterjedt dolog. Nyilván nem annyira sózzák túl, hogy zavarjon, viszont az emberek döntő többségének bőven elég lenne kevesebb is. Nyilván vannak kivételek, ahol nem élnek ezzel a gyakorlattal.
2018. szept. 18. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/26 A kérdező kommentje:

"Hát ha te ennyire környezettudatos vagy, akkor ne kelljen már miattad elmosogatni egy poharat, micsoda pazarlás az már; hordj magaddal kulacsban csapvizet. Nyilván ha tizezreket hagysz ott egy vacsoráért, senki nem fog rádszólni, ha saját vizecskédet szörpölgeted."


Ne mond meg nekem, hogy mit csináljak, én is tudok ötleteket adni, de nem errpl van szó. Ez törvény volt, nyilván volt oka, szerintem az, amit elmondtam első sorban, és ez teljesen normális, mert ezt szabályozni kell, mert egyébként van egy olyan nyomás, hogy üzleti érdekből túlsózzanak, ez nyilván étterem függő, de nem mond hogy nem találkoztál még ilyennel, az ötcsillagos éttermek nyilván nem teszik, de egészen felkapott éttermek is rájátszanak az italfogyasztásra különféle módokon, ez a vezetőség sóher üzletpolitikája miatt van néha nem is a minőségtől függ sokszor, de az alcsony minőségüeknél meg gyakori volt.

2018. szept. 18. 21:43
 10/26 A kérdező kommentje:

"A drága kaját direkt elrontják túl sok sóval, mert az igazán nagy hasznuk a párszáz forintos üdítőn és ásványvízen van. Nem baj, ha nem mennek vissza a vendégek a vacak kaja miatt az étterembe, lényeg, hogy sokat igyanak. Paranoiádat kezelik?"


Nem vqgyok paranoid, mintha te nem ebben az országban élnél. Nem mindegyik étterem ilyen, de az alacsonyabb színvonalú éttermek olyan helyeken, ahova nem fogsz egyébként sem visszamenni, mert 20 évente egyszer jár arra a turista, vagy mert monopól helyzetben van az adott helyen, ez igenis előfordul. Régebben több ilyen volt, de még ma is akad, nléha egészen kúltúrált helyek is ilyen sóherek.

2018. szept. 18. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!