Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Sokan miért mennyiségre...

Sokan miért mennyiségre esznek, miért nem minőségre?

Figyelt kérdés
Fine dining helyeknél kritika általában, hogy kevés az ételmennyiség. Szerintem ez egyrészt nem igaz, másrészt annak mi értelme hogy rosszullétig eszem magam max. közepes minőségű ételekből, de legalább olcsó volt?

2018. dec. 2. 15:06
 1/8 anonim ***** válasza:
61%
Mert az éhségérzetet befolyásolja a gyomor teltsége. Ezért ajánlják fogyókúrázóknak (vagy súlytartásra) a szűkíthető széles derékszíjat.
2018. dec. 2. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

rengeteg olyan hely van ahol minőségi ételt kapsz, a megfelelő áron...

egyébként nagyon nem mindegy ám, hogy jóllakni mész valahova, vagy csak az ízekért.

a fine dining általában nem azért van hogy menj és jóllakj vele, hanem hogy kulináris élményben legyen részed

ha jól is akarsz lakni, akkor is tudsz minőségi helyre menni, meg persze prosztó helyre is

2018. dec. 2. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

Na, ez az, amin nem érdemes vitatkozni!

Ha neked megfelel a fine dining edd azt, akinek meg a tál töltött káposzta jön be 4 töltelékkel, az egye azt!

Ne akarjuk már a gasztronómiai variációkat uniformizálni, mert neked mondjuk egy pörkölt tarhonyával és kovászos uborkával "gyenge, vagy közepes minőség"

Én nem eszem orbitális mennyiségeket, de nekem nem étel az, amivel csak a tányér van összekenve és kapkodják előlem a 8 fogás alatt a csetreszt.

És nem spórolásból eszem levest, másodikat és néha desszertet, vagy csak egy egytálételt hanem mert így ízlik, pedig nem okádásig zabálok.

2018. dec. 2. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
89%
Kinek mi a célja, jóllakás vagy élvezetek...
2018. dec. 2. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
20%
A kasszánál sorban állva szoktam figyelni mások kosarát. Hihetetlen, mennyi moslékot esznek meg egyesek.
2018. dec. 2. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

A Fine dining nagy része csak egyszerű sznobság. Pörköltet is fel lehet tálalni óriási tányéron kis adagban, és mellé díszesen felvágott koviubit plusz céklát tenni, de ez nem növeli számomra az élvezeti értékét, pedig egy idegennek, aki még nem evett pörköltet, ezt is el lehet adni "Fine dining-nak".

Egyébként meg a Fine dining és a nagyadag rántót hús plusz sült krumpli, vagy gyros tálat felszolgáló helyek között is léteznek éttermek.

2018. dec. 2. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
65%

Hogy kinek mi az élvezetes, az ugyebár változó.


Ha csak jóllakottan elmegyek valahova enni, akkor ráérhetek kis flancokra, de ha rendes étkezésem van, akkor nekem igenis mennyiség kell. Nem térfogat, hanem kalória, a megfelelő tápanyag-összetételben, egyéni szempontjaim szerint, jó minőségben.

Hedonista vagyok és egészségtudatos, nyilván nem eszem rosszullétig magamat, sőt, sokszor kicsit éhes is maradok, de fogyáskor én nem ehetek 1800 kcal fölött egy alkalommal. Nekem inkább a rendes, minőségi, emberi evőhelyek svédasztala passzol :D De az alapból speckó étrendem miatt inkább a saját főztöm.


Én sosem kritizálom a fine dining helyeket, mivel kerülöm őket, nem az én világom. De aki odajár, az se kössön már bele, hogy én rendes energiabevitelre használom a táplálkozást. Szerintem minden normális állatfaj ezt teszi, azért nem halt még ki. Én is teszek rá extra rétegeket, persze, mint a legtöbb ember, de azért az alap az, hogy feltankoljak üzemanyaggal.

2018. dec. 2. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
46%

Valószínűleg itt a válaszolók zöme nem szupergazdag, és hétköznapi szinten legtöbbje a mennyiségre törekszik. De az olcsóbb ételt is lehet jól elkészíteni és ízlésesen tálalni. Én nagy gourmet vagyok, és az ízléstelen zabálástól a falra mászok. Pl. mikor meghívom a családot vendégségbe, és hiába tálalom az "egyszerű" marhapörköltet ízlésesen, tehát a tányér egyik felére a köret, másikra a pörkölt, kanalat kérnek mellé és összekeverik mint a moslékot, majd fejest ugranak bele.

Fine dining étteremben még nem jártam, viszont van annyi pénzünk, hogy házilag kipróbáltunk már drága ínyencségeket, ami tényleg arról szólt, hogy csak összekentük a tányért. Ennek a lényege nem az hogy jól lakjon az ember, hanem az hogy ezt is megkóstolhatta. Pl. ha ehetek egy szem Szent Jakab kagylót, akkor nem fogom elsőre bekapni a számba az egész korongot, hanem leülök, behunyom a szemem, és minden falatot élvezek. Vannak olyan emberek, akik nem éreznek rá a drága ételek kóstolására, arra hogy élvezzék, csak a jóllakás a lényeg. Azokra azt mondom kár beléjük. Ha drága ételt eszek, azt igyekszem átélni, és megadni a módját. De a hétköznapokon és is belapátolom a töltött káposztát tévé vagy monitor előtt ülve. Szerintem kevesen vagyunk itt, akik napi szinten megtehetik, hogy minden nap minőségi ételt egyenek. A marhapörköltnél egyébként azért is tettem idézőjelbe az egyszerűt, mert sokaknak még a marhahús is luxusnak tűnik, és max. ünnepi étel, holott nem egy elérhetetlen dolog.

Hogy a kérdésre válaszoljak, nekem ez sokszor inkább igénytelenség. Mert pl. a bátyámék is keresnek annyi pénzt mint mi, de az ételen spórolnak, és a felesége a legsilányabb ételeket főzi, amit a szegények amikor hónap végére elfogy a fizetés. És mikor eljönnek csorgatják a nyálukat mindenre, holott ők is megtudnák venni ha akarnák.

2018. dec. 4. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!