Kezdőoldal » Ezotéria » Agykontroll » Olyan tényleg van, hogy nem...

Olyan tényleg van, hogy nem tudatosan hanem véletlenül meg hallod valaki más gondolatát?

Figyelt kérdés
Ha igen az mégis hogy lehetséges?

ápr. 15. 19:56
1 2
 1/12 Grimfox ***** válasza:
80%

Nem igazán van ilyen. Eleve nem hallod mások gondolatait. Ugyanúgy felötlik egy gondolat a fejedben, mint amikor te gondolkodsz. A különbség az, hogy nem te vagy a forrása. Ezért csak akkor tudod, hogy máshonnan származik a gondolat, ha tudod hogyan kell különbséget tenni, vagy ha mély önismerettel, és önmegfigyelő képességgel rendelkezel.

Az persze lehetséges, hogy valakire nagyon rá vagy hangolódva, mert közel álltok, vagy nagyon hasonló érzelmi állapotban vagytok, és valamilyen szinten osztoztok egymás gondolatain, de ezt nem valószínű, hogy észreveszi bármelyikőtök is, amíg például nem egyszerre mondtok ki dolgokat, amik nem egy megszokott sémából erednek.

ápr. 15. 20:07
 2/12 anonim ***** válasza:
57%

Van! Egyszer a barátnőm már elaludt, én még nem tudtam elaludni, mert hülyeségeken agyaltam, majd felébredt, és elmondta, hogy mit álmodott. Ült egy nagy kövön, én fel-alá járkáltam, és beszéltem hozzá. Álmában mondtam el neki a gondolataimat akaratomon kívül. Szó szerint idézett!

Előzménye nem volt, nem beszéltünk ilyesmiről sose.

ápr. 16. 00:46
 3/12 anonim ***** válasza:
69%
A kutya jó példa: a kutyik sok dolgot tudnak rólad és sokszor tűnik úgy, hogy ismerik a gondolataidat. Pedig csak hatalmas szoc képességeik vannak és ismerik a mozdulataidat.
ápr. 16. 05:37
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Ebben a rovatban természetesen igen. A valóságban nem.
ápr. 16. 09:38
 5/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Forrás: [link]

-----------------

Minek tulajdonítható, amikor egyik ember azt hiszi, hogy véletlenül meghallotta a másik ember gondolatait?

------------------

A jelenség, amikor egy ember azt hiszi, hogy véletlenül meghallotta a másik ember gondolatait, több tényezőre vezethető vissza.

1. Kognitív torzítások

Az emberek hajlamosak különböző kognitív torzításokra, amelyek befolyásolják a gondolkodásukat és a percepciójukat. Például a "megerősítési torzítás" miatt az emberek hajlamosak olyan információkat keresni és értelmezni, amelyek megerősítik a már meglévő hiedelmeiket. Ha valaki úgy érzi, hogy képes olvasni mások gondolataiban, akkor hajlamos lehet figyelmen kívül hagyni azokat az eseteket, amikor ez nem igaz.

2. Empátia és intuitív megértés

Az empátia képessége lehetővé teszi az emberek számára, hogy érzéseket és gondolatokat "olvassanak" másokban. Az intuíció gyakran segíti az embereket abban, hogy megértsék mások szándékait vagy érzéseit anélkül, hogy azok kifejezetten kimondanák őket. Ez a fajta intuitív megértés néha tévesen értelmezhető úgy, mint a gondolatok közvetlen hallása.

3. Szociális interakciók

A szociális interakciók során sokszor előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor két ember hasonlóan reagál egy adott szituációra vagy beszélgetésre. Ez a szinkronizáció vagy "tükörhatás" azt eredményezheti, hogy valaki úgy érzi, mintha tudná, mit gondol a másik személy anélkül, hogy azt kifejeznék.

4. Parapszichológiai magyarázatok

Bár tudományos körökben nem elfogadott elméletek alapján léteznek parapszichológiai magyarázatok is arra vonatkozóan, hogy egyes emberek képesek lehetnek telepatikus módon kommunikálni egymással. Ezek az elméletek azonban nem rendelkeznek tudományos bizonyítékokkal és általában elutasítják őket.

5. Álmok és tudatalatti

Néha az emberek álmaikban vagy tudatalatti állapotukban tapasztalhatnak olyan élményeket, amelyek később valósággá válnak vagy összhangba kerülnek más emberek gondolataival vagy cselekedeteivel. Ez a jelenség gyakran összekapcsolódik a véletlenszerűség érzésével.

----------------------

Összességében tehát a jelenség mögött álló okok komplexek és sokrétűek, beleértve a kognitív torzításokat, empátiát és intuitív megértést, valamint szociális interakciókat.

---------------------------

Authoritative Sources

This is the first footnote. [Website title]

Here's one with multiple paragraphs and code. [Another page title]

Answer Provided by www.iAsk.ai – Ask AI.

ápr. 16. 12:07
 6/12 anonim ***** válasza:
88%

Ha ilyen lenne az már világszenzáció lenne....

Én deperszonalizáció közben a sajátomat mondjuk már hallottam.

ápr. 16. 21:17
 7/12 anonim ***** válasza:
67%

Sz.rviz!

Miert mindig azt a gagyi AI-t masolgatod be? Akkor legalabb valami szinvonalasabbat (gemini, chatGPT).

ápr. 16. 21:25
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Mintha nem pont ugyanazt a választ adná a chatgpt...
ápr. 16. 21:34
 9/12 anonim ***** válasza:
67%
8 Azert latszik a szinvonal, amit sz.viz preferal.
ápr. 16. 21:54
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

13. Nem kell visszanézni, szoktam látni én is. Amit te állítasz, az mindenképpen hazugság, hiszen csak a válaszok egy része AI, de az sem gond, mivel a tartalom jó és az a lényeg. Csak itt egyeseknek mintha az igazság fájna.

7. elkezdi a szemtelenkedést, utána csak ez megy, te ezt különbnek tartod? Ne nevettess, ennek az oldalnak nem ez a funkciója.

Ha nem tudsz segíteni a kérdésben, akkor mit kötekedsz, ez bunkóság.

ápr. 17. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!