Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Ezotéria » Agykontroll

A kérdés

Hogyan tudnám befolyásolni a tudatalattim?

Szóval 1 éve már rengeteget kutakodtam/olvastam az önismeret/emberi lét/elme/lélek és még sorolhatnám témákban hogy rájöjjek a félelmeimre és legyőzzem őket mert amit ideáig éltem meg az leginkább az egó/félelem/megfelelési kényszer/kisebbségi komplexus/önbizalomhiány és még sorolhatnám hogy mik voltak szóval minden csak nem épp boldog életnek lehetett nevezni.

Szóval rájöttem így eközben hogy a mélyen berögződött negatív tudatalatti hatások még mindig ott vannak bennem, amik keltik bennem a félelmet/előre lefestett értelmetlen félelmet/aggódást illetve hogy ha valami jót akarok elképzelni rögtön próbálkozik az egó a negatív gondolat, hogy már pedig ez nem így van és keresi az indokokat.

Szóval nagy eséllyel a tudatalattimban elvannak ásva a régi félelmeim/traumáim amik a múltban éltem át és így mikor emberek között vagyok automatikusan félelemmel/önbizalomhiánnyal reagálok.

Mondok egy példát.

Ha egyedül el kell mennem valahova, akkor jön a félelem az idegesség hogy "úristen, egyedül megyek" "mindenki engem néz" a nem létező megfelelési vágy és a sok negatív gondolat. Persze mára már ezek kezdenek eltűnni szóval nem olyan tragikus mint régebben volt viszont ezek is a tudatalattimba vannak berögződve amiért én automatikusan így reagálok, hogy ami más embernek teljesen normális hogy dolgozik,járkál azt én félelemként élem meg. Nem szeretnék így élni, mert így ez megnehezíti a boldogságom és az önállósodásom az életben hogy talpra álljak egyedül is,döntésképes legyek.

Volt már mikor kikapcsoltam a gondolkodásom és csak a jelenben a mostban éltem, az volt a legszebb dolog, viszont ezt nem csak a négy fal között akarom alkalmazni hanem ha megyek valahova vagy akármilyen társasági dolgot végzek egyedül.

Nem akarom ezt az értelmetlen nyomást érezni magamon mint hogy pl ha felszállok a buszra akkor "úristen, mindenki engem néz". Ezek annyira berögződtek hogy a tudatos akaratom egyértelműen nem elég.

https://www.youtube.com/watch?v=piFTD7jVrYE&list=PLz_W0yaGCn..

Ezt szoktam hallgatni mostanában és hatásos mert jól érzem magam tőle, de egyértelműen nem várhatok el pár nap alatt változást mivel a sok szenny sem egy nap alatt épült be a tudatallattimba.

Kutakodtam a vonzás törvényével kapcsolatban is és ugye ahhoz hogy megkapjam amit szeretnék, tudnom kell hogy már az enyém és ami a legfontosabb az a mentális higénia hogy ne kérdezzek hogy mikor,hogy valósul meg, hanem azonos rezgésszintre emeljem magam.

Bocsi hogy ha kicsit értelmetlen ez az egész, de hirtelen nehéz ezt megfogalmaznom, remélem értitek hogy mire gondolok.
  jún. 11. 10:50  Privát üzenet  

A válaszok

Pontosan tudom, mit élsz át, és min mész keresztül, mert ugyanezen mentem keresztül én is.

Az önismereti könyvek, írások csak arra valók, hogy rávegyenek téged az önmegfigyelésre és a meditációra. Egyik sem fog rajtad segíteni, csak önmagadon vagy képes. A feladatod, hogy az ott olvasottakat átvidd a gyakorlatba.

Tudom, ez sem túl könnyű. Én először körülbelül 20 évesen hallgattam Eckhart Tolle könyveit, amelyek hallgatása közben pillanatnyi megnyugvást, békét éreztem. Követtem a tanácsait, és elkezdtem a figyelmem különböző dolgokra, pl séta közben a lámpa fényére irányítani, ezáltal nőtt a tudatosságom.

Ebben az időben elképesztő változáson mentem keresztül, mert elképesztő mennyiségű elnyomott érzelmet oldottam fel csupán azáltal, hogy a dolgok megfigyelése által megnövekedett tudatosságom nagyobbá vált, mint maga az érzelmi fájdalom.

Tudni kell, hogy egész napomat a szobámban töltöttem ,mert rettegtem kimenni az emberek közé. Ez a berögzültség fellazult.

Ezután hosszú évekig egyre több fájdalmat lepleztem le, és egyre jobban tudatossá váltam, viszont még nem volt annyi tudatosságom, hogy magát a fájdalom teremtését leállítsam. Ez az után sikerült, hogy az önmagammal való folyamatos harcot feladtam egy pillanatra, megadtam magam mindennek, és ezután kegyelmi állapotban volt részem. Elképesztő mértékű boldogságot éreztem a kegyelmi állapotban. Kicsattantam az energiától és bármi jött velem szembe, annak örültem. De ez az állapot elmúlt, és visszatért minden fájdalom. Az élet megmutatta, hogy milyen a valódi élet, és mi az, amit én élek. Ekkor kezdtem minden figyelmemmel és energiámmal ennek az állapotnak az elérésére koncentrálni. Semmi sem érdekelt. Még az sem, hogy napokig nem ettem, mert nem volt pénzem kajára.

Igazából ez a kegyelmi állapot készítette el a valódi felébredést, amit az elmúlt jó néhány év előkészített. Annak az előszobája, amikor teljesen megszűnik az egóval való azonosulás. Vagyis az érzelmekkel és gondolatokkal való azonosulás.

Ez a része a felébredésnek elképesztően nehéz, mert át kell élned minden fájdalmat, amit valaha elnyomtál. Én szinte minden érzést elnyomtam. Maga ez a feloldódás fizikai fájdalommal is jár, mivel ha kiszorítod magadból az elnyomott negatív energiákat, vagyis az érzelmi és mentális folyamataidból, akkor az fizikai szinten nyilvánul meg egészen addig, amíg tudatosságod lángja olyan hatalmassá válik, hogy egyáltalán nem azonosulsz már vele, majd elpusztul, és ami marad, az önmagad végső valósága, a végtelen béke, csend, üresség, és persze az öröm.

Még nem értem a folyamat végére, de maga a fizikai fájdalom egyre jobban csökken. Már szinte teljesen átalakultam. A gondolatok teljesen eltűntek, már csak némi érzelmi fájdalom maradt, ami aztán gondolatokat generál, de ahogy egyre jobban leleplezem ezeket az érzéseket, úgy egyre ritkábbá válnak, és szinte már alig jönnek elő.


A kérdésre a válasz tehát: a megfigyelés. A megfigyelés által vagy képes önmagad belső terére, tudatosságára ébredni. Először nem lesz szembetűnő változás, de majd később rájössz, hogy milyen nagy segítség volt. Az egyből lesz 2, a kettőből 4, a négyből 8, és így tovább. Míg végül olyan hatalmas lesz a tudatosságod, hogy egyetlen gondolat és érzés sem lesz képes elvonni a figyelmed a jelen pillanatról.A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/7Időpont jún. 11. 12:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Amúgy beléptél egy folyamatba, aminek megvannak a szakaszai. Egyik szakasz sem jobb vagy rosszabb a másiknál. A szakaszok előkészítik egymást.


Spirituális keresés, könyvek olvasása -> Önmegfigyelés -> Önmegfigyelésből keletkező belső harc, amit megadás követ -> Kegyelmi állapot -> Az egó feloldódásaA válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 55%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/7Időpont jún. 11. 12:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Gyakorold a tudatos álmodást

Rajtam is az segitettA válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/7Időpont jún. 11. 15:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Ha egyedül el kell mennem valahova, akkor jön a félelem az idegesség hogy "úristen, egyedül megyek" "mindenki engem néz" a nem létező megfelelési vágy és a sok negatív gondolat."


Igazából le is írtad a probléma lényegét: "Nem szeretnék így élni, mert így ez megnehezíti a boldogságom"


Lényegében ahhoz kötöd a boldogságod hogy ha nem lesznek nyomasztó gondolataid, de ezzel pont hogy ellenállásba kerülsz a nyomasztó gondolatokkal, és éppen ez az ellenállás tartja fenn ezeket a nyomasztó gondolatokat.


"Ezt szoktam hallgatni mostanában és hatásos mert jól érzem magam tőle"


Ebben az esetben pedig a jó érzést elfogadod, de a tudatos megfigyelőnek egyik érzést sem kell elfogadnia és magának tekintenie mert, ezzel az énképedet változtatod csak és tulajdonképpen hitrendszert építesz ki hogy mitől érzed jól vagy rosszul magad. Te az a változatlan tudatosság vagy ami ezt a változást figyeli, amint bármelyik érzést magadénak tekinted máris az elme szintjére korlátoztad magad és az érzések rabjaivá váltál. Tehát egyik érzés sem te vagy, ezt tartsd szem előtt mindig, így gyorsabb lesz a feloldódásod.

A tudatos álmodás gyakorlata is felgyorsítja ezt a megszabadulási folyamatot, és végtelenül egyszerű gyakorlat, még ha nem is megy rögtön a tudatos álmodás, de rögtön egy rakás élénk álmod lesz amitől régi beidegződött félelemek kerülnek feloldásra ahogy rá látsz egy ilyen élénk álomban, vagy akár az élénk álomból felébredve. Meditációból pedig a vipassana egy elég komoly mély tudatalatti tisztítást csinál. A tudatos álmodást ebből a könyvből meg tudod tanulni hamar:


[link]


Ha nem tudod megszerezni akkor el tudom küldeni neked.A válasz 84%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 90%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/7Időpont jún. 11. 17:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Úristen, nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Azt hittem hogy valami "hülyének" fogtok nézni, de örülök hogy megértettétek mire akartam kilyukadni és nem oltottatok le átlagos semmit mondó tanácsokkal. :)

Köszönöm neked is kedves utolsó, megtaláltam a könyvet.# 5/7Időpont jún. 11. 21:01 Privát üzenet

Szia! Ne aggódj, ez gyakoribb jelenség, mint hinnéd; mindenkinek megvannak a maga félelmei és/vagy negatív berögződései. Személy szerint nem nézek rád furán, inkább csodálom benned, hogy szeretnél változni és haladsz a változás irányába.

Egy könyvet tudnék neked ajánlani: Dr. Joseph Murphy: Tudatalattid csodálatos hatalma. Apukám kiolvasta a könyvet és évek óta "gyógyítja" magát testileg-lelkileg a könyvben leírtak alapján. Én is alkalmaztam egy féle módszert és hatásosnak bizonyult.

Remélem tudtam segíteni és eléred a célod! :)A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/7Időpont jún. 13. 09:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
einmann87 nevű felhasználó válasza:

Elsonek tudatosodnod kene. Tudataba kerulni jo par dolgoknak. Utana bar tudataban vagy, nem kotodsz.


Kozben meg gyakorlatiasan szugeralod magad. Nem almodozva.


Mondjuk a hatas folyanatos a tudatalattira.A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/7Időpont jún. 16. 21:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Agykontrollal lehet valakit befolyásolni?
Az Agykontroll mire alkalmas? Hol vannak a határai? Más elméjét lehet vele befolyásolni? Komoly válaszokat kérek.
Lehetséges befolyásolni az álmaimat? Ha igen hogy tehetném meg?
Miért nem akar beszélni velem a tudatalattim?
Lehet valahogy irányítani/befolyásolni az álmokat? (ha igen akkor) hogyan?
Mit tegyek, ha a tudatalattim keresztbe tesz mindig?

Kérdések az Ezotéria rovatbólKérdések az Agykontroll rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!