Valóság vagy tévhit?
Sziasztok. Mennyire lehet igazság alapja annak, hogy ha valaki gondol rám akkor vele fogok álmodni?
Volt már rá példa, hogy valakivel álmodtam és pár nap múlva rám írt.
Most olyan személyről álmodtam akivel kb. 6 éve nem is találkoztam. Nem tudom mi van vele. Eszembe se jutott. Mégis az álmomban szerepelt. Ha ez csak hiedelem, akkor hogyan jutott álmomban eszembe? Nem értek az ilyen álom fejtés dolgokhoz, bár ez gondolom elég egyértelmű. Köszönöm, ha valaki hasznos tanácsot tud adni.

válasza:

válasza:

válasza:Szokott olyan lenni hogy valaki elkezd énekelni egy dalt, és akkor a másik megszólal, hogy nekem is pont ez a szám ment a fejemben. És akkor sem a telepátia a magyarázat, hanem hogy mindketten hallottak valamit amitől az a szám jutott eszükbe, csak észre sem vették. Ilyen egyszerű.
"Volt már rá példa, hogy valakivel álmodtam és pár nap múlva rám írt."
Ugyanígy, lehet történt valami a világban vagy TV-ben, ami mindkettőtöknek a másikat juttatta eszébe, és észre sem vettétek.

válasza:Ez is csak az emberi gondolkodás hozománya, evolúciós alapú kognitív torzítás.
Évmilliókig az életeben maradást szolgálta a természetben az a típusú gondolkodás, amely mintákat, erőltetett összefüggéseket keres ott is, ahol nincs semmi összefüggés.
Miért volt erre szükség? Mert mindenkinek csak egy élete van és egyet hibázol, egyszer nem veszel észre valami gyanús jelet, akkor véged.
Nincs több dobás.
De ha sokszor feleslegesen véltél felfedezni valami gyanús dolgot, feleslegesen voltál óvatos, abból nem lesz semmi bajod.
Emberek, ezoterikusok, gondolkozzatok!
Ma már az evolúciós pszichológia segít átlátni ezeken a kognitív torzításokon.
Ne dőljetek be ilyen babonás hülyeségeknek!
2026-ot írunk, nem a középkorban vagyunk, ne vicceljünk...
Kapcsolódó kérdések:
Volt egy receptem amit már idén 3x megcsináltam. Ma megjött a mensim erre ehetetlen lett a sütemény. Csak néztem. Nagyanyáink idejében azt mondták hogy ilykor befőzni és sütni nem szabad.
Kinéztünk egy 2. emeleti lakást egy 10 emeletes panel társasházban. Viszont ide könnyedén fel tudunk jutni lift nélkül is, ergo nekünk kicsit fölösleges is, hogy legyen. Ami aggaszt, hogy mivel alacsony szinten volna a lakásunk, ezért a lift folyamatosan járna...
Mindegy túltettük magunkat rajta rendben van az is adagoló felújítva! De 2 év múlva ugyanaz a baj nem indul irány a szerelő megnézte adagoló vezérlő hiba! Megint 150 000 Ft megcsináltattam eladtam hitelel együtt nem kaptam érte semmit! Azóta nagyon sokat tanultam az...
Már 4-5 hónapja járok el edzeni... Valaki elmondaná, hogy akkor most ez , hogy van tényleg megállhatok a növésben ?
Arra a kísérletre utalok, ahol bolhákat edénybe tették, az edényt üveglappal letakarták, és néhány ugrás (és fej beverés) után a bolhák megtanulták, hol a határ, így akár le is lehetett venni az üvegplafont, többé nem ugráltak magasra. Ezt a példát olyan esetekben...
Nem tudtam hogy káros lehet, akkor a napi 200g fehérjével ártok magamnak? Folyamatosan mehet a fehérje egész évben vagy kell pihenő? Reggel, edzés után, este is mehet vagy csak edzés után adagoljam a fehérjét?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!