Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Ezotéria » Álomfejtés

A kérdés

Mit jelent pontosan kígyóval álmodni?

Múlt éjjel egy fekete kis termetű kígyóval álmodtam. Nem is a mérges kígyók közé tartozott, csak úgy ott volt, de óvakodtam tőle nagyon. Aztán egyik barátom eldobta és eltűnt a kígyó.
21 éves F.

 2011-06-13 15:41  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
Minii Vikii nevű felhasználó válasza:

Kígyó
1. Hatalom a természeti erõk felett. Ha betegség jelentkezik, legyõzi. 2. Az ösztönök ereje, fõleg a szexualitás jelentõségének megnövekedése. Fallosz szimbólum (férfi nemi szerv), ezért méretei az önértékeléshez és a vágyak intenzitásához kapcsolódnak. 3. Középkorú és idõsebb embereknél a változás, a sorsforduló jele. Vigyázni kell, nehogy a szexualitás átmeneti megoldását válassza. Jung. Férfi álmában mindig nõt jelent. Általában a tudatos attitûdök és az ösztönök közötti konfliktus. Babiloni álmoskönyv. Ha folyóhoz megy, és ott kígyót lát, fia születik. (Csak asszonyoknak jó elõjel.) Demotikus álmoskönyv. Ha egy nõ álmában kígyóval hál, férje kemény lesz vele és megbetegszik. Talmud. Kígyót lát: jövedelem. Ha a kígyó meg is marja: nagy jövedelem. Ha agyonüti: elveszti jövedelmét. Astrampsychos. Ellenségek okozta kár. Cayce. 1. A bölcsesség. 2. A kísértés. Indiai hagyomány. A mozgó kígyó a kundalinit, a bennünk lakozó energia ébredését szimbolizálja.

A válasz 63%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/6Időpont 2011-06-13 15:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én nem szoktam ilyen nagy jelentőséget tulajdonítani az álmoknak. :D Az álmok egyszerű dolgok, csak mi bonyolítjuk túl. Emberek tulajdonságait, természetét az állatokra vetítjük ki. Esetleg az aktuális érzelmeink szerint jelennek meg az állatok.

A válasz 50%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/6Időpont 2011-06-13 16:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Semmit nem jelent, mert az álomban megjelenő dolgoknak nincsen általános érvényű jelentése.
Azt jelenti, amivel Te felruháztad. Tehát, ahogy viszonyulsz a kígyókhoz, amilyen érzéseket, emlékeket keltett benned. Többet nem jelent

A válasz 30%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/6Időpont 2011-06-13 16:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az álmoknak nagy jelentőségük van. Mindenki számára elérhető tanulmányokat olvashatunk afelől, hogy e terület kiaknázása már hol tart. A tudatalattink feltárása rengeteg olyan információt tárol és adhat belső állapotunkról, melyet a tudattal összeegyeztetve nem tudunk kifejezni, mert sok esetben ellentétben állnak vágyainkkal, ösztöneinkkel. Az hogy a tudati tartalmak részekre tagolódnak, illetve ezek kifejezésmódjai ehhez mérten sajátosak, ez ma már nem bizonyítás tárgya. A tudatos dolgokat könnyen elöhozzuk, a tudatallati dolgokat pedig nem. Erre nagyon csekély tudatos befolyásolási képességünk van. Ezért az "általa" használt forrással tudunk dolgozni, jelen esetben az álmokkal, melyek nagyon is sokat elárulnak rólunk. Természetesen emellett léteznek különböző technikák, mellyel hozzáférhetünk ezekhez a tartalmakhoz.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/6Időpont 2011-08-01 11:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az álmoskönyv szerint, hamisságot jelent! Lehet, hogy valaki hamis veled szemben, de pontosan senki nem tudja, hogy mi a jelentősége az álmoknak!

A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/6Időpont 2012-02-03 12:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Legoman nevű felhasználó válasza:

Én is kígyóval álmodtam egyszer rákerestem mindenütt és nem tudtam meg semmit csak vagy 800 féle jelentését és semelyik se egyezett szinte az eredeti jelentésével de sztem ez a leghihetőbb bár annyira nem vagyok biztos benne :D
- Csábítás, amelynek szívesen engedsz, ha nem éppen Te vagy a csábító. Kígyó, ha rémületet, iszonyt ébreszt, - nők álmában: nem kívánt szex, rossz partnerkapcsolat. Férfiak álmában: elutasított vágyak, küzdelem, amelyet önmagaddal folytatsz. Kígyó, ha kedvesnek, szépnek látod, nem félsz tőle - nőknél: tényleg egyenértékű a férfiakkal és ezt nem szólamokkal, munkahelyi hangoskodással bizonyítod. Férfiak álmában: jó önismeret, kiváló feladatmegoldó képesség. Kígyó, ha az ágyadban találod: olyan érzelem, vágy, amit nem érzel a sajátodénak. Kígyó, ha megmar: - nőknél szerelmi csalódás, elhagytak, pedig Te - úgy hiszed - mindent megtettél. Férfiak: álmában: titkos, kínzó vonzalom. Kígyót ütni: megölni: nőknél: agresszivitás, utálod a férfiakat, úgy gondolod, kihasználnak; szexualitást eszköznek tekinted, amellyel célt lehet érni. Férfiaknál: bűntudat, szorongás. Kígyó, ha rádtekeredik és nem szabadulsz tőle: gyötrelmes szerelem. Kígyó, ha hozzád ér és hidegsége, érintése kellemes érzést kelt: anyagi előnyökért létesített kapcsolat hogy finom legyek.

A válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/6Időpont 2013-12-14 21:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Szoktál álmodni? Szeretsz álmodni? Miért van az, hogy egyesek álmodnak, mások meg nem?
Mit jelent kígyóval álmodni?
Mit jelent hosszú szőke hajjal álmodni?
Mit jelent kígyóval álmodni?
Kígyóval álmodni? Mit jelent az, ha álmomban láttam egy több méter hosszú, vastag kígyót, aki miután engem meglátott, futásom ellenére utol ért, és rám tekeredett.
Mit jelent kígyóval álmodni?

Kérdések az Ezotéria rovatbólKérdések a Álomfejtés rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu